+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.544
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.892
    Pohvaljen 44.484 puta u 9.337 postova
    Moć reputacije
    1276

    Anthony Hopkins / Entoni Hopkins

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Anthony Hopkins / Entoni Hopkins

    IMDb



    Sir Philip Anthony Hopkins (Margam, Wales, 31. 12. 1937.), velški filmski, kazališni i televizijski glumac, dobitnik Oscara i Emmyja, vjerojatno najpoznatiji po ulozi dr. Hannibala Lectera u velikom hitu iz 1991., Kad jaganjci utihnu.

    Hopkins je rođen u Margamu, Port Talbot, Wales, kao sin Muriel Anne i Richarda Arthura Hopkinsa, pekara. Bio je loš učenik. Usamljenik s disleksijom, otkrio je da će se lakše pronaći u umjetnosti, kao što su slikanje i crtanje ili sviranje klavira. 1949., kako bi mu usadili neku disciplinu, roditelji su inzistirali da pohađa Jones' West Monmouth Boy's School u Pontypoolu, Wales. Ostao je tamo pet semestara i prebacio se na Cowbridge Grammar School u Cowbridgeu, Wales.

    Na Hokpinsa je utjecao i ohrabrio ga da postane velški glumac Richard Burton, s kojim se upoznao s 15 godina. Upisao se na Welsh College of Music and Drama u Cardiff na kojem je diplomirao 1957. Nakon dvogodišnje vojne službe, preselio se u London gdje je postao vježbenik na Kraljevskoj akademiji dramskih umjetnosti.

    Hopkins je poznat po pripremama za uloge. U intervjuima je priznao da jednom kada se posveti projektu, spreman je prijeći preko svojih rečenica koliko god puta bude potrebno (ponekad i više od 200 puta) sve dok mu one ne počnu zvučati prirodno, kada ih "može izgovoriti bez razmišljanja". Iako sam sebi dopušta poneku improvizaciju, to ga je dovelo u sukob s redateljima koji se drže scenarija. Hopkins je rekao kako nakon dovršetka scene zaboravlja svoje rečenice. To je neobično za druge glumce koji obično pamte svoje rečenice iz filma godinama kasnije.

    Richard Attenborough, koji mu je bio redatelj pet puta, rekao je kako je tijekom snimanja filma Shadowlands imao dva različita pristupa sa zvijezdama filma (Hopkinsom i Debrom Winger), koji su se pojavili zajedno u mnogim scenama. Dok je Hopkins volio izbjegavati probe, preferirajući spontani nastup, Winger je stalno držala probe. Kako bi sve funkcioniralo, Attenborough je tijekom njezinih proba Hopkinsa držao podalje, zovući ga tek na zadnju probu prije snimanja. Redatelj je hvalio Hopkinsa zbog "njegove izvanredne sposobnosti da te uvjeri kad ga čuješ iako on to izgovara prvi put. To je nevjerojatan dar."
    Osim toga, Hopkins je darovit mimičar te vješt u prilagodbi svog materinjeg velškog naglaska. Za restauraciju nekih scena Spartaka 1991., posudio je glas umjesto svog mentora Laurencea Oliviera.

    Hopkins od 2007. živi u Sjedinjenim Državama. Preselio se na selo jednom još tijekom sedamdesetih kako bi ostvario filmsku karijeru, ali se vratio u Britaniju krajem osamdesetih. No, odlučio se vratiti u SAD nakon uspjeha u devedesetima. 12. 04. 2000. je postao naturalizirani državljanin, što je proslavio putovanjem po Americi dugim 3000 milja.

    Hopkins se ženio tri puta. Prve dvije supruge bile su mu Petronella Barker (1967.-1972.) i Jennifer Lynton (1973.-2000.). Trenutno je u braku s Kolumbijkom Stellom Arroyave. Iz prvog braka ima kćer, Abigail Hopkins (rođena 1967.), glumicu i pjevačicu.

    Osim nagrade za film Kad jaganjci utihnu, Hopkins je bio nominiran za Oscara za Na kraju dana (1993.), Nixon (1995.) i Amistad (1997.).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. The Man in Room 17 (1965– )
    2. A Flea in Her Ear (1967)
    3. The White Bus (1967)
    4. The Lion in Winter (1968)
    5. The Company of Five (1968– )
    6. The Looking Glass War (1969)
    7. ITV Saturday Night Theatre (1969– )
    8. Hamlet (1969)
    9. Department S (1969–1970)
    10. The Great Inimitable Mr. Dickens (1970)
    11. Biography (1970– )
    12. When Eight Bells Toll (1971)
    13. The Ten Commandments (1971– )
    14. Great Performances (1971– )
    15. Poet Game (1972)
    16. The Man Outside (1972– )
    17. Young Winston (1972)
    18. The Edwardians (1972– )
    19. Lloyd George (1973)
    20. War & Peace (1972–1974)
    21. A Doll's House (1973)
    22. QB VII (1974– )
    23. Childhood (1974– )
    24. Play for Today (1970–1984)
    25. The Girl from Petrovka (1974)
    26. ITV Sunday Night Drama (1959–1980)
    27. Juggernaut (1974)
    28. Omnibus (1967–2003)
    29. Possessions (1974)
    30. All Creatures Great and Small (1975)
    31. Dark Victory (1976)
    32. The Lindbergh Kidnapping Case (1976)
    33. Victory at Entebbe (1976)
    34. Audrey Rose (1977)
    35. A Bridge Too Far (1977)
    36. International Velvet (1978)
    37. Magic (1978)
    38. Mayflower: The Pilgrims' Adventure (1979)
    39. The Elephant Man (1980)
    40. A Change of Seasons (1980)
    41. The Bunker (1981)
    42. Peter and Paul (1981)
    43. Othello (1981)
    44. The Hunchback of Notre Dame (1982)
    45. BBC Play of the Month (1965–1983)
    46. A Married Man (1983– )
    47. Strangers and Brothers (1984– )
    48. The Bounty (1984)
    49. Six Centuries of Verse (1984– )
    50. Arch of Triumph (1984)
    51. Hollywood Wives (1985– )
    52. Mussolini and I (1985– )
    53. The Good Father (1985)
    54. Guilty Conscience (1985)
    55. Screen Two (1985–2002)
    56. 84 Charing Cross Road (1987)
    57. The Dawning (1988)
    58. The Tenth Man (1988)
    59. Across the Lake (1988)
    60. The Play on One (1988–1991)
    61. A Chorus of Disapproval (1989)
    62. Desperate Hours (1990)
    63. The Silence of the Lambs (1991)
    64. One Man's War (1991)
    65. Great Expectations (1989– )
    66. Freejack (1992)
    67. Spotswood (1992)
    68. Howards End (1992)
    69. To Be the Best (1992)
    70. Dracula / Bram Stoker's Dracula (1992)
    71. Chaplin (1992)
    72. The Trial (1993)
    73. The Innocent (1993)
    74. Selected Exits (1993)
    75. The Remains of the Day (1993)
    76. Shadowlands (1993)
    77. The Road to Wellville (1994)
    78. Legends of the Fall (1994)
    79. Nixon (1995)
    80. August (1996)
    81. Surviving Picasso (1996)
    82. The Edge (1997)
    83. Amistad (1997)
    84. The Mask of Zorro (1998)
    85. Meet Joe Black (1998)
    86. Instinct (1999)
    87. Titus (1999)
    88. Mission: Impossible II (2000)
    89. How the Grinch Stole Christmas (2000)
    90. Hannibal (2001)
    91. Hearts in Atlantis (2001)
    92. Bad Company (2002)
    93. Red Dragon (2002)
    94. Freedom: A History of Us (2003– )
    95. The Human Stain (2003)
    96. The Devil and Daniel Webster (2003)
    97. Alexander (2004)
    98. Proof (2005)
    99. The World's Fastest Indian (2005)
    100. Bobby (2006)
    101. All the King's Men (2006)
    102. Fracture (2007)
    103. Slipstream (2007)
    104. American Masters (1985– )
    105. Beowulf: The Game (2007)
    106. Beowulf (2007)
    107. Where I Stand: The Hank Greenspun Story (2008)
    108. Immutable Dream of Snow Lion (2008)
    109. The City of Your Final Destination (2009)
    110. The Wolfman (2010)
    111. The Third Rule (2010)
    112. You Will Meet a Tall Dark Stranger (2010)
    113. The Rite (2011)
    114. Thor (2011)
    115. 360 (2011)
    116. Hitchcock (2012)
    117. Bare Knuckles (2013)
    118. RED 2 (2013)
    119. Thor: The Dark World (2013)
    120. Noah (2014)
    121. Kidnapping Mr. Heineken (2015)
    122. Solace (2015)
    123. Go with Me (2015)
    124. The Dresser (2015)
    125. Misconduct (2016)
    126. Collide (2016)
    127. Mudcrutch - I Forgive It All (2016)
    128. Westworld (2016– )
    129. Transformers: The Last Knight (2017)
    130. Thor: Ragnarok / Thor 3 (2017)
    131. King Lear (2018)
    Izmenjeno od: Shane; 12.06.2018 u 21:22.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 01:23.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1