+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.199
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.348
    Pohvaljen 13.030 puta u 3.104 postova
    Moć reputacije
    344

    Rados Bajic / Radoš Bajić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Rados Bajic / Radoš Bajić

    IMDb



    Radoš Bajić, rođen u Medveđi, 24. septembar 1953. godine, srpski je glumac, scenarista i reditelj.

    Osnovnu školu završio je u rodnom mestu, Srednju muzičku u Nišu, a Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu. Prvu zapaženu ulogu ostvario je u filmu „Sarajevski atentat“ 1975. godine u kom je glumio Nedeljka Čabrinovića. Proslavio se ulogom Dalibora u filmu „Partizanska eskadrila“ iz 1979. Bajiću je veliku popularnost doneo lik Sekule kojeg je glumio u filmovima „Sekula i njegove žene“ (1986) „Sekula se opet ženi“ (1991) i „Treća sreća“ (1995) sa tematikom šumadijskog sela.

    Krajem 2007. je na lokacijama u svom rodnom mestu i okolini snimio TV seriju „Selo gori, a baba se češlja“ koja ima sličnu tematiku. Serija je postigla ogromnu gledanost. Kolumnista je dnevnih novina Politika gde uglavnom piše o društvenim temama.

    Dobitnik je Ordena Svetog vladike Nikolaja srpskog za veliku ljubav pokazanu prema svojoj crkvi i doprinos u očuvanju moralnih vrijednosti i hrišćanske tradicije srpskog naroda, kroz TV seriju i knjigu o srpskom selu, odlikovao ga je episkop šabački Lavrentije Trifunović 29. marta 2012. u Šapcu i Ordena Svetog Save drugog stepena - odlikovala ga je Srpska pravoslavna crkva februara 2013. godine.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Djavolje merdevine (1975– )
    2. Sarajevski atentat (1975)
    3. Sinovi (1975)
    4. Vrhovi Zelengore (1976)
    5. Deca rastu nocu (1976)
    6. Bestije (1977)
    7. Stici pre svitanja (1978)
    8. Gospodarev zet (1978)
    9. Osvajanje slobode (1979)
    10. Partizanska eskadrila (1979)
    11. Radio Vihor zove Andjeliju (1979)
    12. Dragi moj Milovane Danojlicu (1980)
    13. Banovic Strahinja (1981)
    14. Zedj (1981)
    15. Venerijanska raja (1982)
    16. Sabinjanke (1982)
    17. Nastojanje (1982)
    18. Led (1982)
    19. Krojaci dzinsa (1982)
    20. Mahovina na asfaltu (1983)
    21. Seljace (1983– )
    22. Oj, Moravo (1984)
    23. Sedefna ruza (1984– )
    24. Otkos (1984– )
    25. Dvostruki udar (1985)
    26. Crvena baraka (1985)
    27. Sekula i njegove zene (1986)
    28. Waitapu (1987)
    29. Uvek spremne zene (1987)
    30. Na putu za Katangu (1987)
    31. Lutalica (1987)
    32. Vuk Karadzic (1987– )
    33. Vanbracna putovanja (1988)
    34. Ortaci (1988)
    35. Suncokreti (1988)
    36. Pet hiljada metara sa preprekama (1989)
    37. Sveto mesto (1990)
    38. Solunci govore (1990)
    39. Pokojnik (1990)
    40. Iza zida (1990)
    41. Smrt gospodje Ministarke (1991)
    42. Sekula se opet zeni (1991)
    43. Dezerter (1992)
    44. Prvi put s ocem na jutrenje (1992)
    45. Napadac (1993)
    46. Raj (1993)
    47. Treca sreca (1995)
    48. Belo odelo (1999)
    49. Drzava mrtvih (2002)
    50. Selo gori... i tako (2009)
    51. Nova godina u Petlovcu (2011)
    52. Led (2012)
    53. Afterparty (2016)
    54. Braca po babine linije (2016)
    55. Selo gori, a baba se ceslja (2007– )
    56. Psi laju, vetar nosi (2017–2018)
    57. Zaspanka za vojnike (2018)
    58. Zaspanka za vojnike (2019– )
    Izmenjeno od: mir-lav; 03.04.2019 u 06:42.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:47.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1