+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.199
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.349
    Pohvaljen 13.039 puta u 3.104 postova
    Moć reputacije
    344

    Kresimir Golik / Krešimir Golik

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Kresimir Golik / Krešimir Golik

    IMDb



    Krešo Golik (Fužine, 20. maja 1922. - Zagreb, 20. septembra 1996.), hrvatski filmski i TV reditelj. Osnovnu školu polazio je u Fužinama, a gimnaziju i Grafičku školu u Senju i Zagrebu. Prvotno je bio sportski reporter na Radio Zagrebu, te redatelj filmskih pregleda u Jadran filmu. Od 1947. godine profesionalno se bavio filmom.

    Prvi celovečernji film mu je "Plavi 9", slijede "Djevojka i hrast", "Od 3 do 22", te melodramatske komedije "Imam dvije mame i dva tate" i "Tko pjeva zlo ne misli", koje su kritičari uvrstili među najbolje hrvatske filmove svih vremena. Ostvario je velike uspjehe i u televizijskim filmovima, dramama, te posebno serijom "Gruntovčani". Slična Gruntovčanima i skoro jednako dobra bila je i njegova serija Dirigenti i mužikaši.

    Bio je profesor na zagrebačkoj Akademiji dramske umetnosti.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Autostrada Bratstvo-jedinstvo (1948)
    2. Na novom putu (1948)
    3. Jos jedan brod je zaplovio (1948)
    4. Plavi 9 (1950)
    5. Djevojka i hrast (1955)
    6. Kala (1955)
    7. Od 3 do 22 (1966)
    8. Sest koraka... do svjetskog rekorda (1967)
    9. Imam dvije mame i dva tate (1968)
    10. Koreografija za kameru i plesace (1968)
    11. Koliko to vrijedi (1969)
    12. Tko pjeva zlo ne misli (1970)
    13. Pucanj (1970)
    14. Diskrecija zajamcena (1972)
    15. Konflikt (1972)
    16. Zivjeti od ljubavi (1973)
    17. Razmedja (1973)
    18. Gruntovcani (1975– )
    19. Motel mjesecina (1976)
    20. Pucanj (1977)
    21. Ljubica (1978)
    22. Inspektor Vinko (1984– )
    23. Vila Orhideja (1988)
    24. Dirigenti i muzikasi (1990)

    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 18:50.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 20:17.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1