+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.373
    Pohvaljen 43.388 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Robert Downey Jr. / Robert Dauni Mlađi

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Robert Downey Jr. / Robert Dauni Mlađi

    IMDb



    Robert Downey mlađi, rođen 04. aprila 1965. u New Yorku, američki je glumac i muzičar. Sin je Roberta Downeya, nezavisnog filmaša i glumca. Downey mlađi je jednako poznat po svojim filmskim i TV ulogama kao i po uživanju narkotika i problemima sa zakonom.

    Robert John Downey mlađi je rođen u njujorškoj četvrti Greenwich Village, kao drugo dete Roberta Downeya i njegove supruge Elsie. Downey mlađi ima dve godine stariju sestru, Allyson Downey, pisca i glumicu. Prvu je filmsku ulogu imao u očevom filmu sa samo pet godina. Nakon što su se roditelji rastali, Robert je nastavio živjeti s ocem u Kaliforniji. Kao dete je mnogo putovao, zbog očevog posla, pa je živeo i u Londonu, Parizu, New Yorku i drugim gradovima. Kao i mnogi drugi dečji glumci, učio je glumu u letnom kampu Stagedoor Manor u New Yorku. Sa sedamnaest godina napustio je školu u Santa Moniki i preselio u New York u želji da bude glumac. Na putu do tog cilja Robert je radio u restoranu, prodavnici cipela i kao "živa skulptura" u jednom noćnom klubu.

    Javnost je Downeya mlađeg prvi put zapazila 1985. godine, kada je nastupio u poznatom "Saturday Night Live" showu, gde se dokazao kao vrstan komičar i imitator. Kada se 1987. preselio u Hollywood, počeo je dobijati sve više uloga, uglavnom u tinejdžerskim filmovima i komedijama. Na snimanju filma Air America (1990.) sprijateljio se s Melom Gibsonom.

    Robert Downey mlađi je jednom prilikom izjavio: "Osjećam se kao autsajder u ovoj (filmskoj) industriji. Valjda zato što sam toliko lud." Verojatno ga ni jedna izjava bolje ne opisuje. Unatoč velikog uspeha s Chaplinom, Downey mlađi je došao na glas više kao problematična osoba, narkoman i pijanac, a manje kao nadareni glumac. To je jako naštetilo njegovoj (potencijalno briljantnoj) filmskoj karijeri. Na primer, Woody Allen, jedan od njegovih najvećih obožavatelja, ga je želeo za svoj film Melinda i Melinda, ali je Robert tada bio u zatvoru, pa mu je ta prilika propala. U svim njegovim novijim ugovorima postoji klauzula da neće biti isplaćen do kraja ukoliko ne završi snimanje.

    Problemi sa zakonom su počeli 1996. godine, kada je zaustavljen zbog prebrze vožnje. Nakon što je pao na alkotestu, Downeyju mlađem je policija u automobilu pronašla heroin, crack, kokain i vatreno oružje. Osuđen je na tri godine zatvora uslovno i poslat u kliniku za odvikavanje. Sledeće godine, tokom snimanja filma "Dvije devojke i dečko", Downey mlađi je svakodnevno bio testiran na narkotike. Nakon što je u ponovo uhapšen zbog kršenja uslovne kazne, osuđen je na šest meseci zatvora. Nakon tri meseca, u 1998. godine, premešten je u čuvanu kliniku za odvikavanje kako bi odslužio ostatak kazne.

    1999. godine, Robert Downey mlađi je ponovno uhapšen radi zloupotrebe opijata, nakon što je pronađen kako spava na krevetu svog komšije; pod uticajem droge je zamenio svoju i komšijsku kuću. Zbog stalnog kršenja uslovne kazne, osuđen je na 15 meseci boravka u zatvorskom centru za odvikavanje, iz kojeg je otpušten 2000. godine.

    Činilo se da su problemi iza njega kada se priključio glumačkoj ekipi serije "Ally McBeal", no ubrzo je ponovo uhapšen i pušten. Nakon još jednog hapšenja, 2001. godine, dobio je otkaz u seriji, premda je za tu ulogu nagrađen Zlatnim globusom. Nakon toga je vraćen na još jednu godinu u zatvorski rehabilitacioni centar. Čini se da je, nakon tog poslednjeg boravka u zatvoru, odvikavanje uspešno sprovedeno.

    Downey mlađi je od 2005. godine oženjen producentkinjom Susan Levin, koju je upoznao na snimanju Gotike. S prvom suprugom Deborah Falconer se rastao 2004. godine, nakon 12 godina braka. Tokom 1980-ih je punih sedam godina živeo sa Sarah Jessicom Parker, a osim nje je izlazio i s Farah Fawcett, Umom Thurman, Marisom Tomei i Calistom Flockhart.
    Veliki zaljubljenik u muziku, Downey mlađi je pevao u seriji "Ally McBeal", a 2004. godine je izdao album "The Futurist". Kao svoje muzičke uzore ističe Harry Nilssona, Yes, U2, The Police i Genesis. Prijatelj je s pevačima Stingom, Billyjem Idolom i Eltonom Johnom.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Pound (1970)
    2. Greaser's Palace (1972)
    3. Up the Academy (1980)
    4. Baby It's You (1983)
    5. Firstborn (1984)
    6. Tuff Turf (1985)
    7. Girls Just Want to Have Fun (1985)
    8. Weird Science (1985)
    9. Mussolini: The Untold Story (1985– )
    10. Deadwait (1985)
    11. Saturday Night Live (1975– )
    12. Back to School (1986)
    13. America (1986)
    14. The Pick-up Artist (1987)
    15. Less Than Zero (1987)
    16. Johnny Be Good (1988)
    17. Rented Lips (1988)
    18. 1969 (1988)
    19. That's Adequate (1989)
    20. True Believer (1989)
    21. Chances Are (1989)
    22. Air America (1990)
    23. Too Much Sun (1990)
    24. Soapdish (1991)
    25. Chaplin (1992)
    26. Heart and Souls (1993)
    27. Short Cuts (1993)
    28. Hail Caesar (1994)
    29. Natural Born Killers (1994)
    30. Only You (1994)
    31. Richard III (1995)
    32. Home for the Holidays (1995)
    33. Mr. Willowby's Christmas Tree (1995)
    34. Restoration (1995)
    35. Danger Zone (1996)
    36. One Night Stand (1997)
    37. Two Girls and a Guy (1997)
    38. Hugo Pool (1997)
    39. The Gingerbread Man (1998)
    40. U.S. Marshals (1998)
    41. In Dreams (1999)
    42. Friends & Lovers (1999)
    43. Bowfinger (1999)
    44. Black and White (1999)
    45. Wonder Boys (2000)
    46. Auto Motives (2000)
    47. Lethargy (2002)
    48. Ally McBeal (1997–2002)
    49. Whatever We Do (2003)
    50. The Singing Detective (2003)
    51. Gothika (2003)
    52. Eros (2004)
    53. The Route V50 (2004)
    54. Game 6 (2005)
    55. Kiss Kiss Bang Bang (2005)
    56. Good Night, and Good Luck. (2005)
    57. Family Guy (1999– )
    58. A Guide to Recognizing Your Saints (2006)
    59. The Shaggy Dog (2006)
    60. A Scanner Darkly (2006)
    61. Fur: An Imaginary Portrait of Diane Arbus (2006)
    62. Zodiac (2007)
    63. Lucky You (2007)
    64. Charlie Bartlett (2007)
    65. Iron Man (2008)
    66. Iron Man (2008)
    67. The Incredible Hulk (2008)
    68. Tropic Thunder: Rain of Madness (2008)
    69. Tropic Thunder (2008)
    70. The Soloist (2009)
    71. Sherlock Holmes (2009)
    72. Iron Man 2 (2010)
    73. Love & Distrust (2010)
    74. Due Date (2010)
    75. Sherlock Holmes: A Game of Shadows (2011)
    76. The Avengers (2012)
    77. Iron Man Three (2013)
    78. Chef (2014)
    79. The Judge (2014)
    80. Avengers: Age of Ultron (2015)
    81. Captain America: Civil War (2016)
    82. Spider-Man: Homecoming, NBA Finals: Watch the Game (2017)
    83. Spider-Man: Homecoming (2017)
    84. Untitled John Brinkley Biopic
    85. Sherlock Holmes 3
    86. Avengers: Infinity War (2018)
    87. The Voyage of Doctor Dolittle (2019)
    Izmenjeno od: Shane; 17.08.2018 u 21:29.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:59.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1