+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.117
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.000
    Pohvaljen 12.512 puta u 3.016 postova
    Moć reputacije
    336

    Donald Sutherland / Donald Saderland

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Donald Sutherland / Donald Saderland

    IMDb



    Donald Sutherland, (Saint John, Novi Brunswick, Kanada, 17. jula 1935. godine) je kanadski glumac čija karijera traje već preko 50 godina. Neke od najzapaženijih Sutherlandovih uloga uključuju atipične ratnike iz filmova kao "Dvanaestorica žigosanih", "M*A*S*H" i "Kelly's Heroes", ili detektiva iz trilera "Klute". U novije vreme glumi u američkoj tv seriji "Dirty Sexy Money".

    Sin lokalnog preduzetnika, u mladosti radijski novinar, pohađa Victoria College na Univerzitetu u Torontu, gde istovremeno diplomira mašinstvo i dramske umetnosti. Jedno vreme član pozorišne skupine "UC Follies" u Torontu. Odlučuje odustati od poziva inženjera i upućuje se u Englesku gde pohađa London Academy of Music and Dramatic Art. Početkom 1960-ih glumi manje uloge u britanskim filmovima i tv serijama, te se ističe uglavnom u hororima zajedno s Christopherom Leeom, i u dva navrata u seriji "The Saint". 1967. godine glumi u "Dvanaestorici žigosanih", prvom od tri ratna filma kojima postiže uspeh. 1970. godine, glavni je glumac u trileru "Klute" zajedno s Jane Fonda, s kojom je 1972. producent anti-ratnog filma "F.T.A.". 1970-ih glumi niz glavnih uloga, kao u psihološkom hororu "Ne okreći se" (1974.), ratnom trileru "The Eagle Has Landed" (1976.), naslovnu ulogu u biografskom filmu "Il Casanova di Federico Fellini" (1976.), ili u naučno fantastičnom filmu "Invazija telokradica" (1978.). Uspeh postiže i epskim filmom "Novecento" Bernarda Bertoluccija, kao i dramom "Obični ljudi" (1980.), rediteljskim prvencem Roberta Redforda. Tokom 1980-ih i 1990-ih, neke od najpoznatijih Sutherlandovih uloga su u južnoafričkoj drami "A Dry White Season" (1989.), u akcijskom filmu "Backdraft" (1991.) i u drami "Six Degrees of Separation" (1993.). 1991., ostvario je intrigantnu ulogu u političkom trileru "JFK" Olivera Stonea.

    Zapažena je Sutherlandova uloga u drami o američkom građanskom ratu Studengora (2003.), u remakeu filma "The Italian Job" (2003.), u književnoj adaptaciji "Ponos i predrasuda" (2005.), te tv seriji "Commander in Chief" (2005. - 2006.).

    Od 1959-1966. godine bio je u braku sa Lois Hardwick; od 1966-1970 sa Shirley Douglas a sa Francine Racette u braku je od 1972. godine. Poznat je i kao otac glumca Kiefera Sutherlanda.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Studio 4 (1962– )
    2. Man of the World (1962– )
    3. Suspense (1962–1963)
    4. Terry-Thomas (1963)
    5. The Odd Man (1960– )
    6. The World Ten Times Over (1963)
    7. The Sentimental Agent (1963– )
    8. Hamlet at Elsinore (1964)
    9. Il castello dei morti vivi (1964)
    10. Dr. Terror's House of Horrors (1965)
    11. Fanatic (1965)
    12. The Sullavan Brothers (1964–1965)
    13. ITV Play of the Week (1955–1974)
    14. The Bedford Incident (1965)
    15. Promise Her Anything (1965)
    16. A Farewell to Arms (1966– )
    17. BBC Play of the Month (1965–1983)
    18. Court Martial (1965– )
    19. Theatre 625 (1964–1968)
    20. Gideon's Way (1964– )
    21. The Saint (1962–1969)
    22. The Avengers (1961–1969)
    23. The Dirty Dozen (1967)
    24. The Shuttered Room (1967)
    25. Billion Dollar Brain (1967)
    26. Sebastian (1968)
    27. Man in a Suitcase (1967–1968)
    28. Interlude (1968)
    29. Oedipus the King (1968)
    30. The Split (1968)
    31. Joanna (1968)
    32. The Sunshine Patriot (1968)
    33. The Champions (1968–1969)
    34. The Name of the Game (1968–1971)
    35. MASH (1970)
    36. Start the Revolution Without Me (1970)
    37. Kelly's Heroes (1970)
    38. Act of the Heart (1970)
    39. Alex in Wonderland (1970)
    40. Little Murders (1971)
    41. Johnny Got His Gun (1971)
    42. Klute (1971)
    43. Norman Corwin Presents (1972– )
    44. Steelyard Blues (1973)
    45. Lady Ice (1973)
    46. Don't Look Now (1973)
    47. Alien Thunder (1974)
    48. S*P*Y*S (1974)
    49. The Day of the Locust (1975)
    50. Der Richter und sein Henker (1975)
    51. Novecento (1976)
    52. Il Casanova di Federico Fellini (1976)
    53. The Eagle Has Landed (1976)
    54. The Kentucky Fried Movie (1977)
    55. The Disappearance (1977)
    56. Bethune (1977)
    57. Les liens de sang (1978)
    58. Animal House (1978)
    59. Invasion of the Body Snatchers (1978)
    60. Murder by Decree (1979)
    61. The First Great Train Robbery (1979)
    62. A Man, a Woman and a Bank (1979)
    63. Bear Island (1979)
    64. Nothing Personal (1980)
    65. Ordinary People (1980)
    66. Gas (1981)
    67. Eye of the Needle (1981)
    68. Threshold (1981)
    69. A War Story (1981)
    70. Max Dugan Returns (1983)
    71. The Winter of Our Discontent (1983)
    72. Crackers (1984)
    73. Ordeal by Innocence (1984)
    74. Kate Bush: Cloudbusting (1985)
    75. Heaven Help Us (1985)
    76. Revolution (1985)
    77. Oviri (1986)
    78. The Rosary Murders (1987)
    79. The Trouble with Spies (1987)
    80. Apprentice to Murder (1988)
    81. Lost Angels (1989)
    82. Lock Up (1989)
    83. A Dry White Season (1989)
    84. Bethune: The Making of a Hero (1990)
    85. Eminent Domain (1990)
    86. Long Road Home (1991)
    87. Buster's Bedroom (1991)
    88. Backdraft (1991)
    89. Cerro Torre: Schrei aus Stein (1991)
    90. JFK (1991)
    91. KGB: Conspiracy (1992)
    92. Quicksand: No Escape (1992)
    93. The Railway Station Man (1992)
    94. Buffy the Vampire Slayer (1992)
    95. Rakuyô (1992)
    96. Shadow of the Wolf (1992)
    97. The Poky Little Puppy's First Christmas (1992)
    98. Benefit of the Doubt (1993)
    99. Younger and Younger (1993)
    100. Red Hot (1993)
    101. Six Degrees of Separation (1993)
    102. The Lifeforce Experiment (1994)
    103. Oldest Living Confederate Widow Tells All (1994)
    104. Punch (1994)
    105. The Puppet Masters (1994)
    106. Disclosure (1994)
    107. Citizen X (1995)
    108. Outbreak (1995)
    109. The Simpsons (1989– )
    110. Hollow Point (1996)
    111. A Time to Kill (1996)
    112. Natural Enemy (1996)
    113. Shadow Conspiracy (1997)
    114. The Assignment (1997)
    115. Fallen (1998)
    116. Without Limits (1998)
    117. Free Money (1998)
    118. Virus (1999)
    119. Behind the Mask (1999)
    120. Instinct (1999)
    121. The Hunley (1999)
    122. Undersea Treasures: Napoleon's Lost Fleet (1999)
    123. Panic (2000)
    124. Space Cowboys (2000)
    125. The Art of War (2000)
    126. The Big Heist (2001)
    127. Final Fantasy: The Spirits Within (2001)
    128. Uprising (2001)
    129. Da wan (2001)
    130. Path to War (2002)
    131. Piazza delle cinque lune (2003)
    132. The Italian Job (2003)
    133. Baltic Storm (2003)
    134. Cold Mountain (2003)
    135. Salem's Lot (2004)
    136. Frankenstein (2004– )
    137. Aurora Borealis (2005)
    138. Fierce People (2005)
    139. Pride & Prejudice (2005)
    140. American Gun (2005)
    141. Lord of War (2005)
    142. Sunday Pants (2005– )
    143. Human Trafficking (2005– )
    144. An American Haunting (2005)
    145. Land of the Blind (2006)
    146. Ask the Dust (2006)
    147. Commander in Chief (2005–2006)
    148. Beerfest (2006)
    149. Sleepwalkers (2007)
    150. Reign Over Me (2007)
    151. L'âge des ténèbres (2007)
    152. Puffball (2007)
    153. Fool's Gold (2008)
    154. Dirty Sexy Money (2007–2009)
    155. Astro Boy (2009)
    156. The Eastmans (2009)
    157. The Pillars of the Earth (2010–2010)
    158. The Con Artist (2010)
    159. The Mechanic (2011)
    160. The Eagle (2011)
    161. Moby Dick (2011– )
    162. Horrible Bosses (2011)
    163. Jock (2011)
    164. Man on the Train (2011)
    165. My Life As an Experiment (2011)
    166. Living Loaded (2012)
    167. Treasure Island (2012)
    168. The Hunger Games (2012)
    169. Sofia (2012)
    170. Dawn Rider (2012)
    171. La migliore offerta (2013)
    172. Jappeloup (2013)
    173. The Hunger Games: Catching Fire (2013)
    174. The Calling (2014)
    175. The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014)
    176. Pirate's Passage (2015)
    177. Forsaken (2015)
    178. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)
    179. Crossing Lines (2013– )
    180. Point and shoot (2016)
    181. Milton's Secret (2016)
    182. Ice (2016- )
    183. The Leisure Seeker / The Vacation od our lives (2017)
    184. Basmati Blues (2017)
    185. Trust (2018- )
    186. Measure of a Man (2018)
    187. Ad Astra (2019)
    Izmenjeno od: Shane; 20.10.2018 u 21:10.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:10.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1