+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor željko avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    5.772
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    310
    Pohvaljen 49.472 puta u 4.406 postova
    Moć reputacije
    599

    Tommy Lee Jones / Tomi Li Džouns

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Tommy Lee Jones / Tomi Li Džouns

    IMDb



    Tomi Li Džouns (engl. Tommy Lee Jones) je američki glumac i režiser, rođen 15. septembra 1946. godine u San Sabi (Teksas).

    Dobitnik je Oskara za najbolju epizodnu ulogu 1995. za film „Begunac“ i Zlatne palme za glavnu ulogu 2005. za film koji je i režirao „Tri sahrane Melkijadesa Estrade“.

    Tomi Li je rođen u San Sabi, u Teksasu. Posle završene škole upisuje Harvard, gde studira sa Al Gorom, budućim potpredsednikom SAD-a. Diplomirao je englesku književnost. Aktivno se bavio američkim fudbalom, ali nije uspeo da postane profesionalac. Po diplomiranju odlazi u Njujork, gde počinje glumačku karijeru, prvo na Brodveju, zatim i na televiziji. Prvu filmsku ulogu dobija 1970. u ostvarenju „Ljubavna priča“. Do početka devedesetih glumi uglavnom u filmovima „B“ produkcije, da bi tokom devedesetih počeo da se pojavljuje u Holivudskim blokbasterima.
    Uloga u fimlu JFK donela mu je nagradu „Emi“ i dve nominacije za „Oskara“.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Love Story (1970)
    2. Life Study (1973)
    3. Eliza's Horoscope (1975)
    4. Barnaby Jones (1973–1980)
    5. Baretta (1975–1978)
    6. Charlie's Angels (1976–1981)
    7. Jackson County Jail (1976)
    8. Family (1976–1980)
    9. Smash-Up on Interstate 5 (1976)
    10. The Amazing Howard Hughes (1977)
    11. Rolling Thunder (1977)
    12. The Betsy (1978)
    13. Eyes of Laura Mars (1978)
    14. One Life to Live (1968–2013)
    15. Coal Miner's Daughter (1980)
    16. Barn Burning (1980)
    17. Back Roads (1981)
    18. The Executioner's Song (1982)
    19. The Rainmaker (1982)
    20. Nate and Hayes (1983)
    21. Cat on a Hot Tin Roof (1984)
    22. The River Rat (1984)
    23. The Park Is Mine (1985)
    24. Black Moon Rising (1986)
    25. Screen Two (1985–2002)
    26. Yuri Nosenko, KGB (1986)
    27. Broken Vows (1987)
    28. The Big Town (1987)
    29. Stranger on My Land (1988)
    30. Stormy Monday (1988)
    31. April Morning (1988)
    32. Gotham (1988)
    33. Lonesome Dove (1989– )
    34. The Package (1989)
    35. Fire Birds (1990)
    36. JFK (1991)
    37. Under Siege (1992)
    38. House of Cards (1993)
    39. The Fugitive (1993)
    40. Heaven & Earth (1993)
    41. Blown Away (1994)
    42. The Client (1994)
    43. Natural Born Killers (1994)
    44. Blue Sky (1994)
    45. Cobb (1994)
    46. The Good Old Boys (1995)
    47. Batman Forever (1995)
    48. Volcano (1997)
    49. Men in Black (1997)
    50. U.S. Marshals (1998)
    51. Small Soldiers (1998)
    52. Small Soldiers: Squad Commander (1998)
    53. Small Soldiers (1998)
    54. Double Jeopardy (1999)
    55. Rules of Engagement (2000)
    56. Space Cowboys (2000)
    57. Men in Black II (2002)
    58. The Hunted (2003)
    59. The Missing (2003)
    60. Man of the House (2005)
    61. The Three Burials of Melquiades Estrada (2005)
    62. A Prairie Home Companion (2006)
    63. No Country for Old Men (2007)
    64. In the Valley of Elah (2007)
    65. In the Electric Mist (2009)
    66. The Company Men (2010)
    67. The Sunset Limited (2011)
    68. Captain America: The First Avenger (2011)
    69. Men in Black 3 (2012)
    70. Hope Springs (2012)
    71. Emperor (2012)
    72. Lincoln (2012)
    73. The Fugitive: Thrill of the Chase (2013)
    74. The Family (2013)
    75. The Homesman (2014)
    76. Criminal (2016)
    77. Jason Bourne (2016)
    78. Mechanic: Resurrection (2016)
    79. Shock and Awe (2017)
    80. Just Getting Started (2017)
    81. Ad Astra (2019)
    82. Wander (2019)
    83. The Comeback Trail
    Izmenjeno od: dimic; 07.12.2019 u 13:59.
    Sve moje ripove možete prepoznati po nastavku ZEX. Ako postoji bilo koji problem u vezi mojih uploada ja bih Vas zamolio da me obavestite putem poruke.



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 19:29.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1