+ Odgovori
Rezultati 1 do 8 od 8






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    2.866
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    11.373
    Pohvaljen 10.256 puta u 2.709 postova
    Moć reputacije
    309

    Nebojsa Glogovac / Nebojša Glogovac

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Nebojsa Glogovac / Nebojša Glogovac

    IMDb



    Nebojša Glogovac je srpski glumac, rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao 7 godina. Glogovac je imao malu ulogu školskog druga Slobodana Popadića u tada vrlo popularnoj seriji „Bolji život“ (1987). Posle srednje škole je upisao studije psihologije na Filozofskom fakultetu u Beogradu. Nakon dve godine studija se predomislio i 1990. je upisao glumu na beogradskom Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Zajedno sa njim su studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

    Glogovac se na filmu prvi put pojavio u ulozi Fadila, vojnika JNA, u ratnoj drami Bore Draškovića „Vukovar, jedna priča“ (1994). Prvu glavnu ulogu dobio je u filmu reditelja Gorčina Stojanovića „Ubistvo s predumišljajem“ (1995), u kom je tumačio lik Hercegovca Bogdana, ranjenog na ratištu u Bosni. Za ovu ulogu dobio je nagradu za najbolju mušku ulogu Car Konstantin na Filsmkom festivalu u Nišu.

    Veliku popularnost stekao je ulogom Zlatka Gavrilovića, u seriji "Porodično blago" (1998-2001).
    Dobitnik je novoustanovljene nagrade „Branka i Mlađa Veselinović“ 2012. godine.

    Preminuo je u Beogradu 09. februara 2018. godine i bio je jedan od najcenjenijih srpskih filmskih, televizijskih i pozorišnih glumaca.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Bolji zivot (1987–1991)
    2. Raj (1993)
    3. Vukovar, jedna prica (1994)
    4. Ubistvo s predumisljajem (1995)
    5. Do koske (1997)
    6. Pokondirena tikva (1997)
    7. Savior (1998)
    8. Hotel Belgrad (1998)
    9. Bure baruta (1998)
    10. Ranjena zemlja (1999)
    11. Nebeska udica (2000)
    12. Normalni ljudi (2001)
    13. Munje! (2001)
    14. Boomerang (2001)
    15. Klasa 2002 (2002)
    16. T.T. Sindrom (2002)
    17. Porodicno blago (1998–2002)
    18. Drzava mrtvih (2002)
    19. Kad porastem bicu Kengur (2004)
    20. Lift (2004– )
    21. Kosarkasi (2005– )
    22. Ohcet (2005)
    23. Sutra ujutru (2006)
    24. Optimisti (2006)
    25. Klopka (2007)
    26. Hadersfild (2007)
    27. Vratice se rode (2007– )
    28. Moj ujak (2008– )
    29. Technotise - Edit i ja (2009)
    30. Kenjac (2009)
    31. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    32. Zena sa slomljenim nosem (2010)
    33. Sedamdeset i dva dana (2010)
    34. Beli, beli svet (2010)
    35. Instruktor (2010– )
    36. Moj rodjak sa sela (2008– )
    37. Igra istine (2011– )
    38. Zalet (2012)
    39. Vojna akademija (2012– )
    40. Kad svane dan (2012)
    41. Artiljero (2012)
    42. Krugovi (2013)
    43. S/Kidanje (2013)
    44. Zene sa Dedinja (2011–2015)
    45. Stella (2013– )
    46. Ravna Gora (2013– )
    47. Sthorzina (2014)
    48. Djecaci iz ulice Marksa i Engelsa (2014)
    49. Jednaki (2014)
    50. Otvorena vrata 2 (2013– )
    51. Branio sam Mladu Bosnu (2014)
    52. Sjene (2014)
    53. Branio sam Mladu Bosnu (2015)
    54. Shadows (2015)
    55. Enklava (2015)
    56. Za kralja i otadzbinu / For King and Homeland (2015)
    57. Otadzbina (2015)
    58. Osloboduvanje na Skopje (2015)
    59. Ustav Republike Hrvatske / The Constitution (2016)
    60. Tihi kutak Hristov / A Quiet Nook of Christ's (2017)
    61. Saga o 3 nevina muskarca (2017)
    62. The Books of Knjige: Slucajevi Pravde (2017)
    63. Ubice mog oca (2016– )
    64. Nemanjici-radjanje kraljevine (2017– )
    65. Pet (2018– )
    66. Juzni vetar / South Wind (2018)
    67. Apsurdni eksperiment (2018)
    68. Zaspanka za vojnike (2018)
    Izmenjeno od: lisani; 19.04.2018 u 18:39.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:


  3. #2
    Početnik Milance90 avatar
    Datum registracije
    02.12.2014
    Postovi
    8
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    9
    Pohvaljen 70 puta u 42 postova
    Moć reputacije
    0


    Srpski glumac Nebojša Glogovac preminuo je u 48. godini posle teške bolesti, javio je RTS.

    Glogovac je pre 10 dana hitno primljen u Institut za onkologiju. Tada su mediji pisali da je čuveni glumac teško bolestan i da je njegovo zdravstveno stanje ozbiljno.

    Zdravstveno stanje Glogovca naglo se pogoršalo poslednjih dana decembra, pred Novu godinu, te je po savetu prijatelja i lekara, navodno, prvih dana nove godine otišao u Nemačku po pomoć i posle konsultacija sa tamošnjim lekarima vratio se u Beograd. Lečio se na Institutu za onkologiju Kliničkog centra Srbije, gde je primao terapije.

    Glumica Nataša Ninković na društvenoj mreži oprostila se od kolege.



    Nebojša Glogovac rođen je 1969. u Trebinju, i već dve decenije je jedan od najboljih srpskih glumaca.

    Glumu je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića, a sa njim su u klasi bili i Sergej Trifunović, Nataša Ninković i Vojin Ćetković.

    IZGUBIO BITKU SA NAJTEŽOM BOLEŠĆU: Preminuo glumac Nebojša Glogovac | Vesti | Kurir

  4. #3
    Napredan član Iznogud avatar
    Datum registracije
    04.01.2013
    Postovi
    416
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    869
    Pohvaljen 251 puta u 141 postova
    Moć reputacije
    47
    Bas sam hteo da postavim temu.
    Po mom misljenju, najbolji glumac od '90 pa do sada koji se pojavio.
    I covek koji je pokazao i velicinu kao covek kada je odbio film Andjeline Dzoli, jer nisu hteli da mu daju ceo scenario, a nije hteo da glumi samo zbog para a da ne zna kako ce to na kraju ispasti.

  5. #4
    Top poster Derek Trotter avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    Nelson Mandela House, Peckam
    Postovi
    2.062
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.974
    Pohvaljen 3.780 puta u 1.296 postova
    Moć reputacije
    217
    Bas sam malopre procitao.
    Tuga.

  6. #5
    Game sektor Lazar_ avatar
    Datum registracije
    11.11.2014
    Postovi
    444
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    877
    Pohvaljen 992 puta u 204 postova
    Moć reputacije
    52
    Veliki čovek i glumac. Mnogo rano je otišao. Neka mu je večna slava i hvala mu za sve uloge koje je ostavio.

  7. #6
    Fast Serbia V2 Caffe gardoim avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    8.532
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    14.639
    Pohvaljen 73.761 puta u 10.060 postova
    Moć reputacije
    879
    Slava ti i hvala dobri čoveče
    Otišao je jedan od najvećih zvezdaša


  8. #7
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    2.866
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    11.373
    Pohvaljen 10.256 puta u 2.709 postova
    Moć reputacije
    309
    Nebojša Glogovac, jedan od najboljih dramskih umetnika ovog veka
    uz zapažene uloge i u onom prošlom - napustio nas je u 49. godini.
    Samo nakratko i samo prividno...





    Pozorište je ostalo bez svog omiljenog domaćina. Publika bez onog uz kojeg se plakalo i smejalo. Srbija bez nesumnjivo najboljeg srpskog glumca.

    Nebojša Glogovac, jedan od najboljih dramskih umetnika ovog veka - uz zapažene uloge i u onom prošlom - napustio nas je u 49. godini.

    Samo nakratko i samo prividno, jer ako neko zna šta je magija i šta je igra, i kako život i pozorište umeju da nas prevare, pa da pomislimo da nema onoga čega ima, i obrnuto, znao je Nebojša Glogovac.

    Postalo je već izlizano reći da najbolji odlaze prvi, možda još uobičajenije da najbolji uopšte ne odlaze.

    Ali za Nebojšu Glogovca to stvarno važi. Jer, kako može da ode čovek koji nam je podario toliko vrhunskih uloga, bilo da ga je snimala kamera ili smo ga gledali iz prvog reda teatra, zapanjeno, ushićeno, pomereno... ? Kako jedna brza i brutalna vest, kojom ti počne jutro, može da promeni sve one trenutke koje si proveo sa njim?

    Glogovac će trajati, zauvek. Kao svi velikani njegove umetnosti. Kao pisci koje je voleo, čitao, izvodio za nas, zbog nas, zbog sebe, zbog igre.



    Na pitanje kako prave vrednosti preneti deci, kako ih štitite od žutila i banalnosti svakodnevice, Glogovac je u jednom interevjuu rekao:

    - Deca uče gledajući. Dok im nešto pričam, ona me gledaju. Ona često ne preuzimaju racionalnu poruku i ne stvaraju umni zaključak, nego uče iz modela: u mojoj kući je uvek vladao prezir prema žutilu i deca su to preuzela. Danas slušaju kvalitetnu muziku, imaju dobra stremljenja, kreativni su i proziru šta je dobro, a šta nije. Nadam se da će im vreme i okolnosti, uz moju pomoć, omogućiti da izraze svoju vlastitu kreativnu dušu.



    U periodu od 1996-2014. godine bio je oženjen Minom Glogovac, slikarkom i docentom na predmetu Slikarske tehnike na Fakultetu primenjenih umetnosti u Beogradu. Iz braka sa njom ima dvoje dece, Gavrila rođenog 1999. godine i Milana rođenog 2001. godine. Dve godine nakon razvoda, Glogovac je dobio treće dete, ćerku Sunčicu, sa svojom drugom suprugom Milicom Šćepanović.

    Neka mu je večna slava.


    Izvor: Web

  9. #8
    Top poster xandor avatar
    Datum registracije
    25.12.2012
    Lokacija
    Saudi Arabia
    Postovi
    3.718
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.180
    Pohvaljen 21.414 puta u 2.645 postova
    Moć reputacije
    389

    In memoriam - Nebojša Glogovac

    Televizijski i pozorišni glumac Nebojša Glogovac preminuo je u 49. godini života posle kraće bolesti. Nebojša Glogovac je rođen 30. avgusta, 1969. u Trebinju, u porodici sveštenika Milovana i Milene Glogovac. Porodica se preselila u Pančevo kada je Nebojša imao sedam godina.



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 17:33.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1