+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 435 puta u 278 postova
    Moć reputacije
    70

    Winona Ryder / Vinona Rajder

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Winona Ryder / Vinona Rajder

    IMDb



    Winona Ryder (Winona Laura Horowitz) rođena u Minnesoti, 29. oktobra 1971. godine, je američka filmska glumica. Dobitnica je Zlatnog globusa za sporednu ulogu, a zaslužila je i dve nominacije za Oskara.

    Ime je dobila po gradu u kojem je rođena. Njen kum je čuveni filozof i psiholog Timothy Leary. U sedmoj godini porodica se preselila u severnuKaliforniju, u gradić Elk. U domu gde je odrasla nije bilo električne struje ni vodovodne mreže. Kada je imala deset godina porodica se ponovno preselila, ovoga puta u Petalumu, severno od San Francisca. Upisala se u American Conservatory Theatre u San Franciscu gde je učila glumu i glumila u manjim predstavama. Filmski debi ostvarila 1986. u filmu Lucas. Nakon debija menja prezime u Ryder. Iduće godine igra i prvu glavnu ulogu u drami Square Dance.

    Godine 1990. glumila je, zajedno s tadašnjim dečkom, Johnnyjem Deppom, u filmu Edward Škaroruki, dve godine kasnije u Drakuli F.F. Coppole, da bi 1993. ostvarila značajnu ulogu u filmu Martina Scorsesija, Doba nevinosti za koju je ostvarila nominaciju za Oskara.

    Drugu nominaciju za Oskara zaslužila je ulogom Jo March u filmu Male žene. Tri godine kasnije odigrala je ulogu androida u filmu Alien: Uskrsnuće.

    2001. godine uhapšena je zbog krađe u trgovini u Beverly Hillsu. 2002. godine proglašena je krivom i osuđena na 3 godine uslovne kazne, 480 sati dobrovoljnog rada, 3.700 US dolara kazne i 6.355 US dolara za nadoknadu štete trgovini. Oslobođena je treće tačke optužnice za namernu krađu.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Lucas (1986)
    2. Square Dance (1987)
    3. Beetlejuice (1988)
    4. 1969 (1988)
    5. Heathers (1988)
    6. Great Balls of Fire! (1989)
    7. Welcome Home, Roxy Carmichael (1990)
    8. Edward Scissorhands (1990)
    9. Mermaids (1990)
    10. Night on Earth (1991)
    11. Dracula / Bram Stoker's Dracula (1992)
    12. The Age of Innocence (1993)
    13. The House of the Spirits (1993)
    14. Reality Bites (1994)
    15. The Simpsons (1989– )
    16. Little Women (1994)
    17. How to Make an American Quilt (1995)
    18. Looking for Richard (1996)
    19. Boys (1996)
    20. Dr. Katz, Professional Therapist (1995–2002)
    21. The Crucible (1996)
    22. Alien: Resurrection (1997)
    23. The Larry Sanders Show (1992–1998)
    24. Celebrity (1998)
    25. Girl, Interrupted (1999)
    26. Autumn in New York (2000)
    27. Lost Souls (2000)
    28. Strangers with Candy (1999–2000)
    29. Friends (1994–2004)
    30. Zoolander (2001)
    31. Mr. Deeds (2002)
    32. S1m0ne (2002)
    33. The Heart Is Deceitful Above All Things (2004)
    34. The Darwin Awards (2006)
    35. A Scanner Darkly (2006)
    36. The Ten (2007)
    37. Sex and Death 101 (2007)
    38. Welcome (2007)
    39. The Last Word (2008)
    40. The Informers (2008)
    41. Water Pills (2009)
    42. The Private Lives of Pippa Lee (2009)
    43. Star Trek (2009)
    44. Stay Cool (2009)
    45. When Love Is Not Enough: The Lois Wilson Story (2010)
    46. Black Swan (2010)
    47. The Dilemma (2011)
    48. The Iceman (2012)
    49. The Letter (2012)
    50. Frankenweenie (2012)
    51. The Killers: Here with Me (2012)
    52. Homefront (2013)
    53. Turks & Caicos (2014)
    54. Drunk History (2013– )
    55. Masterpiece Contemporary (2008– )
    56. Experimenter (2015)
    57. Show Me a Hero (2015– )
    58. Stranger Things (2016– )
    59. Beetlejuice 2
    Izmenjeno od: Shane; 01.11.2018 u 12:00.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 15:14.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1