+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.117
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.000
    Pohvaljen 12.512 puta u 3.016 postova
    Moć reputacije
    336

    Svetozar Cvetkovic / Svetozar Cvetković

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Svetozar Cvetkovic / Svetozar Cvetković

    IMDb



    Svetozar Cvetković (Beograd, 20. jun 1958.) je srpski glumac i filmski producent.

    Glumu je diplomirao 1980. na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu. Iste godine priključio se ansamblu pozorišta Atelje 212 gde i danas radi kao glumac i upravnik. U međuvremenu je sarađivao sa mnogim pozorišnim trupama i pozorištima u Zagrebu, Splitu, Budvi, Novom Sadu, Mariboru, Ljubljani. Igrao je u oko 60 dugometrađžnih igranih filmova, TV-serija i drama koje su uglavnom producirane u bivšoj Jugoslaviji, Srbiji i Crnoj Gori. Neke projekte je radio i u inostranstvu. Gostovao je u različitim pozorišnim produkcijama u Jugoslaviji, Kanadi, Austriji, Švajcarskoj, Engleskoj, Sloveniji i Hrvatskoj. U proteklih 28 godina nagrađivan je za glumački rad na svim važnijim filmskim i pozorišnim festivalima u Jugoslaviji, Srbiji, Crnoj Gori. Godine 1997. skupština Grada Beograda imenovala ga je za direktora pozorišta Ateljea 212.

    Radi kao glumac, upravnik i kao producent.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Sedam sekretara SKOJ-a (1978– )
    2. Dani od snova (1980)
    3. Svetozar Markovic (1980)
    4. Hajduk (1980)
    5. Svetozar Markovic (1980– )
    6. Montenegro (1981)
    7. Baza na Dunavu (1981– )
    8. Berlin kaputt (1981)
    9. Divlje meso (1982)
    10. Mrtvi se ne vracaju (1983)
    11. Stepenice za nebo (1983)
    12. Kako sam sistematski unisten od idiota (1983)
    13. Zadah tela (1983)
    14. Karadjordjeva smrt (1983)
    15. Zvezde koje ne tamne - Rolingstonsi (1984)
    16. Spomenar (1984–1986)
    17. Zid (1984)
    18. Maj nejm iz Mitar (1984)
    19. Dzoging (1984)
    20. Quo Vadis? (1985)
    21. Divlji vetar (1985)
    22. Znamenite zene srpske proslosti (1986– )
    23. Srecna nova '49 (1986)
    24. Uvek spremne zene (1987)
    25. Vuk Karadzic (1987– )
    26. Na putu za Katangu (1987)
    27. Ivanov (1987)
    28. Dom Bergmanovih (1988)
    29. Manifesto (1988)
    30. Poseban osvrt na srecu (1988)
    31. Vreme cuda (1989)
    32. Bunker Palace Hôtel (1989)
    33. Vreme cuda (1989)
    34. Boj na Kosovu (1989)
    35. Sveti Georgije ubiva azdahu (1989)
    36. Gluvi barut (1990)
    37. Jecarji (1990)
    38. Iza zida (1990)
    39. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    40. Tetoviranje (1991)
    41. Srcna dama (1991)
    42. Teatar u Srba (1991– )
    43. Tango Argentino (1992)
    44. Dezerter (1992)
    45. Gorila se kupa u podne (1993)
    46. Tesla (1993)
    47. Napadac (1993)
    48. Ni na nebu ni na zemlji (1994)
    49. Vukovar, jedna prica (1994)
    50. Otvorena vrata (1994– )
    51. Ubistvo s predumisljajem (1995)
    52. Tykho Moon (1996)
    53. Ocevi i oci (1996)
    54. Tango je tuzna misao koja se plese (1997)
    55. Savior (1998)
    56. Tockovi (1998)
    57. Nikoljdan 1901. godine (1998)
    58. Noz (1999)
    59. Prolece u Limasolu (1999)
    60. Belgrado Sling (2001)
    61. Saht (2002)
    62. Drzava mrtvih (2002)
    63. Lavirint (2002)
    64. Aurora (2002)
    65. Art (2003)
    66. Ljeto u zlatnoj dolini (2003)
    67. Donau, Duna, Dunaj, Dunav, Dunarea (2003)
    68. Jesen stize, dunjo moja (2004)
    69. Mathilde (2004)
    70. Budjenje iz mrtvih (2005)
    71. Balkanska braca (2005)
    72. Pogled sa Ajfelovog tornja (2005)
    73. Odbacen (2007)
    74. Turneja / The Tour (2008)
    75. Prehod (2008)
    76. Jesen stize, dunjo moja (2009– )
    77. Na terapiji (2009– )
    78. Do Not Forget Me Istanbul (2010)
    79. Turneja (2011– )
    80. Milun(ka) (2011)
    81. Kako su me ukrali Nemci (2011)
    82. Adriatico My Love (2011)
    83. Doktor Rej i djavoli (2012)
    84. Revolt (2012)
    85. Falsifikator (2013)
    86. Gde je Nadja? (2013)
    87. The Piano Room (2013)
    88. The Tenor (2014)
    89. Amanet (2015)
    90. Our Guardians [a little homage] (2015)
    91. Dobra zena (2016)
    92. Cuvar (2017)
    93. Izgrednici (2017)
    94. You go to my head (2017)
    95. Insajder (2017– )
    96. Kralj Petar I / Čarape kralja Petra (2018)
    97. Delirijum tremens (2019)
    98. Pet (2019– )
    99. Kralj Petar I (2019)
    100. Zigosani u reketu (2018– )
    101. Disquiet (2016)
    102. Zmurke (2018–2019)
    103. Volja sinovljeva (2019)
    Izmenjeno od: TamaraPsy; 19.04.2019 u 12:06.

  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 05:12.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1