+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor lisani avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    595
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    8
    Pohvaljen 442 puta u 280 postova
    Moć reputacije
    70

    Kim Basinger / Kim Bejsinger

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Kim Basinger / Kim Bejsinger

    IMDb



    Kimila Ann Basinger (Athens, Georgia, 8. 12. 1953.) američka je filmska glumica švedskog, irskog i čeroki podrijetla. Zaslužila je ugledne filmske nagrade, dobitnica je Oscara i nalazi se na 12. mjestu Playboyevog popisa najseksipilnijih žena 20. stoljeća.

    Rođena je kao treće dijete jazz glazbenika i plivačice (koja je nastupala i sa slavnom Esther Williams u filmovima). Još je od djetinjstva govorila da će biti glumica. U pubertetu je plivala, plesala, vježbala gimnastiku i u šesnaestoj godini, savršenoga tijela pobjedila na Miss Junior izvodeći pjesmu iz mjuzikla My Fair Lady. Početkom 1970.ih odlazi u New York gdje joj ugovor za fotomodela nudi Eileen Ford (Ford Modeling Agency). Između snimanja i revija uspjela je pohađati satove glume, a u raznim je klubovima nastupala pod pseudonimom Chelsea.

    Godine 1976. Basingerica se seli u Los Angeles i doživljava svoj prvi panični napadaj, nakon kojega nije šest mjeseci izlazila iz kuće. Prvi nastupi bili su joj u TV serijama Charliejevi anđeli i Six Million Dollar Man, a prva filmska uloga u Hard Country. Na sebe je skrenula pozornost nakon objavljivanja njezinih slika u magazinu Playboy za veljaču 1983. g., pa je uslijedila i uloga Bondove djevojke u filmu Nikad ne reci nikad sa Seanom Conneryjem kao Jamesom Bondom. Nakon toga je glumila s Burtom Raynoldsom i Robertom Redfordom, ali u erotsku zvijezdu promaknula ju je uloga u filmu 9 1/2 tjedana s Mickeyjem Rourkeom.

    Nakon filma Batman snimala je lošije filmove, a odbijala uloge u filmovima koji su kasnije postali uspješnice poput Sirovih strasti. Onda su uslijedile i krize u privatnom životu, promašena investicija od 20 milijuna dolara u kupovinu gradića Braselton i objava bankrota nakon sudske odredbe o plaćanju odštete za film Boxing Helena. U to vrijeme ulazi u brak s Alecom Baldwinom, s kojim ima kći (Ireland Eliesse). Nakon poroda ponovno jako pati od agorafobije i povlači se iz javnosti, sve do ponude za film L.A. povjerljivo (1997. g.) i uloge zanosne plavuše za koju je dobila Oscara. Zahvaljujući toj ulozi postaje jedna od najbolje plaćenih hollywodskih glumica, ali se ponovno povlači, a brak se s Baldwinom raspada.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Gemini Man (1976– )
    2. Charlie's Angels (1976–1981)
    3. The Six Million Dollar Man (1974–1978)
    4. McMillan & Wife (1971–1977)
    5. Dog and Cat (1977– )
    6. Dog and Cat (1977)
    7. The Ghost of Flight 401 (1978)
    8. Katie: Portrait of a Centerfold (1978)
    9. Vega$ (1978–1981)
    10. From Here to Eternity (1979– )
    11. From Here to Eternity (1980– )
    12. Hard Country (1981)
    13. Killjoy (1981)
    14. Mother Lode (1982)
    15. Never Say Never Again (1983)
    16. The Man Who Loved Women (1983)
    17. The Natural (1984)
    18. Fool for Love (1985)
    19. Nine 1/2 Weeks (1986)
    20. No Mercy (1986)
    21. Blind Date (1987)
    22. Nadine (1987)
    23. My Stepmother Is an Alien (1988)
    24. Batman (1989)
    25. The Marrying Man (1991)
    26. Final Analysis (1992)
    27. Cool World (1992)
    28. The Real McCoy (1993)
    29. Wayne's World 2 (1993)
    30. Tom Petty and the Heartbreakers: Mary Jane's Last Dance (1993)
    31. The Getaway (1994)
    32. Prêt-à-Porter (1994)
    33. L.A. Confidential (1997)
    34. The Simpsons (1989– )
    35. I Dreamed of Africa (2000)
    36. Bless the Child (2000)
    37. 8 Mile (2002)
    38. People I Know (2002)
    39. The Door in the Floor (2004)
    40. Elvis Has Left the Building (2004)
    41. Cellular (2004)
    42. Even Money (2006)
    43. The Sentinel (2006)
    44. The Mermaid Chair (2006)
    45. The Burning Plain (2008)
    46. While She Was Out (2008)
    47. The Informers (2008)
    48. Charlie St. Cloud (2010)
    49. Black November (2012)
    50. Third Person (2013)
    51. Grudge Match (2013)
    52. One Square Mile (2014)
    53. I Am Here (2014)
    54. The Nice Guys (2016)
    55. Fifty Shades Darker (2017)
    56. Comrade Detective (2017– )
    Izmenjeno od: Shane; 18.12.2018 u 16:20.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora lisani:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 14:41.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1