+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.199
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.348
    Pohvaljen 13.024 puta u 3.102 postova
    Moć reputacije
    344

    Vatroslav Mimica / Vatroslav Mimica

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Vatroslav Mimica / Vatroslav Mimica

    IMDb



    Vatroslav Mimica (Omiš, 25. jun 1923. godine) jugoslavenski je i hrvatski filmski reditelj, scenarist i producent, poznat kao tvorac nekih od najpoznatijih ostvarenja jugoslovenske kinematografije.

    Pre Drugog svetskog rata u Zagrebu je studirao medicinu, a za vrijeme NDH godine 1942. priključio se SKOJ-u, pre nego što će godinu dana kasnije preći u partizane. Posle rata pisao je filmske kritike, a 1950. postao direktor produkcije Jadran filma. Godine 1950. snimio je redateljski debi "U oluji", nakon koga se posvetio animaciji i napravio nekoliko značajnih ostvarenja Zagrebačke škole animiranog filma. 1960-ih vratio se igranim filmovima, od kojih su najpoznatiji nagrađivani "Prometej s otoka Viševice", "Seljačka buna" i poslednje ostvarenje "Banović Strahinja".

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. U oluji / In the Storm (1952)(1952)
    2. Poslije deset godina (1954)
    3. Jubilej gospodina Ikla (1955)
    4. Strasilo (1957)
    5. Happy End (1958)
    6. Samac (1959)
    7. Inspektor se vratio kuci (1959)
    8. Jaje (1959)
    9. Kod fotografa (1959)
    10. Solimano il conquistatore / Suleiman the Conqueror / Tvrđava Samograd (1961)
    11. Perpetuum mobile ltd (1961)
    12. Telefon (1962)
    13. Mala kronika (1962)
    14. Zenidba gospodina Marcipana (1963)
    15. Tifusari (1963)
    16. Prometej s otoka Visevice (1964)
    17. Ponedjeljak ili utorak (1966)
    18. Kaja, ubit cu te! (1967)
    19. Dogadjaj (1969)
    20. Hranjenik (1970)
    21. Makedonski del od pekolot (1971)
    22. Vatrogasci (1971)
    23. Seljacka buna 1573 (1975)
    24. Posljednji podvig diverzanta Oblaka (1978)
    25. Anno domini 1573 (1979– )
    26. Banovic Strahinja (1981)
    27. Capitali culturali d'Europa (1983– )
    Izmenjeno od: Shane; 05.07.2018 u 17:46.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 00:19.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1