+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 435 puta u 278 postova
    Moć reputacije
    70

    Patrick Swayze / Patrik Svejzi

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Patrick Swayze / Patrik Svejzi

    IMDb



    Patrick Wayne Swayze (Houston, Teksas , 18. 8. 1952. - Los Angeles, 14. 9. 2009.) bio je američki glumac, plesač i kantautor.

    Pohađao je prestižne američke plesne škole, a majka mu je bila američka koreografkinja Patsy Swayze. Pojavio se u epizodi serije M.A.S.H. 1981. godine, a popularan postaje 1987. godine ulogom u filmu Prljavi ples. Od 1975. do smrti bio je oženjen Lisom Niemi. Par nije imao djece. Sa ženom je uzgajao arapske pastuhe na svom ranču. Nakon očeve smrti 1982. Swayze je zapao u alkoholizam, a liječenju se podvrgnuo 1994. kada mu se sestra ubila.

    Neki njegovi poznati filmovi su: Duh, Pakleni val (gdje je glumio ulogu Bodhija, karizmatičnog vođe skupine surfera koji pljačkaju banke u Los Angelesu), Donnie Darko, Crni pas, Kuća na putu, a u nastavku Prljavog plesa iz 2004. pojavio se u cameo ulozi.

    Početkom 2008. Swayzeu je dijagnosticiran rak gušterače. Unatoč njegovom velikom optimizmu i borbi, rak je metastazirao na jetru te je Swayze preminuo 14. rujna 2009., u 58. godini života.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Skatetown, U.S.A. (1979)
    2. The Comeback Kid (1980)
    3. M*A*S*H (1972–1983)
    4. Return of the Rebels (1981)
    5. Toto: Rosanna (1982)
    6. The Renegades (1982)
    7. The Outsiders (1983)
    8. The Renegades (1983– )
    9. Uncommon Valor (1983)
    10. Pigs vs. Freaks (1984)
    11. Grandview, U.S.A. (1984)
    12. Red Dawn (1984)
    13. North and South (1985–1994)
    14. Youngblood (1986)
    15. North and South, Book II (1986-1986)
    16. Amazing Stories (1985–1987)
    17. Dirty Dancing (1987)
    18. Steel Dawn (1987)
    19. Tiger Warsaw (1988)
    20. Road House (1989)
    21. Next of Kin (1989)
    22. Ghost (1990)
    23. Point Break (1991)
    24. City of Joy (1992)
    25. Father Hood (1993)
    26. Tall Tale (1995)
    27. To Wong Foo Thanks for Everything, Julie Newmar (1995)
    28. Three Wishes (1995)
    29. Black Dog (1998)
    30. Letters from a Killer (1998)
    31. Forever Lulu (2000)
    32. Green Dragon (2001)
    33. Donnie Darko (2001)
    34. Waking Up in Reno (2002)
    35. One Last Dance (2003)
    36. 11:14 (2003)
    37. Whoopi (2003–2004)
    38. Dirty Dancing: Havana Nights (2004)
    39. George and the Dragon (2004)
    40. King Solomon's Mines (2004)
    41. Icon (2005)
    42. Keeping Mum (2005)
    43. The Fox and the Hound 2 (2006)
    44. Keeping Mum: Funnies (2006)
    45. Keeping Mum: Deleted Scenes (2006)
    46. Christmas in Wonderland (2007)
    47. Jump! (2008)
    48. The Beast (2009–2009)
    49. Powder Blue (2009)
    Izmenjeno od: lisani; 08.05.2018 u 11:19.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:51.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1