+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Shane avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    12.441
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.369
    Pohvaljen 43.366 puta u 9.262 postova
    Moć reputacije
    1266

    Predrag 'Miki' Manojlovic / Predrag "Miki" Manojlović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Predrag 'Miki' Manojlovic / Predrag "Miki" Manojlović

    IMDb



    Predrag Miki Manojlović (Beograd, 5. april 1950.) je srpski glumac.

    Rođen je u porodici pozorišnih glumaca, njegova majka je glumica Zorka Manojlović. Posle završene Akademije nastupa u pozorištu. Karijeru na televiziji počinje u seriji Otpisani (1974). Igrao je u kultnoj seriji Grlom u jagode (1976) režisera Srđana Karanovića. Na filmu je sarađivao sa Emirom Kusturicom. Posle filma „Podzemlje“ (1995) počinje da snima i u inostranstvu. Neki od poznatijih filmova u kojima je igrao su: Crna mačka beli mačor, Podzemlje, Tuđa Amerika, Tango argentino, Mi nismo anđeli, Mi nismo anđeli 2 i Zavet.

    Za zasluge u oblasti pozorišta i filma u jugoistočnoj Evropi, 2011. je proglašen za počasnog doktora Evropske filmske akademije.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Cedomir Ilic (1970– )
    2. Gradjani sela Luga (1972– )
    3. Majstori (1972– )
    4. Sarajevski atentat (1972)
    5. Jelisavetini ljubavni jadi zbog molera (1972)
    6. Slike bez rama - iz decijih knjiga (1973– )
    7. Otpisani (1974)
    8. Kosava (1974)
    9. Zasto je pucao Alija Alijagic (1974)
    10. Jednog lepog, lepog dana (1974)
    11. Otpisani (1974– )
    12. Zivot je lep (1975– )
    13. Sinovi (1975)
    14. Nagrada godine (1975)
    15. Grlom u jagode (1975– )
    16. Prica o vojniku (1976)
    17. Pohvala svetu (1976)
    18. Morava 76 (1976)
    19. Idi tamo gde te ne poznaju (1976)
    20. Usijane glave (1977– )
    21. Hajka (1977)
    22. Taksist (1977)
    23. Posljednji podvig diverzanta Oblaka (1978)
    24. Vecera za Milicu (1979)
    25. Moc govora (1979)
    26. Kadinjaca (1980)
    27. Samo jednom se ljubi (1981)
    28. Sezona mira u Parizu (1981)
    29. Sedam sekretara SKOJ-a (1978– )
    30. Sok od sljiva (1981)
    31. Piknik u topoli (1981)
    32. Macor na usijanom limenom krovu (1982)
    33. 13. jul (1982)
    34. Nesto izmedju (1983)
    35. Marija, gde si...? (1983)
    36. Nesto izmedju (1984– )
    37. U raljama zivota (1984)
    38. Stefica Cvek u raljama zivota (1984)
    39. Tajvanska kanasta (1985)
    40. Otac na sluzbenom putu (1985)
    41. Otac na sluzbenom putu (1985– )
    42. Jagode u grlu (1985)
    43. Za srecu je potrebno troje (1985)
    44. To nije moj zivot, to je samo privremeno (1985)
    45. Race for the Bomb (1987)
    46. Vuk Karadzic (1987– )
    47. Vreme cuda (1989)
    48. Seobe (1989)
    49. Vreme cuda (1989)
    50. Un week-end sur deux (1990)
    51. Baal (1990)
    52. Tango argentino (1992)
    53. Tito i ja (1992)
    54. Mi nismo andjeli (1992)
    55. Broz i ja (1993– )
    56. La piste du télégraphe (1994)
    57. Underground (1995)
    58. Someone Else's America (1995)
    59. Portraits chinois (1996)
    60. Court toujours: L'inconnu (1996)
    61. Bila jednom jedna zemlja (1995– )
    62. Artemisia (1997)
    63. Gypsy Magic (1997)
    64. Rane (1998)
    65. Crna macka, beli macor (1998)
    66. Bure baruta (1998)
    67. Il macellaio (1998)
    68. Emporte-moi (1999)
    69. Rien à dire (1999)
    70. Les amants criminels (1999)
    71. Épouse-moi (2000)
    72. Sans plomb (2000)
    73. Voci (2000)
    74. Mortel transfert (2001)
    75. Jeu de cons (2001)
    76. Les marins perdus (2003)
    77. Mali svet (2003)
    78. Kako los son (2003)
    79. Gate to Heaven (2003)
    80. Hurensohn (2004)
    81. Duga ponoc (2004)
    82. Ne fais pas ça! (2004)
    83. 100 minuta slave (2004)
    84. Mathilde (2004)
    85. Mi nismo andjeli 2 (2005)
    86. Ze film (2005)
    87. L'enfer (2005)
    88. La fine del mare (2007)
    89. Klopka (2007)
    90. Irina Palm (2007)
    91. Hadersfild (2007)
    92. Zavet (2007)
    93. Na lepom plavom Dunavu (2008)
    94. Svetat e golyam i spasenie debne otvsyakade (2008)
    95. I demoni di San Pietroburgo (2008)
    96. Largo Winch / The Heir Apparent: Largo Winch (2008)
    97. Na lepom plavom Dunavu (2009– )
    98. Besa (2009)
    99. Na terapiji (2009– )
    100. Neka ostane medju nama (2010)
    101. Cirkus Columbia (2010)
    102. Largo Winch II (2011)
    103. A Tomb for Boris Davidovich (2011)
    104. Como estrellas fugaces (2012)
    105. Sadilishteto (2014)
    106. Do balcak (2014)
    107. Urgentni centar (2014– )
    108. Apsurdni eksperiment (2016)
    109. On the Milky Road / Na mlecnom putu (2016)
    Izmenjeno od: mir-lav; 22.08.2019 u 10:25.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Shane:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:26.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1