+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.117
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.000
    Pohvaljen 12.512 puta u 3.016 postova
    Moć reputacije
    336

    Mirjana Karanovic / Mirjana Karanović

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Mirjana Karanovic / Mirjana Karanović

    IMDb



    Mirjana Karanović (Beograd, 28. januar 1957) je poznata srpska pozorišna, televizijska i filmska glumica.

    Mirjana Karanović je rođena u Beogradu 28. januara 1957. godine. Glumu je diplomirala na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu 1984. godine. Na filmu je debitovala 1980. godine naslovnom ulogom u filmu Srđana Karanovića „Petrijin venac“. Svetsku slavu je stekla ulogom majke u kultnom filmu Emira Kusturice „Otac na službenom putu“.

    Godine 2005. pojavila se u filmu „Grbavica“ koji je prvenac bosanske rediteljke Jasmile Žbanić. Film je dobio zlatnog medveda na Berlinskom filmskom festivalu. U njemu Mirjana Karanović igra majku koja zajedno sa ćerkom preživljava period posle balkanskih ratova sa kraja XX veka.
    Na Akademiji umetnosti u Beogradu izabrana je 2001. u zvanje vanrednog i 2007. u zvanje redovnog profesora na predmetu Gluma. Dekan Akademije umetnosti bila je u dva mandata, od 2001. do 2003. i od 2009.

    Godine 2010. je učestvovala u radionici za glumce i reditelje na Filmskom festivalu u Utrehtu i Pozorišnoj radionici na Pozorišnom festivalu u Bogoti. Dobitnica je nagrade za najbolju žensku ulogu u filmu Vir na 42. Sofestu 2013. godine.Dobila je 2012. godine francuski orden viteza umetnosti i književnosti.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Petrijin venac (1980)
    2. Majstori, majstori! (1980)
    3. Pad Italije (1981)
    4. Topola sa terase (1981)
    5. Stari Beograd (1981)
    6. Slucaj Bogoljuba Savkovica - Livca (1981)
    7. Bila jednom ljubav jedna (1981)
    8. Dvije polovine srca (1982)
    9. Kazivanja (1982)
    10. Beograd nekad i sad (1982)
    11. Imenjaci (1983– )
    12. Kamiondzije opet voze (1984)
    13. Provincija u pozadini (1984)
    14. Bele udovice (1984)
    15. Otac na sluzbenom putu (1985)
    16. Otac na sluzbenom putu (1985– )
    17. Zivot je lep (1985)
    18. Tombola (1985)
    19. Rodoljupci (1986)
    20. Pokondirena tikva (1986)
    21. Obecana zemlja (1986)
    22. Uvek spremne zene (1987)
    23. Marjuca ili smrt (1987)
    24. Na putu za Katangu (1987)
    25. Dom Bergmanovih (1988)
    26. The Fortunate Pilgrim (1988)
    27. Jednog lepog dana (1988)
    28. Vreme cuda (1989)
    29. Sabirni centar (1989)
    30. The Legendary Life of Ernest Hemingway (1989)
    31. Seobe II (1989)
    32. Vreme cuda (1989)
    33. Stremnicka (1989)
    34. Holivud ili propast (1991)
    35. Mala (1991)
    36. Bolje od bekstva (1993)
    37. Fazoni i Fore (1993– )
    38. Buket (1993)
    39. Otvorena vrata (1994– )
    40. Underground (1995)
    41. Bila jednom jedna zemlja (1995– )
    42. Tri letnja dana (1997)
    43. Tri palme za dve bitange i ribicu (1998)
    44. Bure baruta (1998)
    45. Porodicno blago (1998–2002)
    46. Forma formalina (1999)
    47. Fazoni i Fore 2 (2002–2006)
    48. Netaknuti suncem (2002)
    49. Kazneni prostor (2002– )
    50. Jagoda u supermarketu (2003)
    51. Svjedoci (2003)
    52. Tragom Karadjordja (2004– )
    53. Zivot je cudo (2004)
    54. Stizu dolari (2004– )
    55. Go West (2005)
    56. Zivot je cudo (2006)
    57. Grbavica (2006)
    58. Das Fräulein (2006)
    59. Bela ladja (2006– )
    60. Blodsbånd (2007)
    61. Tegla puna vazduha (2007)
    62. Ono nase sto nekad bejase (2007– )
    63. Vratice se rode (2007– )
    64. Tamo i ovde (2009)
    65. Neko me ipak ceka (2009)
    66. Cekaj me, ja sigurno necu doci (2009)
    67. Na putu (2010)
    68. Torta s cokoladom (2010)
    69. 1000 Gramm (2011)
    70. Crna Zorica (2012)
    71. Smrt coveka na Balkanu (2012)
    72. Vir (2012)
    73. To dentro kai i kounia (2013)
    74. Spomenik Majklu Dzeksonu (2014)
    75. Kosac (2014)
    76. Cure: The Life of Another (2014)
    77. Jednaki (2014)
    78. Three Windows and a Hanging (2014)
    79. Urgentni centar (2014– )
    80. Pored mene (2015)
    81. Dobra zena (2016)
    82. Dnevnik masinovodje / Train Driver's Diary (2016)
    83. Herosrat (2016)
    84. Sumnjiva lica (2016– )
    85. Dnevnik masinovodje / Train Driver's Diary (2016- )
    86. Ubice moga oca (2016– )
    87. Rosa
    88. Rekvijem za gospodju J (2017)
    89. Apsurdni eksperiment (2017)
    Izmenjeno od: mir-lav; 22.08.2019 u 10:26.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 06:01.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1