+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 435 puta u 278 postova
    Moć reputacije
    70

    Gene Hackman / Džin Hekman

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Gene Hackman / Džin Hekman

    IMDb



    Eugene Allen "Gene" Hackman (San Bernandino, 30. 01. 1930.), američki filmski glumac, dvostruki dobitnik Oscara. Karijeru je započeo početkom šezdesetih u filmovima kao što su Bonnie i Clyde, a 1971. je osvojio prvog Oscara za ulogu u filmu Francuska veza. Od tada se nastavio pojavljivati u velikim holivudskim filmovima.

    Hackman je rođen 1930. u San Bernardinu, u Kaliforniji kao dijete Eugenea Ezre Hackmana, zaposlenika u tiskari novina, i Lynde Gray. Roditelji su mu se razveli dok je još bio dijete te se selio iz jednog grada u drugi, da bi se konačno smjestio u Danvilleu, u Illinoisu, gdje je živio s bakom, Beatrice Gray. Sa 16 godina se pridružio marincima gdje je služio tri godine. Kasnije se preselio u New York gdje je imao više manjih poslova prije nego što je počeo studirati televiziju i novinarstvo na Sveučilištu Illinois.

    Hackamnova prva supruga bila je Faye Maltese. Dobili su troje djece, Christophera Allena, Elizabeth Jean i Leslie Anne, ali su se razveli 1986., nakon 30 godina braka. Hackman se 1991. oženio s Betsy Arakawa Žive u Santa Feu, u Novom Meksiku. 7. 7. 2004. je dao eksluzivni intervju Larryju Kingu u kojem je rekao kako više ne namjerava snimati filmove te vjeruje kako mu je glumačka karijera završila.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Mad Dog Coll (1961)
    2. Tallahassee 7000 (1961– )
    3. The United States Steel Hour (1953–1963)
    4. Look Up and Live (1954–1979)
    5. Naked City (1958–1963)
    6. The Defenders (1961–1965)
    7. Route 66 (1960–1964)
    8. The DuPont Show of the Week (1961– )
    9. Ride with Terror (1963)
    10. East Side/West Side (1963–1964)
    11. Brenner (1959– )
    12. Lilith (1964)
    13. The Trials of O'Brien (1965–1966)
    14. Directions (1960–1984)
    15. Hawk (1966– )
    16. Hawaii (1966)
    17. The F.B.I. (1965–1974)
    18. First to Fight (1967)
    19. A Covenant with Death (1967)
    20. Community Shelter Planning (1967)
    21. Banning (1967)
    22. Bonnie and Clyde (1967)
    23. The Invaders (1967–1968)
    24. Iron Horse (1966–1968)
    25. CBS Playhouse (1967– )
    26. I Spy (1965–1968)
    27. The Split (1968)
    28. Shadow on the Land (1968)
    29. Riot (1969)
    30. The Gypsy Moths (1969)
    31. Downhill Racer (1969)
    32. Marooned (1969)
    33. Insight (1960–1984)
    34. I Never Sang for My Father (1970)
    35. Doctors' Wives (1971)
    36. The Hunting Party (1971)
    37. The French Connection (1971)
    38. Cisco Pike (1972)
    39. Prime Cut (1972)
    40. The Poseidon Adventure (1972)
    41. Scarecrow (1973)
    42. The Conversation (1974)
    43. Zandy's Bride (1974)
    44. Young Frankenstein (1974)
    45. Night Moves (1975)
    46. Bite the Bullet (1975)
    47. French Connection II (1975)
    48. Lucky Lady (1975)
    49. The Domino Principle (1977)
    50. A Bridge Too Far (1977)
    51. March or Die (1977)
    52. Superman (1978)
    53. Superman II (1980)
    54. All Night Long (1981)
    55. Reds (1981)
    56. Eureka (1983)
    57. Under Fire (1983)
    58. Two of a Kind (1983)
    59. Uncommon Valor (1983)
    60. Misunderstood (1984)
    61. Twice in a Lifetime (1985)
    62. Target (1985)
    63. Power (1986)
    64. Hoosiers (1986)
    65. Superman IV: The Quest for Peace (1987)
    66. No Way Out (1987)
    67. Bat*21 (1988)
    68. Another Woman (1988)
    69. Split Decisions (1988)
    70. Full Moon in Blue Water (1988)
    71. Mississippi Burning (1988)
    72. The Package (1989)
    73. Loose Cannons (1990)
    74. Postcards from the Edge (1990)
    75. Narrow Margin (1990)
    76. Class Action (1991)
    77. Company Business (1991)
    78. Unforgiven (1992)
    79. The Firm (1993)
    80. Geronimo: An American Legend (1993)
    81. Wyatt Earp (1994)
    82. The Quick and the Dead (1995)
    83. Crimson Tide (1995)
    84. Get Shorty (1995)
    85. The Birdcage (1996)
    86. Extreme Measures (1996)
    87. The Chamber (1996)
    88. Absolute Power (1997)
    89. Twilight (1998)
    90. Antz (1998)
    91. Enemy of the State (1998)
    92. Under Suspicion (2000)
    93. The Replacements (2000)
    94. The Mexican (2001)
    95. Heartbreakers (2001)
    96. Heist (2001)
    97. The Royal Tenenbaums (2001)
    98. Behind Enemy Lines (2001)
    99. Runaway Jury (2003)
    100. Welcome to Mooseport (2004)
    Izmenjeno od: lisani; 16.04.2018 u 13:46.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:49.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1