+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.122
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.030
    Pohvaljen 12.522 puta u 3.019 postova
    Moć reputacije
    337

    Branko Plesa / Branko Pleša

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Branko Plesa / Branko Pleša

    IMDb



    Branko Pleša je bio srpski glumac i režiser. Rođen je 6. marta 1926. godine u Kiseljaku, Bosna i Hercegovina. Završio je osnovnu školu i pohađao gimnaziju u Vinkovcima. Studije glume završio u Zemalj¬skoj glumačkoj školi u Zagrebu i Pozorišnoj akade¬miji u Beogradu. Prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu (se¬zona 1945/46.), zatim od 1946. do 1947. angažovan u Splitu, a 1947. godine prelazi u Jugoslovensko dramsko pozorište u Beogradu, gde doživljava punu afirmaciju. Pored glume bavio se pozorišnom, televizijskom i filmskom režijom (film Lilika). Sin Goran se takođe bavio glumom.

    Umro je u Beogradu 8. juna 2001. godine.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Lilika (1970)
    2. Muzicki automat (1971)
    3. Rosenbergovi ne smeju da umru (1972)
    4. Celava pevacica (1972)
    5. San Dr Misica (1973)
    6. Proslava (1973)
    7. Kucevlasnik i palikuca (1973)
    8. Petao nije zapevao (1974)
    9. Oglas (1974)
    10. Prokletinja (1975)
    11. Spiritisti (1976)
    12. Gresno dete (1976)
    13. Frontas (1976)
    14. Jedan dan (1977)
    15. Sabinjanke (1982)
    16. Filumena Marturano (1996)

    Izmenjeno od: Shane; 22.04.2018 u 21:09.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:31.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1