+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.192
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.335
    Pohvaljen 13.009 puta u 3.097 postova
    Moć reputacije
    344

    Fedor Hanzekovic / Fedor Hanžeković

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Fedor Hanzekovic / Fedor Hanžeković

    IMDb



    Fedor Hanžeković (9. januar 1913 – 18. august 1997) bio je hrvatski filmski režiser.

    Prije početka filmske karijere je na zagrebačkom Sveučilištu studirao povijest umjetnosti i engleski jezik. Poslije završetka drugog svjetskog rata Hanžeković je napravio nekoliko političkih dokumentaraca od kojih je najpoznatiji Stepinac pred narodnim sudom u kome je dokumentirao suđenje kontroverznom zagrebačkom nadbiskupu Alojziju Stepincu.

    1950-ih je postao daleko poznatiji po igranim filmovima koji su bili adaptacije književnih djela. Od njih je najpopularnije djelo Svoga tela gospodar iz 1957.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Nova mladost (1947)
    2. Bakonja fra Brne (1951)
    3. Stojan Mutikasa (1954)
    4. Svoga tela gospodar (1957)
    5. Praznik rada 1960 godine (1960)
    6. Ovaj sud ne priznajem (1960)

    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 22:35.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:58.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1