+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Fast Serbia v2 Caffe на брзину avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    720
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.986
    Pohvaljen 2.857 puta u 1.217 postova
    Moć reputacije
    87

    Zarko Lausevic / Žarko Laušević

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Zarko Lausevic / Žarko Laušević

    IMDb



    Žarko Laušević (Cetinje, 19. januar 1960) je srpski filmski glumac.

    Laušević je diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, gde je ostvario uloge u velikom broju predstava. Na filmu je debitovao 1982. godine, ulogom u filmu „Progon“. Iste godine ostvario je značajne uloge u filmovima „Savamala“ i „Direktan prenos“ Vrlo brzo je dobio jednu od glavnih uloga u TV seriji „Sivi dom“ (1984), koja mu je donela veliku popularnost. Nakon toga, igrao je uloge u više od dvadeset filmova i televizijskih serija, među kojima su: „Šmeker“ (1985), „Svečana obaveza“ (1986), „Dogodilo se na današnji dan“ (1987), „Oficir s ružom“ (1987), „Braća po materi“ (1988), „Boj na Kosovu“ (1989), „Original falsifikata“ (1991), „Bolje od bekstva“ (1993), „Kaži zašto me ostavi“ (1993), „Nož“ (1999).

    31. jula 1993. godine, Žarko Laušević i njegov pet godina stariji brat Branimir zvani Mili su napadnuti od grupe huligana u blizini podgoričkog lokala „Epl“. Tom prilikom je Žarko iz svog pištolja CZ-99 usmrtio napadače Dragora Pejovića i Radovana Vučinića, a teško ranio Andriju Kažića, dok je ovaj prilazio da se pridruži napadačima.

    Na suđenju je osuđen na 15 godina zatvora zbog dvostrukog ubistva. Ta je presuda, nakon žalbi, potvrđena 1994. godine. Kaznu je izdržavao u Spužu i Požarevcu. Nakon ukidanja presude od strane Saveznog suda, po ponovnom pretresu februara 1998. godine, kojim je predsedavala sudija Svetlana Vujanović, izrečena mu je kazna 4 godine zatvora zbog dvostrukog ubistva u prekoračenju nužne odbrane. Budući da je u tom trenutku već izdržao 4,5 godine, pušten je na slobodu. Ubrzo nakon toga je napustio zemlju i nastanio se u Njujorku u SAD. Vrhovni sud Crne Gore je, po žalbi tužioca 30. marta 2001. godine, tu odluku o kazni preinačio, i izrekao kaznu od 13 godina zatvora.

    Trećeg jula 2009. godine je saopšteno da je Laušević uhapšen u Sjedinjenim Američkim Državama zbog boravka u SAD bez vize i da se razmatra njegova ekstradicija Srbiji po međunarodnoj poternici koja je raspisana 2002. godine na zahtev Trećeg opštinskog suda u Beogradu. Četrnaestog septembra 2009. godine je sud u Njujorku doneo odluku o ukidanju pritvora Lauševiću.

    Objavio je 2011. knjigu „Godina prođe dan nikad“.

    Pomilovao ga je 29. decembra 2011. predsednik Republike Srbije Boris Tadić. Srpski pasoš mu je uručio 1. februara 2012. ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić u Njujorku.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. M.V. (1978)
    2. Progon (1982)
    3. Direktan prenos (1982)
    4. Venerijanska raja (1982)
    5. Savamala (1982)
    6. Savamala (1982– )
    7. Ruski Umetnicki eksperiment (1982)
    8. 13. jul (1982)
    9. Podijum-Zarko Lausevic (1983)
    10. Mrtvi se ne vracaju (1983)
    11. Igmanski mars (1983)
    12. Ostrica brijaca (1983)
    13. Dani AVNOJ-a (1983)
    14. Hasanaginica (1983)
    15. Lazar (1984)
    16. Ne tako davno (1984– )
    17. Sivi dom (1984– )
    18. Jagode u grlu (1985)
    19. Jedna polovina dana (1985)
    20. Lepota poroka (1986)
    21. Smeker (1986)
    22. Svecana obaveza (1986)
    23. Dobrovoljci (1986)
    24. Oficir s ruzom (1987)
    25. Oktoberfest (1987)
    26. Rimski dan (1987)
    27. Pod rusevinama (1987)
    28. Dogodilo se na danasnji dan (1987)
    29. Vuk Karadzic (1987– )
    30. The Fortunate Pilgrim (1988)
    31. Put na jug (1988)
    32. Braca po materi (1988)
    33. Leto (1988)
    34. Atoski vrtovi - preobrazenje (1989)
    35. Boj na Kosovu (1989)
    36. Songlines (1989)
    37. Valjevska bolnica (1990)
    38. Stela (1990)
    39. Kolubarska bitka (1990)
    40. Baal (1990)
    41. Zaboravljeni (1991– )
    42. Original falsifikata (1991)
    43. Montenegro (1991)
    44. Crni bombarder (1992)
    45. Preci i potomci (1992)
    46. Kazi zasto me ostavi (1993)
    47. Bolje od bekstva (1993)
    48. Rodjen kao ratnik (1994)
    49. Noz (1999)
    50. Ranjena zemlja (1999)
    51. Smrdljiva bajka (2015)
    52. Senke nad Balkanom (2017– )
    53. Koreni (2018)
    54. Pet (2019– )
    55. Drzavni sluzbenik (2019)
    56. Volja sinovljeva (2019)
    57. Princ Rastko Srpski
    58. Aleph

    Izmenjeno od: dimic; 26.03.2019 u 16:20.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora на брзину:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:27.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1