+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.442
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.382
    Pohvaljen 43.456 puta u 9.264 postova
    Moć reputacije
    1266

    Olivera Markovic / Olivera Marković

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Olivera Markovic / Olivera Marković

    IMDb



    Olivera Marković (Beograd, 3. maj 1925 — Beograd, 2. jul 2011) je bila srpska glumica.

    Pored pozorišta i filma, bavila se i pevanjem - naročito romansi. Igrala je u svim žanrovima. Prema anketi „Večernjih novosti“ nalazi se na petom mestu najvećih srpskih glumica 20. veka.

    Rođena je kao Olivera Đorđević. Imala je samo devet godina kada je u Niškoj Banji osnovala „pozorišnu grupu“ u kojoj je bila glavna glumica, rediteljka, autor tekstova i upravnica. Akademiju je upisala 1948. godine i studirala kod Mate Miloševića. Bila je član Beogradskog dramskog pozorišta od 1951. godine. Tokom karijere ostvarila je preko 150 uloga u pozorištu i snimila više od 50 filmova.Bila je i poznata pevačica, naročito ruskih romansi.

    Oliverin sin Goran Marković je filmski i pozorišni režiser. Njen prvi suprug i otac Gorana je glumac Rade Marković. Drugi suprug joj je takođe bio glumac Dušan Bulajić. Umrla je u Beogradu, 2. jula 2011. godine u 86. godini života.

    1. oktobra 2011. održan je program posvećen Oliveri Marković u Narodnom pozorištu u Beogradu.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. V gorakh Yugoslavii (1946)
    2. Sumnjivo lice (1954)
    3. Solaja (1955)
    4. Poslednji kolosek (1956)
    5. Samo ljudi (1957)
    6. Atomska bajka (1957)
    7. Vlak bez voznog reda (1959)
    8. Tri Amorove strele (1959)
    9. Drug predsednik centarfor (1960)
    10. Rat (1960)
    11. Dilizansa snova (1960)
    12. Cvece i baloni (1960)
    13. Uzavreli grad (1961)
    14. Velika turneja (1961)
    15. Parce plavog neba (1961)
    16. Sibirska Ledi Magbet (1962)
    17. Kozara (1962)
    18. Dr (1962)
    19. Covjek sa fotografije (1963)
    20. Radopolje (1963)
    21. Muskarci (1963)
    22. Herrenpartie (1964)
    23. Pet veceri (1964)
    24. Sluzbeni polozaj (1964)
    25. Put oko sveta (1964)
    26. Mali koncert za suze i gitaru (1964)
    27. Sova (1965)
    28. Kraj pocetka (1965)
    29. Bolnicka soba (1965)
    30. Oh, divljino (1967)
    31. Zabavlja vas Mija Aleksic (1967– )
    32. Oci pune zvezda (1967)
    33. Grajski biki / Stronghold of Toughs (1967)
    34. Krug dvojkom (1967– )
    35. Probisvet (1967– )
    36. Pozicioni rat ljubavnih generala (1967)
    37. Izvlacenje (1967)
    38. Tako je ako vam se tako cini (1968)
    39. Novi zivot (1968)
    40. Nase priredbe (1968)
    41. Pre istine (1968)
    42. TV Bukvar (1968– )
    43. Moja strana svijeta (1969)
    44. Podvala (1969)
    45. Na dan pozara (1969)
    46. Golubovici (1969)
    47. Nizvodno od sunca (1969)
    48. Daleko je Australija (1969)
    49. Bura (1969)
    50. Mirina TV stupica (1970– )
    51. Nasi maniri (1970)
    52. Krunisanje (1970)
    53. S vanglom u svet (1971– )
    54. La betìa ovvero in amore per ogni gaudenza ci vuole sofferenza (1971)
    55. Operacija 30 slova (1971– )
    56. Od svakog koga sam volela (1971– )
    57. Nesalomivi (1971)
    58. Zenski razgovori (1972– )
    59. Deveto cudo na istoku (1972)
    60. Nase priredbe (1973– )
    61. Opasni susreti (1973– )
    62. Obraz uz obraz (1972– )
    63. Zute fesvice (1973)
    64. Neven (1973– )
    65. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    66. Postenje (1974)
    67. Porodicni orkestar (1974)
    68. Velebitske saonice ili tri svalera i jedna devojka (1975)
    69. Grlom u jagode (1975– )
    70. Murtalov slucaj (1976)
    71. Cast mi je pozvati vas (1976– )
    72. Babino unuce (1976– )
    73. Porobdzije (1976– )
    74. Hajducka vremena (1977)
    75. Debeli 'lad (1978)
    76. Mala terca (1978)
    77. Srecna porodica (1979)
    78. Nacionalna klasa (1979)
    79. Cardak ni na nebu ni na zemlji (1978– )
    80. Sumnjivo lice (1979)
    81. Petrijin venac (1980)
    82. Poletarac (1980– )
    83. Sedam plus sedam (1978– )
    84. Rad na odredjeno vreme (1980)
    85. Majstori, majstori! (1980)
    86. Prolece zivota (1981)
    87. Stari Beograd (1981)
    88. Pocnimo zivot iz pocetka (1981)
    89. 500 kada (1981)
    90. Ziveti kao sav normalan svet (1982)
    91. Price preko pune linije (1981– )
    92. Stenica (1982)
    93. Piknik (1982)
    94. Moj tata na odredjeno vreme (1982)
    95. Kante ili kese (1982)
    96. Idemo dalje (1982)
    97. Balkan ekspres (1983)
    98. Veliki transport (1983)
    99. Osvajanje srece (1983– )
    100. Pereat (1983)
    101. Supermarket (1984– )
    102. Evo ti ga, mister Flips! (1984)
    103. Balkan ekspres (1984– )
    104. Formula 1 (1984–1986)
    105. Groznica ljubavi (1984)
    106. Ubi ili poljubi (1984– )
    107. I to ce proci (1985)
    108. Sest dana juna (1985)
    109. Ucini to svojski (1985)
    110. U zatvoru (1985)
    111. Razvod na odredjeno vreme (1986)
    112. Price sa kraja hodnika (1986)
    113. Obecana zemlja (1986)
    114. Miss (1986)
    115. Bosko mis i Bosko covek (1986)
    116. Ivanov (1987)
    117. Dogodilo se na danasnji dan (1987)
    118. Vec vidjeno (1987)
    119. Bolji zivot: Novogodisnji special (1987)
    120. El camino del sur (1988)
    121. Braca po materi (1988)
    122. Zaboravljeni (1988)
    123. Kako zasmejati gospodara (1988)
    124. Bolji zivot (1989)
    125. Sabirni centar (1989)
    126. Balkan ekspres 2 (1989)
    127. Balkan ekspres 2 (1989– )
    128. Uros blesavi (1989)
    129. Sile u vazduhu (1989)
    130. Rodjaci iz Lazina (1989– )
    131. Poslednji krug u Monci (1989)
    132. Mister Dolar (1989)
    133. Gospodja ministarka (1989)
    134. Ljubav je hleb sa devet kora (1990)
    135. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    136. Zaboravljeni (1991– )
    137. Bolji zivot (1987–1991)
    138. Tesna koza 4 (1991)
    139. Video jela, zelen bor (1991)
    140. Praznik u Sarajevu (1991)
    141. Tito i ja (1992)
    142. Velika frka (1992)
    143. Bulevar revolucije (1992)
    144. Zikina zenidba (1992)
    145. Bolje od bekstva (1993)
    146. Broz i ja (1993– )
    147. Obracun u kazino kabareu (1993)
    148. Bice bolje (1994)
    149. Dnevnik uvreda 1993 (1994)
    150. Vukovar, jedna prica (1994)
    151. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    152. Dje rekosmo, podjosmo (1994)
    153. Teatar u Srba (1991– )
    154. Urnebesna tragedija (1995)
    155. To vlemma tou Odyssea (1995)
    156. Otvorena vrata (1994– )
    157. Dvoboj za troje (1995)
    158. Srecni ljudi (1993– )
    159. Raskrsce (1998)
    160. Ranjena zemlja (1999)
    161. Seljaci (2001)
    162. Mrtav 'ladan (2002)
    163. Porodicno blago (1998–2002)
    164. Kordon (2002)
    165. Glad (2002)
    166. Mali svet (2003)
    167. Pad u raj (2004)
    168. Kosarkasi (2005– )

    Izmenjeno od: majajevtic; 02.12.2018 u 15:55.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:25.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1