+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 439 puta u 280 postova
    Moć reputacije
    70

    Dennis Quaid / Denis Kvejd

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Dennis Quaid / Denis Kvejd

    IMDb



    Denis Vilijam Kvejd (eng. Dennis William Quaid) je američki filmski glumac.

    Kvejd je rođen 9. aprila 1954. godine u Hjustonu (Teksas, SAD), od oca Vilijama Rudija Kvejda i majke Huanite Bonidejl Džordan. Studirao je dramu na Bellaire High School, a kasnije i na koledžu. Pohađao je Univezitet u Hjustonu, ali ga nikad nije završio. Kasnije se seli u Los Anđeles (Kalifornija, SAD) da se bavi glumom. Teško je nalazio posao kao glumac, sve dok se nije pojavio u filmu "Breaking Away", 1979. godine. Kasnije igra u filmu "The Right Stuff" (1983) za koga prima dobre kritike. Poznatiji filmovi u kojima je igrao su: "Zmajevo srce" (1996), "Traffic" (2000), "Alamo" (2004) i "Dan posle sutra" (2004).
    Bio je oženjen sa glumicom P.J. Soles od 1978. do 1983. godine. Kasnije je bio veren sa glumicom Leu Tompson, koju je upozao na snimanju filma "Jaws 3-D", 1983. godine. Posle se ponovo venčao 1991. sa poznatom glumicom Meg Rajan, od koje se 2001. godine razveo. Iz braka sa Meg Rajan ima jednog sina, koji se zove Džek Henri. Trenutno je u braku sa Kimberli Bafington, sa kojom se venčao 2004. godine.

    Njegov stariji brat je karakterni glumac Rendi Kvejd. Njegova sadašnja supruga Kimberli Bafington, je mlađa čak 18 godina od njega. Poseduje pilotsku vozačku dozvolu. Od njegova tri venčanja, sva tri su bila na neki praznik (4. jul, Sveti Valentin, Dan zahvalnosti).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Crazy Mama (1975)
    2. I Never Promised You a Rose Garden (1977)
    3. September 30, 1955 (1977)
    4. Baretta (1975–1978)
    5. Our Winning Season (1978)
    6. The Seniors (1978)
    7. Are You in the House Alone? (1978)
    8. Amateur Night at the Dixie Bar and Grill (1979)
    9. Breaking Away (1979)
    10. Gorp (1980)
    11. The Long Riders (1980)
    12. All Night Long (1981)
    13. Caveman (1981)
    14. The Night the Lights Went Out in Georgia (1981)
    15. Stripes (1981)
    16. Bill (1981)
    17. Johnny Belinda (1982)
    18. Tough Enough (1983)
    19. Jaws 3-D (1983)
    20. The Right Stuff (1983)
    21. Bill: On His Own (1983)
    22. Dreamscape (1984)
    23. Enemy Mine (1985)
    24. The Big Easy (1986)
    25. Innerspace (1987)
    26. Suspect (1987)
    27. D.O.A. (1988)
    28. Everybody's All-American (1988)
    29. Great Balls of Fire! (1989)
    30. Come See the Paradise (1990)
    31. Postcards from the Edge (1990)
    32. Wilder Napalm (1993)
    33. Undercover Blues (1993)
    34. Flesh and Bone (1993)
    35. Wyatt Earp (1994)
    36. Kidnapped (1994)
    37. Something to Talk About (1995)
    38. DragonHeart (1996)
    39. Gang Related (1997)
    40. Switchback (1997)
    41. Savior (1998)
    42. Everything That Rises (1998)
    43. The Parent Trap (1998)
    44. Playing by Heart (1998)
    45. Any Given Sunday (1999)
    46. Frequency (2000)
    47. Traffic (2000)
    48. Dinner with Friends (2001)
    49. The Rookie (2002)
    50. Far from Heaven (2002)
    51. Freedom: A History of Us (2003– )
    52. Cold Creek Manor (2003)
    53. The Alamo (2004)
    54. The Day After Tomorrow (2004)
    55. In Good Company (2004)
    56. Flight of the Phoenix (2004)
    57. Yours, Mine & Ours (2005)
    58. American Dreamz (2006)
    59. Terra (2007)
    60. Smart People (2008)
    61. Vantage Point (2008)
    62. The Express (2008)
    63. Horsemen (2009)
    64. SpongeBob SquarePants (1999– )
    65. G.I. Joe: The Rise of Cobra (2009)
    66. Pandorum (2009)
    67. Legion (2010)
    68. The Special Relationship (2010)
    69. Soul Surfer (2011)
    70. Footloose (2011)
    71. Beneath the Darkness (2011)
    72. The Words (2012)
    73. What to Expect When You're Expecting (2012)
    74. At Any Price (2012)
    75. Playing for Keeps (2012)
    76. Movie 43 (2013)
    77. Vegas (2012–2013)
    78. Inside Amy Schumer (2013– )
    79. Truth (2015)
    80. Drunk History (2013– )
    81. What Do Most Americans Agree On? (2016)
    82. The Art of More (2015– )
    83. Mad Families (2017)
    84. Workaholics (2011–2017)
    85. A Dog's Purpose (2017)
    86. Fortitude (2015- )
    87. American Crime Story (2016- )
    88. I Can Only Imagine (2018)
    89. Reagan
    90. Motivated Seller (2018)
    91. Kin (2018)
    92. Pretenders (2018)
    Izmenjeno od: Tikilimikili; 08.11.2018 u 19:45.

  2. Sledeća 4 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:06.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1