+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 435 puta u 278 postova
    Moć reputacije
    70

    Michael Madsen / Majkl Medsen

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Michael Madsen / Majkl Medsen

    IMDb



    Michael Madsen, rođen je 25. septembra 1959. godine u Čikagu, Illinois, USA.

    Večni negativac i sporedni glumac. Uža specijalnost su mu kriminalistički filmovi i trileri. Prva asocijacija vezana uz ovog glumca povezana je s likom pozitivnog negativca jer smo ga često gledali u ulogama poput umiljatog sociopate u filmu "The Getaway" (1994) ili mafijaša u filmu "Donnie Brasco" (1997. godine). Ipak, ne možemo ga ograničiti samo na takve likove jer ga se možemo setiti i u ulozi brižnog oca u "Free Willy" (1993. godine), agenta CIA-e u "Die Another Day" (2002. godine) ili "dobrog policajca" koji spašava svet u "Species" (1995. godine).

    Počeo je kao običan radnik na benzinskoj pumpi uporedo pohađajući školu glume Chicago's Steppenwolf Theatre pod upravom John Malkovicha. Ubrzo se ostvario njegov američki san. Preselio se u Los Angeles gde je počeo s manjim ulogama u filmu i na TV-u, uključujući seriju za NBS "Special Bulletin" koja je dobila Emmyja. Prvo značajnije glumačko iskustvo dogodilo se 1983. godine u filmu "War Games". Pozitivne kritike i ugled porasli su nakon filma "Thelma i Louise" (1991. godine). Nije ni slutio da će ga lik psihotičnog ubojice u filmu "Kill Me Again" (1989. godine) dovesti do njegovog najznačajnijeg ostvarenja u Tarantinovom filmu "Reservoir Dogs" (1992. godine). Zbog te ga je uloge Tarantino angažirao i na svom dvodijelnom hitu 'Kill Bill' (2003).

    Michael je brat poznate glumice Virginie Madsen. Njegova majka, Elaine Madsen, je nagrađivana spisateljica i producentica. Čini se da mu je to u krvi jer i sam piše poeziju. Objavljene su mu tri knjige pjesama: 'Beer, Blood & Ashes", "Eat The Worm" i "Burning In Paradise".

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Against All Hope (1982)
    2. St. Elsewhere (1982–1988)
    3. Special Bulletin (1983)
    4. WarGames (1983)
    5. Diner (1983)
    6. Racing with the Moon (1984)
    7. The Natural (1984)
    8. Cagney & Lacey (1981–1988)
    9. Miami Vice (1984–1990)
    10. The Hitchhiker (1983–1991)
    11. Our Family Honor (1985–1986)
    12. Crime Story (1986–1988)
    13. The Killing Time (1987)
    14. Iguana (1988)
    15. Shadows in the Storm (1988)
    16. War and Remembrance (1988– )
    17. Almost Grown (1988–1989)
    18. Tour of Duty (1987–1990)
    19. Jake and the Fatman (1987–1992)
    20. Blood Red (1989)
    21. Kill Me Again (1989)
    22. Quantum Leap (1989–1993)
    23. Montana (1990)
    24. The Outsiders (1990– )
    25. The End of Innocence (1990)
    26. Gabriel's Fire (1990–1991)
    27. The Doors (1991)
    28. Thelma & Louise (1991)
    29. Reservoir Dogs (1992)
    30. Straight Talk (1992)
    31. Baby Snatcher (1992)
    32. Fatal Instinct (1992)
    33. Inside Edge (1992)
    34. Trouble Bound (1993)
    35. Beyond the Law (1993)
    36. Free Willy (1993)
    37. Money for Nothing (1993)
    38. A House in the Hills (1993)
    39. The Getaway (1994)
    40. Blue Tiger (1994)
    41. Dead Connection (1994)
    42. Wyatt Earp (1994)
    43. Season of Change (1994)
    44. Species (1995)
    45. Free Willy 2: The Adventure Home (1995)
    46. Man with a Gun (1995)
    47. Red Line (1995)
    48. Almost Blue (1996)
    49. Mulholland Falls (1996)
    50. The Winner (1996)
    51. The Last Days of Frankie the Fly (1996)
    52. Donnie Brasco (1997)
    53. The Maker (1997)
    54. The Girl Gets Moe (1997)
    55. Executive Target (1997)
    56. Catherine's Grove (1997)
    57. Rough Draft (1998)
    58. Papertrail (1998)
    59. Surface to Air (1998)
    60. Species II (1998)
    61. The Sender (1998)
    62. Fait Accompli (1998)
    63. Detour (1998)
    64. Vengeance Unlimited (1998–1999)
    65. Supreme Sanction (1999)
    66. The Florentine (1999)
    67. Ballad of the Nightingale (1999)
    68. Flat Out (1999)
    69. The Stray (2000)
    70. The Inspectors 2: A Shred of Evidence (2000)
    71. Luck of the Draw (2000)
    72. The Alternate (2000)
    73. Sacrifice (2000)
    74. High Noon (2000)
    75. The Price of Air (2000)
    76. The Thief & the Stripper (2000)
    77. Ides of March (2000)
    78. Bad Guys (2000)
    79. Fall (2001)
    80. Big Apple (2001– )
    81. The Ghost (2001)
    82. Pressure Point (2001)
    83. Choke (2001)
    84. Michael Jackson: You Rock My World (2001)
    85. L.A.P.D.: To Protect and to Serve (2001)
    86. 42K (2001)
    87. Grand Theft Auto III (2001)
    88. Extreme Honor (2001)
    89. Outlaw (2001)
    90. Love.com (2002)
    91. Die Another Day (2002)
    92. The Real Deal (2002)
    93. Welcome to America (2002)
    94. Pauly Shore Is Dead (2003)
    95. Where's Angelo? (2003)
    96. 44 Minutes: The North Hollywood Shoot-Out (2003)
    97. My Boss's Daughter (2003)
    98. Kill Bill: Vol. 1 (2003)
    99. Vampires Anonymous (2003)
    100. True Crime: Streets of LA (2003)
    101. Blueberry (2004)
    102. Kill Bill: Vol. 2 (2004)
    103. Driv3r (2004)
    104. Frankenstein (2004)
    105. Smatyvay udochki / Jacked$ (2004)
    106. Tilt (2005– )
    107. Narc (2005)
    108. Sin City (2005)
    109. L.A. Dicks (2005)
    110. Muzhskoy sezon. Barkhatnaya revolyutsiya / Law of Corruption (2005)
    111. Chasing Ghosts (2005)
    112. BloodRayne (2005)
    113. The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe (2005)
    114. Ryû ga gotoku / Yakuza (2005)
    115. All In (2006)
    116. Scary Movie 4 (2006)
    117. The Last Drop (2006)
    118. Hoboken Hollow (2006)
    119. Canes (2006)
    120. Reservoir Dogs (2006)
    121. UKM: The Ultimate Killing Machine (2006)
    122. Machine (2007)
    123. Living & Dying (2007)
    124. Boarding Gate (2007)
    125. Afghan Knights (2007)
    126. Strength and Honour (2007)
    127. Croc (2007)
    128. Crash and Burn (2007)
    129. Tooth and Nail (2007)
    130. Cosmic Radio (2007)
    131. Hell Ride (2008)
    132. Eyes Front (2008)
    133. Last Hour (2008)
    134. Vice (2008)
    135. Break (2008)
    136. No Bad Days (2008)
    137. 45 R.P.M. (2008)
    138. Coma (2008)
    139. Deep Winter (2008)
    140. House (2008)
    141. You Might as Well Live (2009)
    142. Clear Lake, WI (2009)
    143. A Way with Murder (2009)
    144. Road of No Return (2009)
    145. Hired Gun (2009)
    146. Shannon's Rainbow (2009)
    147. Put (2009)
    148. Outrage (2009)
    149. Green Lantern: First Flight (2009)
    150. Serbian Scars (2009)
    151. Lost in the Woods (2009)
    152. Chamaco (2009)
    153. Creepshow Raw: Insomnia (2009)
    154. The Bleeding (2009)
    155. Ligeia / The Tomb (2009)
    156. Christmas Crash (2009)
    157. Dead Man Running (2009)
    158. The Portal (2010)
    159. The Killing Jar (2010)
    160. Six Days in Paradise (2010)
    161. Money to Burn (2010)
    162. Let the Game Begin (2010)
    163. CSI: Miami (2002–2012)
    164. The Big I Am (2010)
    165. 24 (2001–2010)
    166. Krach (2010)
    167. Terror Trap (2010)
    168. Federal (2010)
    169. Now Here (2010)
    170. The Brazen Bull (2010)
    171. No Clean Break (2010– )
    172. Corruption.Gov (2010)
    173. Joshua Tree (2011)
    174. Ключ Саламандры / Klyuch salamandry (2011)
    175. The Forest (2011)
    176. The Lion of Judah (2011)
    177. A Cold Day in Hell (2011)
    178. Not Another Not Another Movie (2011)
    179. Amsterdam Heavy (2011)
    180. Dirty Little Trick (2011)
    181. Loosies (2011)
    182. A Matter of Justice (2011)
    183. Eldorado (2012)
    184. Cole Younger & The Black Train (2012)
    185. Refuge from the Storm (2012)
    186. Sins Expiation (2012)
    187. Bob's Burgers (2011– )
    188. Piranhaconda (2012)
    189. As pik (2012)
    190. Beyond the Trophy (2012)
    191. Desperate Endeavors (2012)
    192. Blue Bloods (2010– )
    193. Dishonored (2012)
    194. Terrible Angels (2012)
    195. Infected (2012)
    196. Magic Boys (2012)
    197. Prince of the City (2012)
    198. Day of Redemption (2013)
    199. The Mob Doctor (2012–2013)
    200. Madoff: Made Off with America (2013)
    201. Along the Roadside (2013)
    202. Mob of the Dead (2013)
    203. The Sorrow (2013)
    204. Golden Boy (2013-2013)
    205. ICE Agent (2013)
    206. Gabrielle (2013)
    207. Nomad the Beginning (2013)
    208. Lionhead (2013)
    209. Ashley (2013)
    210. I'm in Love with a Church Girl (2013)
    211. Axe Cop (2012–2015)
    212. The Walking Dead: The Game - Season 2 (2013)
    213. Paulie (2013)
    214. 63lbs (2013)
    215. Iggy Azalea Feat. Rita Ora: Black Widow (2014)
    216. Hawaii Five-0 (2010– )
    217. Skoryy 'Moskva-Rossiya' (2014)
    218. The Ninth Cloud (2014)
    219. Water Wars (2014)
    220. 2047: Sights of Death (2014)
    221. Turn Around Jake (2014)
    222. Hope Lost (2015)
    223. A Turn in the Sun (2015)
    224. Skin Traffik (2015)
    225. The Whole World at Our Feet (2015)
    226. The Just (2015)
    227. No Deposit (2015)
    228. Big Time in Hollywood, FL (2015–2015)
    229. Lady Psycho Killer (2016)
    230. Death in the Desert (2016)
    231. Sacred Blood (2016)
    232. Lumberjack Man (2015)
    233. Flipped (2016)
    234. The Hateful Eight (2015)
    235. American Dream (2015– )
    236. Devil's Domain (2016)
    237. The Boonies (2016– )
    238. Real Detective (2016– )
    239. Vigilante Diaries (2016)
    240. The Lost Tree (2016)
    241. Those Who Can't (2016- )
    242. Kidnapped in Romania (2016)
    243. Beyond the Game (2016)
    244. Magi (2016)
    245. Back in the Day (2016)
    246. Last Man Club (2016)
    247. Powers (2015–2016)
    248. Talons (2016)
    249. Dishonored 2 (2016)
    250. Until We Meet Again (2017)
    251. The American Connection (2017)
    252. Garlic & Gunpowder (2017)
    253. CobraGator (2017)
    254. Angels Fallen (2017)
    255. Diamond Cartel (2017)
    256. The Wrong Neighbor (2017)
    257. Unfallen (2017)
    258. Dishonored: Death of the Outsider (2017)
    259. Real Rob (2015- )
    260. The Broken Key (2017)
    261. Grindhouse Nightmares (2017)
    262. Papa (2018)
    263. Dirty Dealing 3D (2018)
    264. Welcome to Acapulco
    265. Trunk
    266. Spatss!
    267. Serpent in the Bottle
    268. Egill: The Last Pagan
    269. The Witching Hour (2016)
    270. Puppy Love (2017)
    271. A Night in Jail (2017)
    272. Unbelievable!!!!! (2018)
    273. Dead on Time (2018)
    274. Love Addict (2018)
    275. Trading Paint (2018)
    276. South of Hope Street (2018)
    277. The Garden Left Behind (2018)
    278. Welcome to Acapulco (2019)
    279. Rock Paper Dead (2019)
    280. Rock Paper Dead (2019)
    281. CobraGator (2019)
    282. Serpent in the Bottle
    283. Once Upon a Time in Hollywood (2019)
    284. Angels Fallen (2019)
    285. Trunk
    286. Saturday at the Starlight
    287. Spirit Riser
    288. South of Hope Street
    289. Cash Collectors
    290. The Bend
    291. Save the Last Bullet
    292. Egill: The Last Pagan
    Izmenjeno od: Tikilimikili; 18.03.2019 u 11:50.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 08:08.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1