+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor željko avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    5.771
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    310
    Pohvaljen 49.401 puta u 4.405 postova
    Moć reputacije
    599

    Dolph Lundgren / Dolf Lundgren

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Dolph Lundgren / Dolf Landgren

    IMDb



    Dolph Lundgren, pravo ime Hans Lundgren (Stockholm, 3. 11. 1957.), švedski filmski glumac, redatelj i majstor borilačkih vješina. Pripadnik je starije generacije filmskih akcijskih junaka iz 80-ih i prve polovice 90-ih, od kojih su najpoznatiji Sylvester Stallone, Arnold Schwarzenegger i Bruce Willis.

    Rodio se u Stockholmu, gdje je živio do trinaeste godine kada se preselio kod bake i djeda u Nyland. Unatoč ranom zanimanju za glazbu i umjetnost, studirao je Kraljevskom Tehnološkom Institutu u Stockholmu i na Sveučilištu u Sydneyu u Australiji, gdje je stekao doktorat kemijskog tehničara.

    Prva iskustva u borilačkim vještinama stekao je tijekom vojne obuke. Kasnije je postao natjecatelj u japanskom karateu. Godine 1983. odselio se u New York, gdje se odlučio okušati na filmu. Debitirao je 1985. godine majnom ulogom u Pogledu na ubojstvo, filmom iz serijala filmova o tajnom agentu Jamesu Bondu. Međutim, veliki iskorak ostvario je filmom Rocky 4, gdje je glumio sa Sylvesterom Stalloneom.

    Nakon proboja u svijetu filma, odlazi u Los Angeles, gdje je snimio niz filmova poput Gospodara svemira (1987.), Showdown in Little Tokyo (1991.) i Univerzalnom vojniku (1992.). Od sredine 90-ih karijera mu je u padu, a novi povratak na velika platna doživio je 2010. u filmu Plaćenici, gdje glumi uz Sylvestera Stallone, Jasona Stathama, Mickey Rourkea i Jet Lija.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. A View to a Kill (1985)
    2. Rocky IV (1985)
    3. Masters of the Universe (1987)
    4. Maximum Potential (1987)
    5. R.P.G. II (1988)
    6. Red Scorpion (1988)
    7. The Punisher (1989)
    8. Dark Angel (1990)
    9. Cover-Up (1991)
    10. Showdown in Little Tokyo (1991)
    11. Universal Soldier (1992)
    12. Joshua Tree (1993)
    13. Pentathlon (1994)
    14. Men of War (1994)
    15. Johnny Mnemonic (1995)
    16. The Shooter (1995)
    17. Silent Trigger (1996)
    18. The Peacekeeper (1997)
    19. Blackjack (1998)
    20. The Minion (1998)
    21. Sweepers (1998)
    22. Bridge of Dragons (1999)
    23. Storm Catcher (1999)
    24. Jill Rips (2000)
    25. The Last Patrol (2000)
    26. Agent Red (2000)
    27. Hidden Agenda (2001)
    28. Detention (2003)
    29. Direct Action (2004)
    30. Fat Slags (2004)
    31. Retrograde (2004)
    32. The Defender (2004)
    33. The Mechanik (2005)
    34. L'inchiesta (2006)
    35. Diamond Dogs (2007)
    36. Missionary Man (2007)
    37. Direct Contact (2009)
    38. Command Performance (2009)
    39. Universal Soldier: Regeneration (2009)
    40. Icarus (2010)
    41. Melodifestivalen 2010 (2010– )
    42. The Expendables (2010)
    43. Chuck (2007–2012)
    44. In the Name of the King 2: Two Worlds (2011)
    45. Small Apartments (2012)
    46. Stash House (2012)
    47. One in the Chamber (2012)
    48. The Expendables 2 Videogame (2012)
    49. The Expendables 2 (2012)
    50. Universal Soldier: Day of Reckoning (2012)
    51. The Package (2013)
    52. Legendary (2013)
    53. Race to the Scene (2013– )
    54. Battle of the Damned (2013)
    55. Ambushed (2013)
    56. Blood of Redemption (2013)
    57. A Certain Justice (2014)
    58. SAF3 (2013– )
    59. The Expendables 3 (2014)
    60. Skin Trade (2014)
    61. Malchishnik (2015)
    62. Workaholics (2011– )
    63. War Pigs (2015)
    64. 4Got10 (2015)
    65. Shark Lake (2015)
    66. Riot (2015)
    67. Sanjay and Craig (2013–)
    68. Hail, Caesar! (2016)
    69. Kindergarten Cop 2 (2016)
    70. Don't Kill It (2016)
    71. Female Fight Club (2016)
    72. Welcome to Willits (2016)
    73. Larceny (2017)
    74. Imagine Dragons: Believer (2017)
    75. Altitude (2017)
    76. Arrow (2016-2017)
    77. Dead Trigger (2017)
    78. Tour de Pharmacy (2017)
    79. Sharknado 5: Global Swarming (2017)
    80. Broken Sidewalk (2018-)
    81. Black Water (2018)
    82. Creed II (2018)
    83. Aquaman (2018)
    84. The Tracker (2018)
    85. Ai Noom Gangnam (abandoned)
    86. Pups Alone: A Christmas Peril (completed)
    87. Hard Night Falling (post-production) (2019)
    88. Acceleration (post-production) (2019)
    89. Malevolence (pre-production) (2019)
    90. Without You I'm Nothing (announced)
    91. Wanted Man (announced)
    92. Nordic Light (announced)
    Izmenjeno od: lisani; 05.03.2019 u 16:29. Razlog: Linkovan opis
    Sve moje ripove možete prepoznati po nastavku ZEX. Ako postoji bilo koji problem u vezi mojih uploada ja bih Vas zamolio da me obavestite putem poruke.


  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora željko:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:49.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1