+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.186
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.301
    Pohvaljen 12.950 puta u 3.091 postova
    Moć reputacije
    343

    Branko Marjanovic / Branko Marjanović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Branko Marjanovic / Branko Marjanović

    IMDb



    Branko Marjanović (Zagreb, 12. maj 1909. - Zagreb, 13. februar 1996.), hrvatski filmski reditelj i montažer.

    Završio je Dramsku školu u Zagrebu, a filmska iskustva stjecao je u Pragu i radom na prosvjetnom filmu u Zagrebu. Za Drugog svjetskog rata rukovodio je proizvodnjom Hrvatskog slikopisa, režirao, pisao scenarije i montirao dokumentarne filmove, od kojih je najpoznatiji Straža na Drini (1942), nagrađen na Venecijanskom filmskom festivalu. Kao i mnogi drugi hrvatski filmaši u to vrijeme, surađivao je sa NOP-om, te je poslije dolaska komunista na vlast nastavio je s redateljskim i montažerskim radom, postavši jednim od najvažnijih imena jugoslavenske kinematografije.

    Njegovu karijeru je, međutim, ozbiljno obilježio film "Ciguli miguli", komedija o birokraciji malog mjesta, dovršen 1952. Zbog navodne kritike socijalističkog sistema bio je zabranjen, a prikazivanje je odobreno tek 1977. godine. Marjanović je nakon toga snimio još nekoliko igranih filmova, ali je od njih na kraju odustao posvetivši se dokumentarnim filmovima o prirodi ("Mala čuda velike prirode", "Svizac", "Bjeloglavi sup"). Dobio je nagradu za životno djelo "V. Nazor".

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Straza na Drini (1942)
    2. Istra (1945)
    3. Kongres USAOH-a (1946)
    4. Rijeka u obnovi (1947)
    5. Jadran kroz vjekove (1948)
    6. Zastava (1949)
    7. Ciguli Miguli (1952)
    8. Slavonija (1953)
    9. Segestica (1953)
    10. Domaca Tvornica Rublja-Zagreb (1953)
    11. Rafinerija nafte ' Boris Kidric ' - Rijeka (1953)
    12. Proslava VI korpusa u Slavonskom Brodu (1953)
    13. Ne priznajemo sramotnu odluku (1953)
    14. Tvornica duhana Zadar (1953)
    15. Medjumurska trikotaza ' Cakovec ' (1954)
    16. Nasa brodogradnja (1955)
    17. Opsada (1956)
    18. Svetkovina kamena (1957)
    19. O nesem krsu (1957)
    20. Kakva je nasa obala (1958)
    21. Covjek na obali (1958)
    22. Poslednji zavicaj (1959)
    23. Bjeloglavi sup - lesinar (1959)
    24. Briga za potomstvo (1959)
    25. Zmije otrovnice (1960)
    26. Putovanje u nevidljivi svet (1960)
    27. Prica o glavatici (1960)
    28. Izmedju dviju modrina (1962)
    29. Izgubljeni svijetovi (1962)
    30. Bios (1962)
    31. Tragom medvjeda (1962)
    32. Lasica (1962)
    33. Ljeto medvjedica (1963)
    34. Hobotnica (1963)
    35. Lisica (1964)
    36. Budjenje (1964)
    37. Submarina (1965)
    Izmenjeno od: lisani; 20.04.2018 u 13:11.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 12:37.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1