+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.122
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.034
    Pohvaljen 12.529 puta u 3.020 postova
    Moć reputacije
    337

    Milenko Zablacanski / Milenko Zablaćanski

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Milenko Zablacanski / Milenko Zablaćanski

    IMDb



    Milenko Zablaćanski (Bogatić, 8. decembar 1955. — Beograd, 22. januar 2008.) je bio srpski glumac, režiser i scenarista. Glumio je u više pozorišnih predstava, filmova i televizijskih serija.

    Milenko Zablaćanski je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesorke Ognjenke Milićević. Bio je oženjen balerinom i koreografom Snežanom Vesković sa kojom je imao dvoje dece.

    Zablaćanski je karijeru počeo u pozorištu Boško Buha. Godine 1985. prešao je u Pozorište na Terazijama. Igrao je u sledećim predstavama: Trajkovići (glavna uloga, premijera 1996. godine, po scenariju Siniše Pavića), Heroji (Radovan, muzička komedija, po tekstu Predraga Perišića), Kabare, Svetlosti pozornice, Lutka sa naslovne strane (mjuzikl po istoimenom hitu Bore Đorđevića) i drugim. Poslednja Milenkova uloga bila je Svadba u kupatilu (Julijus Lenau - Leno, 2007. godine, po komediji Milorada Pavića).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Erogena zona (1981)
    2. Svetozar Markovic (1980– )
    3. Sedam sekretara SKOJ-a (1978– )
    4. Daleko nebo (1982)
    5. Pereat (1983)
    6. Igra o pamcenju i umiranju (1984)
    7. Andric i Goja (1984)
    8. Tombola (1985)
    9. Crvena baraka (1985)
    10. The Misfit Brigade (1987)
    11. Vuk Karadzic (1987– )
    12. Neka cudna zemlja (1988)
    13. Mala Nada (1988– )
    14. Narodni poslanik (1990)
    15. Vukovar, jedna prica (1994)
    16. Srecni ljudi (1993– )
    17. Gore dole (1996–1997)
    18. Mala skola zivota (1997–1998)
    19. Groznica subotnje veceri (1997– )
    20. Zeka, Crvenkapa i Lotar Mateus (2000)
    21. Dobro vece, deco (2000– )
    22. A sad adio (2000)
    23. Lola (2001)
    24. Klasa 2002 (2002)
    25. Porodicno blago (1998–2002)
    26. Mac (2002)
    27. Ko ceka doceka (2002)
    28. Siroti mali hrcki 2010 (2003)
    29. Dangube! (2005– )
    30. Stizu dolari (2004– )
    31. Ono nase sto nekad bejase (2007– )
    32. Bela ladja (2006– )

    Izmenjeno od: Shane; 29.04.2018 u 20:52.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:48.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1