+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.117
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.000
    Pohvaljen 12.512 puta u 3.016 postova
    Moć reputacije
    336

    Ruzica Sokic / Ružica Sokić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Ruzica Sokic / Ružica Sokić

    IMDb



    Ružica Sokić (Beograd, 14. decembar 1934-Beograd, 19. decembar 2013) bila je srpska glumica. Član je pozorišta Atelje 212. Dobila je nagrade „Velika Žanka“ 2007. i „Dobričinog prstena“ 2011. godine.

    Rođena je 1934. u Beogradu kao kćerka trgovca i suvlasnika lista „Pravda“ Petra Sokića (1893 — 1964). Još kao devojčica učestvuje u Dečjoj radio-dramskoj grupi Radio-Beograda, a godine 1958. diplomirala je glumu na Akademiji za pozorišnu umetnost u Beogradu. Kraće vreme bila je članica Savremenog pozorišta, ubrzo prelazi u Atelje 212, gde će brojnim ulogama (prvenstveno savremenog i domaćeg repertoara) otkriti i potvrditi dar „rođene glumice“. Glumila je u oko 40 filmova; već za prvu ulogu („Gorki deo reke“, 1965, J. Živanovića) nagrađena je Srebrnom arenom na festivalu u Puli. Najveće uspehe ostvarila je glavnim ulogama pevačice u filmu „Kad budem mrtav i beo“ (Ž. Pavlovića, 1967) i prostodušne uličarke u filmu „Žuta“ (V. Tadej, 1973), za koju je u Puli nagrađena Zlatnom arenom. Zapažena je i na televiziji (igrala je i u istimenom komadu G. Mihića u Ateljeu 212), te sporednom ulogom majke kojoj sin gine u borbi u „Užičkoj republici“ (Ž. Mitrović, 1974), za koju je takođe nagrađena Zlatnom arenom. Zapažena je i na televiziji (npr. komedije B. Crnčevića i A. Popovića, televizijske serije „Ceo život za godinu dana“, „Rađanje jednog naroda“, „Zanati“, „Samci“ i dr.). Za svoj filmski i pozorišni rad dobila je brojne nagrade i priznanja (npr. na Sterijinom pozorju, Nagrada Pavle Vuisić, Statueta zlatni ćuran, Statueta Joakim Vujić, Velika Žanka).

    Tokom 2010. objavila je knjigu sećanja „Strast za letenjem“.

    Umrla je nakon duge i teške bolesti u Beogradu 2013. godine.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Subotom uvece (1957)
    2. Novela od Stanca (1959)
    3. Laza i Paralaza (1959)
    4. Silan covek (1960)
    5. Vojnik sa dva imena (1961)
    6. Mica i Mikica (1961)
    7. Zvizduk u osam (1962)
    8. Prva ljubav (1962)
    9. Zemljaci (1963)
    10. Adam i Eva (1963)
    11. Narodni poslanik (1964)
    12. One i on (1964)
    13. Kod sudije za prekrsaje (1964– )
    14. Mars na Drinu (1964)
    15. Komesar je dobricina (1964)
    16. Pozoriste u 6 i 5 (1964– )
    17. Popodne jednog Fauna (1965)
    18. Gorki deo reke (1965)
    19. Koreni (1965)
    20. Devojka sa tri oca (1965)
    21. Vreme ljubavi (1966)
    22. Sticenik (1966)
    23. Njen prvi caj (1966)
    24. Namestena soba (1966)
    25. Zabavlja vas Mija Aleksic (1967– )
    26. Bokseri idu u raj (1967)
    27. Dim (1967)
    28. Probisvet (1967– )
    29. Ljubavni slucaj ili tragedija sluzbenice P.T.T. (1967)
    30. Visocka hronika (1967– )
    31. Kad budem mrtav i beo (1967)
    32. Razvojni put Bore Snajdera (1967)
    33. Sumnjivo lice (1967)
    34. Ljubav preko noci (1967)
    35. Ljubavni sans (1967)
    36. Samci (1968– )
    37. Tudje glave (1968)
    38. Trojica protiv svih... a zena cetvrta (1968)
    39. Topciderska reka (1968)
    40. Prvoklasni haos (1968)
    41. Prijateljstvo, zanat najstariji (1968)
    42. Prava adresa (1968)
    43. Pedikirka (1968)
    44. Ima ljubavi, nema ljubavi (1968)
    45. Samci 2 (1969– )
    46. Sedmina - Pozdravi Mariju (1969)
    47. Veselo vece - 20 godina (1969)
    48. Radjanje radnog naroda (1969– )
    49. Kros contri (1969)
    50. Ljubav i poneka psovka (1969)
    51. Sluzavka (1969)
    52. Ne zovi me tatice (1969)
    53. Karusel (1969)
    54. Udovistvo gospodje Holrojd (1970)
    55. Burna noc (1970)
    56. Beli zecevi (1970)
    57. Ceo zivot za godinu dana (1971– )
    58. Hronika palanckog groblja (1971)
    59. Carapa od sto petlji (1971)
    60. Zenski razgovori (1972– )
    61. Tragovi crne devojke (1972)
    62. Majstori (1972– )
    63. Razvojni put Bore Snajdera (1972)
    64. Musa iz cirkusa (1972)
    65. Glumac je, glumac (1972– )
    66. Obraz uz obraz (1972– )
    67. Bombardovanje Nju Hejvna (1973)
    68. Zuta (1973)
    69. Ljubavni slucaj sestre jednog ministra (1973)
    70. Veliki pronalazac (1973– )
    71. Brauningova verzija (1973)
    72. Samoca (1973)
    73. Dubravka (1973)
    74. Bela kosulja (1973)
    75. Jastuk (1974)
    76. Uzicka Republika (1974)
    77. Ping bez ponga (1974)
    78. Hitler iz naseg sokaka (1975)
    79. Dvosobna kafana (1975)
    80. Poznajete li Pavla Plesa? (1975)
    81. Cuvar plaze u zimskom periodu (1976)
    82. Uspon i pad Zike Proje (1976– )
    83. Vlajkova tajna (1976)
    84. Uzicka Republika (1976– )
    85. Kuhinja (1976)
    86. Cast mi je pozvati vas (1976– )
    87. Babino unuce (1976– )
    88. Bez tebe mi nema zivota (1977)
    89. Ranjeni orao (1977)
    90. Kako upokojiti vampira (1977)
    91. Hajducka vremena (1977)
    92. Leptirov oblak (1977)
    93. Gospodja ministarka (1978)
    94. Debeli 'lad (1978)
    95. Nije nego (1978)
    96. Najlepse godine (1978)
    97. Jedini dan (1978– )
    98. Sedam plus sedam (1978– )
    99. Pakleni otok (1979)
    100. Vruc vetar (1980– )
    101. Avanture Borivoja Surdilovica (1980)
    102. Tebi moja Dolores (1980)
    103. Kruzna putovanja (1980)
    104. Vojnici (1980)
    105. Prolece zivota (1981)
    106. Useljenje (1981)
    107. Sestre (1981)
    108. 500 kada (1981)
    109. Tesna koza (1982)
    110. Savamala (1982)
    111. Savamala (1982– )
    112. Osvajanje srece (1983– )
    113. Ja sam tvoj bog (1983)
    114. Korespondencija (1983)
    115. Ne tako davno (1984– )
    116. Vojnici (1984)
    117. Dr (1984)
    118. Ada (1985)
    119. Bal na vodi (1985)
    120. Price iz becke sume (1985)
    121. Jelisavetini ljubavni jadi (1985)
    122. Smesne i druge price (1986– )
    123. Druga Zikina dinastija (1986)
    124. Tajna Laze Lazarevica (1986)
    125. Majstor i Sampita (1986)
    126. Oktoberfest (1987)
    127. I to se zove sreca (1987– )
    128. Tesna koza 2 (1987)
    129. Zivot u grobljanskoj (1987)
    130. Vec vidjeno (1987)
    131. Sta radis veceras (1988)
    132. Tesna koza 3 (1988)
    133. Roman o Londonu (1988)
    134. Jednog lepog dana (1988)
    135. Metla bez drske (1989– )
    136. Seobe (1989)
    137. Sile u vazduhu (1989)
    138. Mister Dolar (1989)
    139. Cudo u Sarganu (1989)
    140. Neunistivi (1990–1991)
    141. Pokojnik (1990)
    142. Gala korisnica: Atelje 212 kroz vekove (1990)
    143. U ime zakona (1990– )
    144. Tesna koza 4 (1991)
    145. Original falsifikata (1991)
    146. Kapetan duge plovidbe (1991)
    147. Bracna putovanja (1991)
    148. Teatar u Srba (1991– )
    149. Tango argentino (1992)
    150. Knedle sa sljivama (1992)
    151. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    152. Pun mesec nad Beogradom (1993)
    153. Raj (1993)
    154. Srecni ljudi (1993– )
    155. Zelja zvana tramvaj (1994)
    156. Tamna je noc (1995)
    157. Znakovi (1995)
    158. Svadbeni mars (1995)
    159. Provalnik (1995)
    160. Gore dole (1996–1997)
    161. Srecni ljudi: Novogodisnji special (1996)
    162. Dobro vece, deco (1996)
    163. Pokondirena tikva (1997)
    164. Baš Bunar (1998)
    165. Proputovanje (1999)
    166. Mejdan Simeuna Djaka (1999)
    167. Kaktusi i ruze (1999)
    168. Normalni ljudi (2001)
    169. Sve je za ljude (2001)
    170. Zona Zamfirova (2002)
    171. Zona Zamfirova (2002– )
    172. Lift (2004– )
    173. Skela (2004)
    174. O stetnosti duvana (2004)
    175. Jelena (2004– )
    176. Zvezde ljubavi (2005)
    177. Ljubav, navika, panika (2005–2007)
    178. Bergmanova sonata (2005)
    179. Nasa mala klinika (2007– )
    180. Gorki plodovi (2008– )
    181. Kuku, Vasa (2009– )
    182. Greh njene majke (2009– )
    183. Nepobedivo srce (2011– )
    184. Tajna nečiste krvi (2012– )
    185. Otvoreni kavez (2015)
    Izmenjeno od: TamaraPsy; 19.11.2018 u 14:54.

  2. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 06:05.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1