+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.122
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.030
    Pohvaljen 12.522 puta u 3.019 postova
    Moć reputacije
    337

    Zoran Cvijanovic / Zoran Cvijanović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Zoran Cvijanovic / Zoran Cvijanović

    IMDb



    Zoran Cvijanović (Beograd, 25. januar 1958) je poznati srpski i jugoslovenski glumac.

    Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1982. godine. Vrlo brzo po diplomiranju, ostvario je istaknutu i zapaženu ulogu u TV seriji „Sivi dom“ (1984-1985). Nakon toga, igrao je u više od 50 filmova i TV serija od kojih treba istaći sledeće: „Oktoberfest“ (1987), „Poltron“ (1989), „Mi nismo anđeli“ (1992), „Policajac sa Petlovog brda“ (TV serija) (1993-1994), „Otvorena vrata“ (TV serija) (1995), „Složna braća“ (TV serija) (1995), „Lepa sela lepo gore“ (1996), „Mile protiv tranzicije“ (TV serija) (2003).

    Od 1982. do 1987. godine je bio član Jugoslovenskog dramskog pozorišta. Od 1987. do 2002. godine je bio član pozorišta Atelje 212, a od 2002. godine ima status samostalnog istaknutog umetnika. Režirao je nekoliko filmskih ostvarenja. U poslednjih nekoliko godina intenzivno se bavi upravljanjem otpadom i reciklažom.

    Tečno govori engleski jezik. Oženjen je i otac je dvoje dece.

    Zoran Cvijanović je učestvovao na svim demonstracijama protiv Miloševićeve vlasti, od 9. marta 1991. do 5. oktobra 2000. 5. jula 2007. godine, postao je savetnik za održivi razvoj potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Crvena zemlja / Red Earth / Massacre at Noon (1975)
    2. Vrhovi Zelengore (1976)
    3. Morava 76 (1976)
    4. Gresno dete (1976)
    5. Povratak otpisanih (1976– )
    6. Lude godine (1977)
    7. Leptirov oblak (1977)
    8. Poslednji cin (1981– )
    9. Ziveti kao sav normalan svet (1982)
    10. Dani AVNOJ-a (1983)
    11. Ne tako davno (1984– )
    12. Poslednja avantura (1984)
    13. Sivi dom (1984– )
    14. Nije lako sa muskarcima (1985)
    15. Griffon u Beogradu (1986)
    16. Miss (1986)
    17. Oktoberfest (1987)
    18. Telefonomanija (1987)
    19. Pogresna procena (1987)
    20. Na putu za Katangu (1987)
    21. Ivanov (1987)
    22. Dogodilo se na danasnji dan (1987)
    23. Vuk Karadzic (1987– )
    24. Bunker Palace Hôtel (1989)
    25. Poltron (1989)
    26. Boris Godounov (1989)
    27. Sveti Georgije ubiva azdahu (1989)
    28. Svet (1989)
    29. Masmediologija na Balkanu (1989)
    30. Gospodja ministarka (1989)
    31. Granica (1990)
    32. Groznica (1990)
    33. Balkanska perestrojka (1990)
    34. Tetoviranje (1991)
    35. Holivud ili propast (1991)
    36. Velika mala matura (1991)
    37. Policajac sa Petlovog brda (1992)
    38. Mi nismo andjeli (1992)
    39. Uvod u drugi zivot (1992)
    40. Bolje od bekstva (1993)
    41. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    42. Bice bolje (1994)
    43. Slatko od snova (1994)
    44. Ni na nebu ni na zemlji (1994)
    45. Dva sata kvalitetnog programa (1994)
    46. Otvorena vrata (1994– )
    47. Paket aranzman (1995)
    48. Slozna braca (1995– )
    49. Lepa sela lepo gore (1996)
    50. Do koske (1997)
    51. Rane (1998)
    52. Belo odelo (1999)
    53. Normalni ljudi (2001)
    54. Munje! (2001)
    55. Natasa (2001)
    56. Boomerang (2001)
    57. 1 na 1 (2002)
    58. Laku noc, deco (2003– )
    59. Sjaj u ocima (2003)
    60. Mile vs. tranzicija (2003– )
    61. Crni Gruja (2003–2004)
    62. Kad porastem bicu Kengur (2004)
    63. Mi nismo andjeli 2 (2005)
    64. Ivkova slava (2005)
    65. Mile 2006 (2005)
    66. A3 - Rock'n'Roll uzvraca udarac (2006)
    67. Crni Gruja i kamen mudrosti (2007)
    68. Pozoriste u kuci (2007– )
    69. Ljubav i drugi zlocini (2008)
    70. Sveti Georgije ubiva azdahu (2009)
    71. Ma nije on takav (2010)
    72. Na slovo, na slovo (2010– )
    73. Sesir profesora Koste Vujica (2012)
    74. Zalet (2012)
    75. Crna Zorica (2012)
    76. Artiljero (2012)
    77. Nadrealna televizija (2012– )
    78. Sesir profesora Koste Vujica (2013– )
    79. Cefurji raus! (2013)
    80. Otvorena vrata 2 (2013– )
    81. Atomski zdesna (2014)
    82. Evropa, bre! (2014)
    83. Crno-bijeli svijet (2015– )
    84. Jedne letnje noci (2015– )
    85. Mamurluci (2015– )
    86. O bubicama i herojima (2015)
    87. On the Milky Road / Na mlecnom putu (2016)
    Izmenjeno od: Shane; 04.05.2018 u 18:39.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 21:46.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1