+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.122
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.034
    Pohvaljen 12.529 puta u 3.020 postova
    Moć reputacije
    337

    Goran Markovic / Goran Marković

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Goran Markovic / Goran Marković

    IMDb



    Goran Marković je srpski režiser.

    Rođen je u Beogradu, 24. avgusta 1946. godine. Oba njegova roditelja Radeta Markovića i Olivere Marković, cy poznatih srpski glumci. Završio Petu beogradsku gimnaziju, a potom FAMU y Pragu. Režirao pedesetak dokumentarnih, 11 celovečernjih filmova, napisao desetak filmskih scenarija, napisao šest pozorišnih komada, režirao tri pozorišne predstave, napisao tri knjige. Dobio više od 30 domaćih i stranih nagrada i priznanja, kako za rad na filmu, tako i za pozorišno stvaralaštvo. Najznačajnije: dve Zlatne arene y Puli, nagrada za najbolju režiju filma „Tito i ja“ y San Sebastijanu, Gran pri za „Kordon“ y Montrealu i Sterijina nagrada za najbolji savremeni tekst za „Turneju“.

    Predaje režiju na Fakultetu dramskih umetnosti y Beogradu, član je Evropske akademije za filmsku umetnost y Briselu. Razveden, nema dece. Kolumnista je dnevnih novina Politika gde mahom piše o temama iz kulture. Dobio je 2012. godine francuski orden oficira umetnosti i književnosti.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Drzi bure vodu dok majstori odu (1969– )
    2. Neobavezno (1969– )
    3. Bez názvu (1970)
    4. Bez naziva (1971)
    5. Glumci (1973– )
    6. Junaci (1976– )
    7. Specijalno vaspitanje (1977)
    8. Nacionalna klasa (1979)
    9. Majstori, majstori! (1980)
    10. Variola vera (1982)
    11. Tajvanska kanasta (1985)
    12. Vec vidjeno (1987)
    13. Sabirni centar (1989)
    14. Tito i ja (1992)
    15. Broz i ja (1993– )
    16. Otvorena vrata (1994– )
    17. Urnebesna tragedija (1995)
    18. Poludeli ljudi (1997)
    19. Nevazni junaci (1999)
    20. Serbie, année zéro (2001)
    21. Kordon (2002)
    22. Osma sednica ili Zivot je san (2007)
    23. Turneja / The Tour (2008)
    24. Turneja (2011– )
    25. Falsifikator (2013)
    Izmenjeno od: Shane; 24.04.2018 u 18:16.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:41.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1