+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Napredan član Eustahije Brzic avatar
    Datum registracije
    26.12.2012
    Postovi
    470
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.575
    Pohvaljen 1.237 puta u 402 postova
    Moć reputacije
    59

    Branko Djuric / Branko Đurić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Branko Djuric / Branko Đurić

    IMDb



    Branko Đurić, poznat i kao Đuro, rođen je 28. maja 1962. godine u Sarajevu i jedan je od najprepoznatljivih bosanskih glumaca - komičara, režisera i dramskih pisaca. Završio je Akademiju za glumu u Sarajevu 1988. godine. Stekao je slavu u nezaboravnim humorističkim serijama Top Lista Nadrealista koja se prikazivala od 1984. do početka devedesetih godina. Svoj talenat je iskazao i u muzici, kao pjevač i svirač u sarajevskoj grupi Bombaj štampa. Početkom rata napušta rodno Sarajevo i odlazi u Sloveniju gdje radi u pozorištu, na televiziji i na filmu. Njegov režiserski prvjenac, "Kajmak i marmelada", postigao je ogroman uspjeh u Sloveniji. Godine 2004. na sceni Pozorišta mladih u Sarajevu premijerno je izvedena predstava "Šta ćemo sad", prema njegovom tekstu. Živi i radi u Ljubljani, Slovenija.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Top lista nadrealista (1984–1991)
    2. Audicija (1985)
    3. Znak (1986– )
    4. Ovo malo duse (1987)
    5. Vanja (1988)
    6. Dom za vesanje (1988)
    7. Specijalna redakcija (1989– )
    8. Kako je propao rokenrol (1989)
    9. Kuduz (1989)
    10. Games of Desire (1990)
    11. Video jela, zelen bor (1991)
    12. Gnjurac (1993)
    13. Blues za Saro (1998)
    14. Poker (2001)
    15. Oda Presernu (2001)
    16. No Man's Land (2001)
    17. Kajmak i marmelada (2003)
    18. Mali svet (2003)
    19. Rivoglio i miei figli (2004)
    20. Nasa mala klinika (2004–2007)
    21. Amatemi (2005)
    22. Bal-Can-Can (2005)
    23. Traktor, ljubezen in Rock'n'Roll (2008)
    24. Brat Bratu (2008–2009)
    25. Triage (2009)
    26. Crimini (2006– )
    27. C'era una volta la città dei matti... (2010)
    28. La prima notte della luna (2010)
    29. Nasa mala klinika (2007– )
    30. Cat Run (2011)
    31. In the Land of Blood and Honey (2011)
    32. Coming Up (2003– )
    33. Hvala za Sunderland (2012)
    34. Venuto al mondo (2012)
    35. Sa mamom (2013)
    36. Something Good: The Mercury Factor (2013)
    37. Montevideo, vidimo se! (2014)
    38. Atomski zdesna (2014)
    39. Montevideo, Bog te video! (2012– )
    40. Tvoje lice zvuci poznato (2013– )
    41. Leaves of the Tree (2015)
    42. Vstavay i beysya / Florence Fight Club (2015)
    43. Skhvisi sakhli / House of Others (2016)
    44. Leaves of the Tree (2016)
    45. The Wanderers (2016)


    Ostalo:
    Izmenjeno od: mir-lav; 02.12.2018 u 10:47.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 12:45.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1