+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.117
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.000
    Pohvaljen 12.512 puta u 3.016 postova
    Moć reputacije
    336

    Mira Banjac / Mira Banjac

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Mira Banjac / Mira Banjac

    IMDb



    Mira Banjac, rođena u Erdeviku 04. novembra 1929. godine, je srpska filmska, televizijska i pozorišna glumica, pored Milene Dravić, najveća živa zvezda jugoslovenskog filma. Mira Banjac, pravo ime Mirjana T. Banjac, pripada prvoj generaciji glumaca koja je završila Pozorišnu školu u Novom Sadu (1950). Uz kraće angažmane u pozorištima u Sremskoj Mitrovici (1949—1951) i Narodnom pozorištu u Banja Luci (1953 — 1955) radila je u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu (1951 — 1970). Godine 1970. prešla je u Beograd i postala član Ateljea 212.

    Likove žena iz naroda, svoja najuspelija glumačka dostignuća, najčešće ostvaruje svojevrsnim humorom. Osim u pozorištu, gde je dobila niz priznanja, igrala je i u nizu televizijskih drama i serija (na primer glavnu ulogu u seriji Marija Stipe Delića i više glavnih uloga u dramama Milenka Vučetića) te na filmu.

    Na velikom ekranu ostvarila je više uloga za pamćenje, posebno u ostvarenjima Gorana Paskaljevića. Autorka je scenarija kratkometražnog filma Laku noć Šnjuka.

    Priznanja
    Dobitnica je brojnih nagrada, između ostalog dveju Sterijinih nagrada,
    Statuete Joakim Vujić,
    Oktobarske nagrade Novog Sada,
    zatim Oktobarska nagrada Beograda, Sedmojulska nagrada,
    tri Zlatne arene,
    Nagrada grada Zagreba (za TV seriju „Marija“),
    Zlatni lovorov vijenac za životno djelo (Sarajevo 1991),
    2000. godine dobila je nagradu Dobričin prsten, kao najveće glumačko priznanje u Srbiji,
    2008. godine dodeljena joj je Nagrada „Pavle Vuisić“, koja se dodeljuje glumcu za životno delo.

    Za vreme Drugog svetskog rata bila je godinu dana u Prvoj proleterskoj brigadi.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Boj na Kosovu (1964)
    2. Dzandrljivi muz (1967)
    3. Pusti snovi (1968)
    4. Silom otac (1969)
    5. Rodjaci (1969– )
    6. Selo bez seljaka (1970–1973)
    7. S vanglom u svet (1971– )
    8. Diplomci (1971– )
    9. Sladak zivot na srpski nacin (1971)
    10. Jedan ujak Hojan (1972)
    11. Ne gazite muskatle (1972)
    12. Glumac je, glumac (1972– )
    13. Kamiondzije (1972– )
    14. Obraz uz obraz (1972– )
    15. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    16. Nase priredbe (1973– )
    17. Zuta (1973)
    18. Paja i Jare (1973)
    19. Crvena basta (1973)
    20. Becarski divani (1973)
    21. Zute fesvice (1973)
    22. Slanici (1973)
    23. Divlje godine (1974– )
    24. Vlast (1974)
    25. Prosek (1974)
    26. Hitler iz naseg sokaka (1975)
    27. Pesma (1975– )
    28. Soba sa pet zidova (1975)
    29. Kicma (1975)
    30. Zvezdana prasina (1976)
    31. Cuvar plaze u zimskom periodu (1976)
    32. Nina-nana za Pavlicu (1976)
    33. Kuhinja (1976)
    34. Marija (1977– )
    35. Ne naginji se van (1977)
    36. Taksist (1977)
    37. Kako upokojiti vampira (1977)
    38. Sva cuda sveta (1978)
    39. Najlepse godine (1978)
    40. Jedini dan (1978– )
    41. Sedam plus sedam (1978– )
    42. Srecna porodica (1979)
    43. Srecna porodica (1979)
    44. Radio Vihor zove Andjeliju (1979)
    45. Vruc vetar (1980– )
    46. Samo za dvoje (1980)
    47. Interesi (1980)
    48. Majstori, majstori! (1980)
    49. Siroko je lisce (1981)
    50. Sesta brzina (1981)
    51. Sjecas li se, Dolly Bell (1981)
    52. Baza na Dunavu (1981– )
    53. Tuga (1981)
    54. Lov u mutnom (1981)
    55. I nama je samo jedan dud preost'o (1981)
    56. Price iz radionice (1981– )
    57. Doktorka na selu (1982– )
    58. Imenjaci (1983– )
    59. Radovan III (1983)
    60. Veliki transport (1983)
    61. Ostrica brijaca (1983)
    62. Korespondencija (1983)
    63. Covek sa cetiri noge (1983)
    64. Kamiondzije 2 (1983– )
    65. Varljivo leto '68 (1984)
    66. Lazar (1984)
    67. Opasni trag (1984)
    68. Balkanski spijun (1984)
    69. Jagode u grlu (1985)
    70. Ekran snezi (1985)
    71. Lepota poroka (1986)
    72. Svecana obaveza (1986)
    73. Medved 007 (1986)
    74. Haustorce (1987)
    75. Zivot radnika (1987)
    76. Pod rusevinama (1987)
    77. Milan - Dar (1987)
    78. Mlada sila (1988)
    79. Roman o Londonu (1988)
    80. Jednog lepog dana (1988)
    81. Za sada bez dobrog naslova (1988)
    82. Djekna jos nije umrla, a ka' ce ne znamo (1988– )
    83. Dome, slatki dome (1988– )
    84. Drugarica ministarka (1989– )
    85. Balkan ekspres 2 (1989– )
    86. Usamljena ruza (1989)
    87. Sveti Georgije ubiva azdahu (1989)
    88. Svet (1989)
    89. Gospodja ministarka (1989)
    90. Divlji svetac (1989)
    91. Cudo u Sarganu (1989)
    92. Covjek koji je znao gdje je sjever a gdje jug (1989)
    93. Specijalna redakcija (1989– )
    94. Metla bez drske (1989– )
    95. Sveto mesto (1990)
    96. Poslednji valcer u Sarajevu (1990)
    97. Pocetni udarac (1990)
    98. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    99. Zaboravljeni (1991– )
    100. Srpski rulet (1991)
    101. Kuca za rusenje (1991)
    102. Ruski car (1993)
    103. Raj (1993)
    104. Dnevnik uvreda 1993 (1994)
    105. Vukovar, jedna prica (1994)
    106. Goli zivot (1995– )
    107. Oridjinali (1995)
    108. Lepa sela lepo gore (1996)
    109. Ivan (1996)
    110. Gore dole (1996–1997)
    111. Moja domovina (1997)
    112. Do koske (1997)
    113. Bure baruta (1998)
    114. Porodicno blago (1998–2002)
    115. Noz (1999)
    116. Mili i slatki, moj Djokice (2000)
    117. Seljaci (2001)
    118. Ona voli Zvezdu (2001)
    119. Sve je za ljude (2001)
    120. Lola (2001)
    121. Tridesetdva kvadrata (2002)
    122. Kazneni prostor (2002– )
    123. Lisice (2002– )
    124. Kazneni prostor (2003– )
    125. M(j)esoviti brak (2003– )
    126. Stizu dolari (2004– )
    127. Potera za Srec(k)om (2005)
    128. Ljubav, navika, panika (2005–2007)
    129. Optimisti (2006)
    130. Seljaci (2006– )
    131. Bela ladja (2006– )
    132. Promeni me (2007)
    133. Vratice se rode (2007– )
    134. Medeni mesec (2009)
    135. Sesto culo (2009– )
    136. Kao rani mraz / An Early Frost (2010)
    137. Sedamdeset i dva dana (2010)
    138. Beli, beli svet (2010)
    139. Beli lavovi (2011)
    140. Vojna akademija (2012– )
    141. Kad svane dan (2012)
    142. Zima (2012)
    143. Jagodici (2012– )
    144. Mamaros (2013)
    145. Top je bio vreo (2014)
    146. Atomski zdesna (2014)
    147. Takva su pravila (2014)
    148. Zvizdan (2015)
    149. Vere i zavere (2016– )
    150. Bacin salas (2016)
    151. Psi laju, vetar nosi (2017–2018)
    152. Paviljoni (2018)
    Izmenjeno od: mir-lav; 16.01.2019 u 19:41.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:39.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1