+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.118
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.012
    Pohvaljen 12.515 puta u 3.017 postova
    Moć reputacije
    336

    Dragan Bjelogrlic / Dragan Bjelogrlić

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Dragan Bjelogrlic / Dragan Bjelogrlić

    IMDb



    Dragan Bjelogrlić (Opovo, 10. oktobar 1963. godine) je poznati srpski glumac, scenarista i producent. Bjelogrlić je prvi put pred kamerama glumio sa 15 godina i to u filmu Branko Bauera Boško Buha (1978), tumačeći lik Save Jovanovića Sirogojna.

    1984. upisao je Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu, na kojem je diplomirao 1989.

    Proslavio se ulogom Slobodana Popadića u seriji Bolji život (1987 - 1990). Nakon te uloge, usledile su uloge u TV seriji „Zaboravljeni“ (1990) i filmovima „Crni bombarder“ (1992), „Pun mesec nad Beogradom“ (1993), „Lepa sela lepo gore“ (1996), koje su Bjelogrlića uvrstile u red najpoznatijih i najpriznatijih srpskih glumaca. Poslednjih godina Bjelogrlić se okušao kao producent, a prvi film koji je producirao bila su Lepa sela lepo gore. Oprobao se i kao reditelj, režirao je igrani film i tv seriju Montevideo, bog te video!, sa kojim je postigao veliki uspeh. Film je izabran za srpskog predstavnika za nagradu Oskar. Njegova sestra od tetke je pevačica Zorana Pavić.

    Nagrade i priznanja
    → Nagrada za najbolji glumački par sa Vesnom Trivalić na festivalu u Nišu za seriju Bolji Život 1991.
    → 2 gran prija "Ćele-kula" za najboljeg glumca u filmu Lepa sela lepo gore na glumačkom festivalu u Nišu
    → 2 Zlatne mimoze, za najbolju ulogu u filmu Lepa sela lepo gore na filmskom festivalu u Herceg Novom,
    → Statueta Sloboda za najbolje glumačko ostvarenje na Filmskom festivalu u Sopotu
    → Nagrada Povelja za izuzetnu mušku ulogu u filmu "Dr Rej i Ðavoli"
    → Dobitnik je preko 15 glavnih nagrada za filmove na domaćim festivalima i preko 20 internacionalnih priznanja i gran prija.
    → Zlatna Antena za najbolji scenario za seriju Montevideo, Bog Te Video
    → Nagrada publike u Moskvi za film Montevideo, Bog te video 2011.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Dark Echo (1977)
    2. Bosko Buha (1978)
    3. Bosko Buha (1978)
    4. Baza na Dunavu (1981– )
    5. Balada o Sinisi i mangupu (1981)
    6. Jabuka (1982)
    7. Halo taxi (1983)
    8. Veliki transport (1983)
    9. Kroz vojnicki klub (1983)
    10. Banjica (1984– )
    11. Moljac (1984)
    12. Bal na vodi (1985)
    13. Odlazak ratnika, povratak marsala (1986– )
    14. Waitapu (1987)
    15. The Misfit Brigade (1987)
    16. Aenigma (1987)
    17. The Seventh Day (1987)
    18. Bolji zivot: Novogodisnji special (1987)
    19. Bolji zivot (1987–1991)
    20. Braca po materi (1988)
    21. Bolji zivot (1989)
    22. Najbolji (1989)
    23. Kako je propao rokenrol (1989)
    24. Hajde da se volimo 3 (1990)
    25. Pocetni udarac (1990)
    26. Zaboravljeni (1991– )
    27. Video jela, zelen bor (1991)
    28. Crni bombarder (1992)
    29. Pun mesec nad Beogradom (1993)
    30. Gnjurac (1993)
    31. Dva sata kvalitetnog programa (1994)
    32. Love & Hate - European Stories 3: Pigs and Pearls (1995)
    33. Lepa sela lepo gore (1996)
    34. Gore dole (1996–1997)
    35. Balkanska pravila (1997)
    36. Rane (1998)
    37. Kupi mi Eliota (1998)
    38. Sti skia tou polemou (1999– )
    39. Nebeska udica (2000)
    40. Rat uzivo (2000)
    41. Mlijecni put (2000)
    42. Natasa (2001)
    43. Ko ceka doceka (2002)
    44. Ledina (2003)
    45. Kajmak i marmelada (2003)
    46. Boban hockeystjärnan (2003)
    47. M(j)esoviti brak (2003– )
    48. Poklon za Sanju (2004)
    49. Sivi kamion crvene boje (2004)
    50. Crna hronika (2004– )
    51. Il cuore nel pozzo (2005)
    52. Potera za Srec(k)om (2005)
    53. Ivkova slava (2005)
    54. Heroji za jedan dan (2005)
    55. Tata i zetovi (2006– )
    56. Crni Gruja i kamen mudrosti (2007)
    57. S. O. S. - Spasite nase duse (2007)
    58. Pozoriste u kuci (2007– )
    59. Balkanski sindrom (2007)
    60. Vratice se rode (2007– )
    61. Rode u magli (2009)
    62. Ma nije on takav (2010)
    63. Inspektore Gavricu, nije on takav (2010)
    64. Doktor Rej i djavoli (2012)
    65. Budva na pjenu od mora (2012– )
    66. Nadrealna televizija (2012– )
    67. Izhod / Exit (2013)
    68. Mamaros (2013)
    69. Ravna Gora (2013– )
    70. Montevideo, vidimo se! (2014)
    71. Folk (2012– )
    72. Montevideo, Bog te video! (2012– )
    73. Spomenik Majklu Dzeksonu (2014)
    74. Cizmasi (2015– )
    75. Senke nad Balkanom (2017– )
    76. Juzni vetar / South Wind (2018)
    77. Vojna akademija (2012– )
    78. Zmajovini pangalozi (2019)

    Izmenjeno od: Shane; 23.04.2018 u 22:02.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 22:04.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1