+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.117
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.011
    Pohvaljen 12.513 puta u 3.016 postova
    Moć reputacije
    336

    Branko Plesa / Branko Pleša

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Branko Plesa / Branko Pleša

    IMDb



    Branko Pleša je bio srpski glumac i režiser. Rođen je 6. marta 1926. godine u Kiseljaku, Bosna i Hercegovina. Završio je osnovnu školu i pohađao gimnaziju u Vinkovcima. Studije glume završio u Zemalj¬skoj glumačkoj školi u Zagrebu i Pozorišnoj akade¬miji u Beogradu. Prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Hrvatskim narodnim kazalištem u Zagrebu (se¬zona 1945/46.), zatim od 1946. do 1947. angažovan u Splitu, a 1947. godine prelazi u Jugoslovensko dramsko pozorište u Beogradu, gde doživljava punu afirmaciju. Pored glume bavio se pozorišnom, televizijskom i filmskom režijom (film Lilika). Sin Goran se takođe bavio glumom.

    Umro je u Beogradu 8. juna 2001. godine.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Prica o fabrici (1949)
    2. Crveni cvet (1950)
    3. Daleko je sunce (1953)
    4. Pesma sa Kumbare (1955)
    5. Lazni car (1955)
    6. Na kraju puta (1957)
    7. Mali covek (1957)
    8. Aleksa Dundic (1958)
    9. Kroz granje nebo (1958)
    10. Vetar je stao pred zoru (1959)
    11. Akcija (1960)
    12. Partizanske price (1960)
    13. Legge di guerra (1961)
    14. Square of Violence (1961)
    15. Trojanskog rata nece biti (1962)
    16. Zarota (1964)
    17. Mars na Drinu (1964)
    18. Vrtlog (1964)
    19. Sette a Tebe (1964)
    20. Provereno nema mina (1965)
    21. Lutka sa kreveta br. 21 (1966)
    22. Bomba u 10 i 10 (1967)
    23. Nikad se ne zna (1967)
    24. Arno i Jane (1967)
    25. Uka i Bjeshkëve të nemura (1968)
    26. Sezona lova (1968)
    27. Bracna postelja (1968)
    28. Bez treceg (1968)
    29. Pre istine (1968)
    30. TV Bukvar (1968– )
    31. Transakcija (1969)
    32. Posmrtno zvono (1969)
    33. Tri serenade (1969)
    34. Zazidani (1969)
    35. Krcma na glavnom drumu (1969)
    36. Lilika (1970)
    37. Bablje leto (1970)
    38. Papagaj (1970)
    39. Ljubav na bracni nacin (1970– )
    40. Slucaj Openhajmer (1970)
    41. Romansa konjokradice (1971)
    42. Pesnikova pisma (1971)
    43. Nirnberski epilog (1971)
    44. Dom i lepota (1971)
    45. Il maestro e Margherita (1972)
    46. Savonarola i njegovi prijatelji (1972)
    47. Sarajevski atentat (1972)
    48. Razvojni put Bore Snajdera (1972)
    49. Paljenje rajhstaga (1972)
    50. Amfitrion 38 (1972)
    51. Bombardovanje Nju Hejvna (1973)
    52. Haus am Meer (1973)
    53. Peta kolona (1973)
    54. Sticenik (1973)
    55. Dervis i smrt (1974)
    56. Partizani (1974)
    57. Dimitrije Tucovic (1973– )
    58. Zasto je pucao Alija Alijagic (1974)
    59. Petao nije zapevao (1974)
    60. Partizani (1974)
    61. Obesenjak (1974)
    62. Meri Rouz (1974)
    63. Florijanovic (1974)
    64. Pesma (1975– )
    65. Prokletinja (1975)
    66. Vlajkova tajna (1976)
    67. Od pet do sedam (1976)
    68. Gresno dete (1976)
    69. 67. sastanak Skupstine Knezevine Srbije (1977)
    70. Tomo Bakran (1978)
    71. Partizanska eskadrila (1979)
    72. Prva Srpska zeleznica (1979)
    73. Aretej (1981)
    74. Svetozar Markovic (1980– )
    75. Tri sestre (1982)
    76. Sabinjanke (1982)
    77. Dani AVNOJ-a (1983)
    78. Caj u pet (1984)
    79. Alles Paletti (1985)
    80. Pogresna procena (1987)
    81. Vuk Karadzic (1987– )
    82. Neka cudna zemlja (1988)
    83. Sabirni centar (1989)
    84. Seobe II (1989)
    85. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    86. Gore dole (1996–1997)
    87. Dzandrljivi muz (1998)

    Izmenjeno od: Shane; 22.04.2018 u 21:09.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 09:24.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1