+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.117
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.011
    Pohvaljen 12.513 puta u 3.016 postova
    Moć reputacije
    336

    Svetlana Bojkovic / Svetlana Bojković

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Svetlana Bojkovic / Svetlana Bojković

    IMDb



    Svetlana „Ceca“ Bojković (14. decembar 1947, Beograd) je srpska glumica filmska, pozorišna i televizijska glumica. Karijeru je započela 1967. godine, filmom Jednog dana moj Jamele, da bi deset godina kasnije ostvarila svoj najveći uspeh na filmu, zahvaljujući ulozi Mike u socijalnoj drami Pas koji je voleo vozove. Ceca je devedesetih svakako bila najveća domaća televizijska zvezda zahvaljujući ulogama u izuzetno popularnim TV serijama Siniše Pavića: najpre kao Emilija Popadić u Boljem životu, zatim kao sestra Antonija u Srećnim ljudima, i na kraju kao Valerija Gavrilović u Porodičnom blagu.

    Iz braka sa glumcem Milošem Žutićem ima kćerku, takođe glumicu Katarinu Žutić. Bojkovićeva se 2011. godine udala po treći put, za diplomatu Slavka Kruljevića, ambasadora Republike Srbije u Finskoj. Naredne godine se preselila u Helsinki, i okončala karijeru.

    Svetlana je 1978. dobila Zlatnu arenu na Filmskom festivalu u Puli, za ulogu u filmu Pas koji je voleo vozove, a 2003. godine postala je prva dobitnica nagrade Žanka Stokić.

    Bojkovićeva je diplomirala na Akademiji za pozorište, film, radio, i televiziju u Beogradu. Ostvarila je veliki broj uloga u pozorištu, kao i na filmu i na televiziji, od kojih treba istaći sledeće : „Pas koji je voleo vozove“ (1977), „Neka druga žena“ (1981), „Halo taksi“ (1983), „Bolji život“ (TV serija) (1987 — 1991), „Smrt gospođe ministarke“ (TV) (1991), „Srećni ljudi“ (TV serija) (1993 — 1996), „Porodično blago“ (TV serija) (1998 — 2001).

    Priznanja:
    - Nagrada „Velika Žanka“ (2003.)
    - Nagrada za životno delo „Dobričin prsten“ (2005.)

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Jednog dana moj Jamele (1967)
    2. Prvoklasni haos (1968)
    3. Pod staklenim zvonom (1968)
    4. Ljubitelj golubova (1968)
    5. Ledeno ljeto (1968)
    6. Dosljaci (1969)
    7. Potop (1969)
    8. Velicanstveni rogonja (1969)
    9. Tri serenade (1969)
    10. Preko mrtvih (1969)
    11. Obicna prica (1969)
    12. Krcma na glavnom drumu (1969)
    13. Jednog dana ljubav (1969)
    14. Rodjaci (1969– )
    15. Selo bez seljaka (1970–1973)
    16. Protekcija (1970)
    17. Omer i Merima (1970)
    18. Djido (1970)
    19. Cedomir Ilic (1970– )
    20. Kuda idu divlje svinje (1971– )
    21. Vezbe iz gadjanja (1971)
    22. Cucuk Stana (1972)
    23. Izdanci iz opaljenog grma (1972– )
    24. Sami bez andjela (1972)
    25. Dorcolska posla (1972)
    26. Amfitrion 38 (1972)
    27. Afera neduzne Anabele (1972)
    28. Obraz uz obraz (1972– )
    29. Pozoriste u kuci (1972–1984)
    30. Nase priredbe (1973– )
    31. Poslednji (1973)
    32. Veliki pronalazac (1973– )
    33. Nesreca (1973)
    34. Hotel za ptice (1973)
    35. Dimitrije Tucovic (1973– )
    36. Brak, sveska prva (1974)
    37. Mister Dolar (1974)
    38. Otpisani (1974– )
    39. Dragi, budi mi nepoznat (1975)
    40. Lepeza ledi Vindemir (1975)
    41. Cast mi je pozvati vas (1976– )
    42. Izgubljena sreca (1976)
    43. Arandjelov udes (1976)
    44. Povratak otpisanih (1976– )
    45. Nikola Tesla (1977– )
    46. Pas koji je voleo vozove (1977)
    47. Zena na kamenu (1977)
    48. Jedan dan (1977)
    49. Sedam plus sedam (1978– )
    50. Pucina (1978)
    51. Misao (1978)
    52. Igra u dvoje (1978)
    53. Pozorisna veza (1980)
    54. Sunce (1980)
    55. Beogradska razglednica 1920 (1980)
    56. Svetozar Markovic (1980– )
    57. Neka druga zena (1981)
    58. Crvena kraljica (1981)
    59. Tri sestre (1982)
    60. Halo taxi (1983)
    61. Osvajanje srece (1983– )
    62. Sumrak (1983)
    63. Poslednje sovuljage i prvi petli (1983)
    64. Ljetovanje na jugu (1984)
    65. Price iz fabrike (1985– )
    66. X+Y=0 (1985)
    67. Frka (1986– )
    68. Neozbiljni Branislav Nusic (1986)
    69. Bolji zivot: Novogodisnji special (1987)
    70. Bolji zivot (1987–1991)
    71. Bolji zivot (1989)
    72. Seobe II (1989)
    73. Valjevska bolnica (1990)
    74. Ljubav je hleb sa devet kora (1990)
    75. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    76. Smrt gospodje Ministarke (1991)
    77. Konak (1991)
    78. Policajac sa Petlovog brda (1992)
    79. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    80. Srecni ljudi (1993– )
    81. Vukovar, jedna prica (1994)
    82. Novogodisnja prica (1994)
    83. Filumena Marturano (1996)
    84. Srecni ljudi: Novogodisnji special (1996)
    85. Joj, Karmela (1996)
    86. Filomena Marturano (1996)
    87. Ptice koje ne polete (1997)
    88. Lagum (1998)
    89. Porodicno blago (1998–2002)
    90. Proputovanje (1999)
    91. Budi fin (2001)
    92. Zona Zamfirova (2002)
    93. Zona Zamfirova (2002– )
    94. Mansarda (2003– )
    95. M(j)esoviti brak (2003– )
    96. Miris formalina (2005)
    97. Sejtanov ratnik (2006)
    98. Bela ladja (2006– )
    99. Pozoriste u kuci (2007– )
    100. Lud, zbunjen, normalan (2007– )
    101. Selo gori, a baba se ceslja (2007– )
    102. Gorki plodovi (2008– )
    103. Mansarda 2 (2009– )
    104. Ono kao ljubav (2009– )
    105. Neke druge price (2010)
    106. Mali ljubavni bog (2011)
    107. Ulica lipa (2008– )
    108. Sindjelici (2013– )
    109. Santa Maria della Salute (2016)
    110. Santa Maria della Salute (2017– )
    111. Mamini sinovi (2017– )
    Izmenjeno od: BanePsy; 03.05.2019 u 19:07.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:36.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1