+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.544
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.894
    Pohvaljen 44.500 puta u 9.337 postova
    Moć reputacije
    1276

    Sulejman Kupusovic / Sulejman Kupusović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Sulejman Kupusovic / Sulejman Kupusović

    IMDb



    Sulejman Kupusović, rođen 7. aprila 1951. u Kladnju, je bosanskohercegovački pozorišni i filmski režiser.
    Diplomirao je pozorišnu, filmsku, televizijsku i radio režiju na Akademiji pozorišne i filmske umjetnosti u Zagrebu 1974. godine, a filozofiju i komparativnu književnost na zagrebačkom Sveučilištu. Režirao je u pozorištima širom bivše Jugoslavije, te u Rumuniji, Bugarskoj i Turskoj. Njegove predstave su izvođene u Meksiku, Gvatemali, Francuskoj, Njemačkoj, Španiji, Turskoj, Mađarskoj, Rumuniji, Bugarskoj, Švedskoj, Italiji i Austriji. Režirao je i prvu bošnjačku operu, "Hasanaginicu", koja je premijerno izvedena u Sarajevu 18. marta 2000. U naslovnoj ulozi nastupila je primadona sarajevske Opere Amila Bakšić. Autor je i pozorišnog hita "Ženski turbofolk bend" kojeg izvodi ansambl Kamernog teatra '55.
    Pored pozorišnih predstava, režirao je i nekoliko TV-drama, TV-serija, dokumentarnih i muzičkih programa.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Otac i neki vazni ljudi (1973)
    2. Oj, zivote (1974)
    3. Mula Mustafa Baseskija (1974)
    4. Dogadjaj na drugom peronu (1975)
    5. Teversenove bajke (1976– )
    6. Prica o kmetu Simanu (1978)
    7. Tale (1977)
    8. Zajedno (1981)
    9. Veselin Maslesa (1981)
    10. Memoari porodice Milic (1990– )
    11. Viza za buducnost: Novogodisnji special (2002)
    12. Viza za buducnost (2002– )
    13. Zene s broja 13 (2009– )

    Izmenjeno od: Shane; 02.05.2018 u 22:44.




Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 19:07.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1