+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.118
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.012
    Pohvaljen 12.515 puta u 3.017 postova
    Moć reputacije
    336

    Mladomir 'Purisa' Djordjevic / Mladomir Puriša Đorđević

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Mladomir 'Purisa' Djordjevic / Mladomir Puriša Đorđević

    IMDb



    Mladomir Puriša Đorđević, rođen u Čačku 06. maja 1924. godine, rpski je filmski režiser i scenarista.

    Rođen je na Đurđevdan 1924. godine. Kao mladić je 1946. igrao za čačanski Borac. Kao novinar počeo je rad u „Politici“ 1946. godine. Od 1947. je radio na Filmskim novostima kao urednik, a kasnije kao režiser dokumentarnih filmova. Snimio je oko 50 kratkih i 20 dugometražnih filmova. Autor je deset romana. Kao glumac je nastupao u filmu Jug jugoistok (2005).

    Nagrade
    → Nagrada za životno djelo Udruženja filmskih kritičara Fipresci Srbija (2012).
    → Festival filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji (1997) za film Tango je tužna misao koja se pleše.
    → Zlatna arena za režiju filma Jutro (1967).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Trst (1947)
    2. Georgi Dimitrov (1947)
    3. Titova stafeta (1949)
    4. Jugoslavija maja 1949 (1949)
    5. Jugoslavija 1941 (1951)
    6. Grob u zitu (1951)
    7. Opstinsko dete (1953)
    8. IV kongres narodnog fronta Jugoslavije (1953)
    9. Cacak na Moravi (1954)
    10. Dva zrna grozdja (1955)
    11. Dovidjenja na shledanou (1957)
    12. Karlove Vari (1957)
    13. Dovidjenja (1957)
    14. Devojka sa naslovne strane (1958)
    15. Deca sa granice (1958)
    16. Mladic so ruza (1959)
    17. Dnevnikot na eden klas (1959)
    18. Prica reportera (1960)
    19. Trube Dragaceva (1961)
    20. Prvi gradjanin male varosi (1961)
    21. On (1961)
    22. Leto je krivo za sve (1961)
    23. Deca (1962)
    24. Pesma (1963)
    25. Ja ga zovem sloboda (1963)
    26. Imate li nesto za carinu (1963)
    27. Kontrabas (1963)
    28. Pitanje (1964)
    29. Kao balada (1964)
    30. Jovan Mijatovic (1964)
    31. Devojka (1965)
    32. Majka, sin, unuk, unuka (1965)
    33. Sanjari (1965)
    34. San (1966)
    35. Pogibija Bate Jankovica (1967)
    36. Jutro (1967)
    37. Podne (1968)
    38. Cross Country (1969)
    39. Biciklisti (1970)
    40. Zbogom ostaj bunkeru na reci (1971)
    41. Od svakog koga sam volela (1971)
    42. I Miss Sonia Henie (1971)
    43. Kisa (1972)
    44. Afera (1973)
    45. Spomenik (1973)
    46. Pavle Pavlovic (1975)
    47. Budimir Davidovic (1976)
    48. Navip (1976)
    49. Kruska (1976)
    50. Trener (1978)
    51. Zapisi (1980)
    52. Osam kila srece (1980)
    53. Veselin Nikolic (1982)
    54. Dis (1982)
    55. Jabuka (1982)
    56. Danas, juce, sutra (1984)
    57. Allegro ma non troppo (1985)
    58. Proba (1985)
    59. Univerzitetski klinicki centar (1991)
    60. Srpski rulet (1991)
    61. Skerco (1994)
    62. Tango je tuzna misao koja se plese (1997)
    63. Dva (2007)
    Izmenjeno od: mir-lav; 04.11.2018 u 08:46.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 22:52.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1