+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Fast Serbia v2 Caffe на брзину avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    739
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    6.076
    Pohvaljen 2.928 puta u 1.236 postova
    Moć reputacije
    88

    Dragan Jovanovic / Dragan Jovanović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Dragan Jovanovic / Dragan Jovanović

    IMDb



    Dragan Jovanović je srpski filmski i pozorišni glumac.

    Rođen je 1965. godine u Beogradu, gde je završio osnovnu i srednju školu. Na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, diplomirao je glumu 1990. godine u klasi Milenka Maričića.

    Od 1990. stalni je član JDP-a u Beogradu, gde je igrao i igra u predstavama “Baal” (Tedi), “Dozivanje ptica” (đavo), “Pozorišne iluzije” (Adrast), “Čikaške perverzije” (Barni), “Bure baruta” (Sveta), “Beogradska trilogija” (Kića), „Molijer, još jedan život“. Sa nekolicinom svojih kolega osniva pozorišnu grupu “The Kuguars”, i pod tim nazivom kao kolektivnu režiju potpisuju predstave “Hajde da se igramo”, “Smešna strana istorije”, “Smešna strana muzike”.

    U Budva Grad teatru igrao je u predstavi „Bura“ (Trinkulo). U Zvezdara teatru je prvi put zaigrao u predstavi “Život Jovanov” (Frano), a onda slede “Čaruga” (Prpić mali), “U plamenu strasti” (Aleksa), “Smešna strana muzike”, „Dobrodošli u Srbiju" (pisac, reditelj, nosilac glavnih uloga). U Madlenijanumu režirao predstavu „Don Kihot“ i igrao naslovnu ulogu.

    Dobitnik je nagrade “Zlatno zvono” koju dodeljuju deca Novog Sada, i nagrade “Zlatna povelja” za ulogu Barnia u predstavi “Čikaške perverzije”.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Ortaci (1988)
    2. Sta radis veceras (1988)
    3. Najbolji (1989)
    4. Balkan ekspres 2 (1989)
    5. Balkan ekspres 2 (1989– )
    6. Sveto mesto (1990)
    7. Pocetni udarac (1990)
    8. Baal (1990)
    9. Zaboravljeni (1991– )
    10. Vera Hofmanova (1991)
    11. Crni bombarder (1992)
    12. Zagreb-Beograd preko Sarajeva (1992)
    13. Metla bez drske (1989– )
    14. Kazi zasto me ostavi (1993)
    15. Vizantijsko plavo (1993)
    16. Napadac (1993)
    17. Bice bolje (1994)
    18. Srecni ljudi (1993– )
    19. Ni na nebu ni na zemlji (1994)
    20. Dva sata kvalitetnog TV programa (1994)
    21. Amnezija (1994)
    22. Otvorena vrata (1994– )
    23. Paket aranzman (1995)
    24. Svadbeni mars (1995)
    25. Dvoboj za troje (1995)
    26. Sovinisticka farsa 3 (1996)
    27. Tango je tuzna misao koja se plese (1997)
    28. Strsljen (1998)
    29. Lajanje na zvezde (1998)
    30. Bure baruta (1998)
    31. Hrana za glavu (1998)
    32. Ranjena zemlja (1999)
    33. Senke uspomena (2000)
    34. Novogodisnja Miks Bajka Za Odraslu Decu (2000)
    35. Metla bez drske 2 (2001– )
    36. Normalni ljudi (2001)
    37. Boomerang (2001)
    38. Lola (2001)
    39. Porodicno blago (1998–2002)
    40. Ko ceka doceka (2002)
    41. Kazneni prostor (2002– )
    42. Lisice (2002– )
    43. Profesionalac (2003)
    44. Mali svet (2003)
    45. Made in YU (2005)
    46. Stizu dolari (2004– )
    47. Optimisti (2006)
    48. Rakete (2006)
    49. Crni Gruja i kamen mudrosti (2007)
    50. Dva (2007)
    51. Drug Crni u Narodnooslobodilackoj borbi (2009)
    52. Zauvijek mlad (2009– )
    53. Ono kao ljubav (2009– )
    54. Bela ladja (2006– )
    55. Covek iz Bagomba (2010)
    56. Moj rodjak sa sela (2008– )
    57. Sesir profesora Koste Vujica (2012)
    58. Ruza vjetrova (2011– )
    59. Drug Crni u NOB-u (2012– )
    60. Sesir profesora Koste Vujica (2013– )
    61. Tmina (2014)
    62. Otvorena vrata 2 (2013– )
    63. Cetiri ruze (2015)
    64. Afterparti (2017)

    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 22:03.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 00:07.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1