+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.122
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.034
    Pohvaljen 12.529 puta u 3.020 postova
    Moć reputacije
    337

    Branko Ivanda / Branko Ivanda

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Branko Ivanda / Branko Ivanda

    IMDb



    Branko Ivanda rođen je 25. decembra 1941. u Splitu, tada u sastavu fašističke Kraljevine Italije. U rodnom gradu završio je klasičnu gimnaziju, a kasnije je apsolvirao komparativnu književnost i filozofiju na Filozofskom fakultetu te diplomirao filmsku i pozorišnu režiju na Akademiji dramskih umetnosti Sveučilišta u Zagrebu.

    Karijeru je započeo 1967. kao scenarista filma Iluzija, a od tada je kao scenarist i režiser sudelovao u preko 20 filmskih projekata. Prvi rediateljski rad bio je film Gravitacija ili fantastična mladost činovnika Borisa Horvata iz 1968. (za kojeg je napisao i scenarij), a među kasnijim radovima ističu se filmovi Zločin u školi (1982.; takođe i scenarista), Konjanik (2003.; prema romanu Ivana Aralice) i Lea i Darija (2011.; takođe i scenarist). Učestvovao je i u nekoliko televizijskih serija i filmova, a pojavio se i kao glumac u filmovima Živa istina (1972.) i Pont Neuf (1997.). Od 1980. godine radi kao redovan profesor filmske i TV režije na Akademiji dramske umetnosti u Zagrebu.

    Dobitnik je nekoliko glavnih nagrada za svoje TV i igrane filmove (Nagrada FIPRESCI u Berlinu, Diploma Bergamo Film Festivala).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Gravitacija ili fantasticna mladost cinovnika Borisa Horvata (1968)
    2. Sammy (1972)
    3. Kad bi nestalo vode (1973)
    4. Ljetni dan na otoku (1973)
    5. Rabija (1974)
    6. Gotika i renesansa Jadrana (1974)
    7. Drveni sanduk Tomasa Vulfa (1974)
    8. Psihopati (1974)
    9. Nocturno (1974)
    10. Zec (1975)
    11. Slucaj maturanta Wagnera (1976)
    12. Dugo putovanje u bijelo (1976)
    13. 25 godina Jugoplastike (1978)
    14. Poslednja vecera (1978)
    15. Prijeki sud (1978)
    16. Bombaski proces (1978)
    17. Spijunska veza (1980)
    18. Kasno, natporucnice! (1981)
    19. Zlocin u skoli (1982)
    20. U logoru (1983)
    21. Pet mrtvih adresa (1984)
    22. Sestre (1992)
    23. Poezija i revolucija - studentski strajk 1971 (2000)
    24. Dubrovacki skerac (2001)
    25. Konjanik (2003)
    26. Ljubav u zaledju (2005– )
    27. Obicni ljudi (2006–2007)
    28. Ponos Ratkajevih (2007–2008)
    29. Sve ce biti dobro (2008–2009)
    30. Pod sretnom zvijezdom (2011– )
    31. Lea i Darija (2011)
    32. Zora dubrovacka (2013– )

    Izmenjeno od: Shane; 22.04.2018 u 21:08.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:26.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1