+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.454
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.407
    Pohvaljen 43.765 puta u 9.283 postova
    Moć reputacije
    1267

    Natalie Portman / Natali Portman

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Natalie Portman / Natali Portman

    IMDb



    Natalie Hershlag, rođena 09. juna 1981. godine (Jeruzalem, Izrael), američka je glumica izraelskog porekla, poznatija pod umetničkim imenom Natalie Portman.

    Otac i baba po majci su Jevreji koji su u Izrael imigrirali iz Austrije i Rusije, a roditelji njenog oca su u Izrael došli iz Rumunije, odnosno Poljske. Prvi su stradali u Aušvicu a Natalina baka po majci radila je kao špijun Velike Britanije u Drugom svetskom ratu. Njeni roditelji su se upoznali u Ohaju, na univerzitetu, venčali se, otišli u Izrael. Kada je Natali imala tri godine, vratili su se u SAD.

    Kao devojčica, Portmanova je provodila školske raspuste pohađajući pozorišne kampove gde je razvila ljubav prema glumi. Nakon iskustva u mjuziklu, sa 12 godina dobila je ulogu u filmu "Leon" (u SAD je objavljen kao "Profesionalac"), kao partnerka Žanu Renou. Pohađala je jevrejsku osnovnu školu. Sredinom devedesetih glumela je u nekoliko manjih uloga, kao i u jednoj većij "Lepe devojke". Posvetila se obrazovanju na uštrb filmske karijere pa je završila psihologiju na Harvardu, te diplomirala na jednom od najvećih univerziteta u Izraelu – Jevrejskom univerzitetu. Kasnije je kao gost-predavač, na Univerzitetu Kolumbija, držala predavanje o terorizmu.

    U pozorišnoj predstavi A. P. Čehova ("Galeb"), nastupala je uz velika imena Meril Strip i Filipa Simora Hofmana. Takođe, značajna je njena interpretacija Ane Frank u "Dnevnik Ane Frank" a kasnije i uloga Padme Amidale u novoj trilogiji "Ratovi zvezda". Njena popularnost počinje naglo da raste posle 2000. godine te su pohvale stizale sa svih strana (Zlatni globus, nominacije za Oskara). 2006. godine dobija glavnu žensku ulogu u drami "Gojine utvare" (režirao Miloš Forman) i u istoj godini realizuje se jedan od njenih najpoznatijih filmova "V za Vendetu" za koji je svakodnevno s profesorom engleskog jezika, vežbala britanski naglasak, te bila prinuđena da obrije glavu.

    Vegetarijanac je, od 2009. godine vegan i aktivista za zaštitu životinja. Govori hebrejski, engleski, francuski, nemački, japanski i arapski jezik. Ne nosi krzno, perje i kožu. U Ekvador, Gvatemalu i Ugandu je putovala kao ambasador nade s ciljem da pomogne ženama iz ruralnih krajeva sa stvore mali biznis i zarađuju na stvarima koje su same napravile. Dobitnica Oskara za najbolju glavnu glumicu 2010. godine za ulogu u filmu "Crni labud".

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Developing (1994)
    2. Léon (1994)
    3. Heat (1995)
    4. Beautiful Girls (1996)
    5. Everyone Says I Love You (1996)
    6. Mars Attacks! (1996)
    7. Star Wars: Episode I - The Phantom Menace (1999)
    8. Anywhere But Here (1999)
    9. Where the Heart Is (2000)
    10. Zoolander (2001)
    11. Star Wars: Episode II - Attack of the Clones (2002)
    12. Cold Mountain (2003)
    13. Sesame Street (1969– )
    14. Garden State (2004)
    15. True (2004)
    16. Closer (2004)
    17. Domino One (2005)
    18. Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith (2005)
    19. Free Zone (2005)
    20. V for Vendetta (2005)
    21. Paris, je t'aime (2006)
    22. Goya's Ghosts (2006)
    23. My Blueberry Nights (2007)
    24. The Darjeeling Limited (2007)
    25. Hotel Chevalier (2007)
    26. Mr. Magorium's Wonder Emporium (2007)
    27. The Other Boleyn Girl (2008)
    28. New York, I Love You (2008)
    29. GREED, a New Fragrance by Francesco Vezzoli (2009)
    30. Love and Other Impossible Pursuits (2009)
    31. Brothers (2009)
    32. Hesher (2010)
    33. Black Swan (2010)
    34. I'm Still Here (2010)
    35. No Strings Attached (2011)
    36. Your Highness (2011)
    37. Thor (2011)
    38. The Simpsons (1989– )
    39. Illusions & Mirrors (2013)
    40. Thor: The Dark World (2013)
    41. Knight of Cups (2015)
    42. A Tale of Love and Darkness (2015)
    43. Annihilation
    44. Jane Got a Gun (2015)
    45. Untitled Terrence Malick Project (2016)
    46. The Heyday of the Insensitive Bastards (2016)
    47. Jackie (2016)
    48. Planetarium (2016)
    49. Song to Song (2017)
    50. Angie Tribeca (2016– )
    51. We Are All Completely Beside Ourselves
    52. The Heyday of the Insensitive Bastards (2017)
    53. The Death and Life of John F. Donovan (2018)
    54. Annihilation (2018)
    Izmenjeno od: Shane; 26.09.2018 u 12:15.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:19.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1