+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Tikilimikili avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    1.901
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.083
    Pohvaljen 2.512 puta u 1.012 postova
    Moć reputacije
    202

    Roman Polanski / Roman Polanski

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Roman Polanski / Roman Polanski

    IMDb



    Roman Liebling - Romek (Pariz, 18. kolovoza 1933.) je francusko-poljski redatelj, scenarista, producent i glumac. Nakon početka karijere u Poljskoj, Polanski je postao slavni arthouse reditelj, a Hollywoodu reditelj filmova kao što su Rosemaryna beba (1968.) i Kineska četvrt (1974.).
    Poznat je i po burnom privatnom životu. Njegovu suprugu, Sharon Tate, 1968. je ubila Obitelj Manson. 1978., nakon što je priznao da je imao nezakonit seksualni odnos s 13-godišnjakinjom, Polanski je otišao u Francusku, gde živi i danas. Američko pravosuđe smatra ga bjeguncem.Ne želeći se vratiti u Sjedinjene Države i suočiti se sa uhićenjem, nastavio je režirati filmove u Europi, uključujući Ludilo (1988.), Gorki mjesec (1992.), Djevojka i smrt (1994.), Deveta vrata (1999.), Pijanist (2002.) , Oliver Twist (2005.), Svakom svoje kino (2007.) i Gost pisac (2010.).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Rower (1955)
    2. Rozbijemy zabawe (1957)
    3. Usmiech zebiczny (1957)
    4. Morderstwo (1957)
    5. Dwaj ludzie z szafa (1958)
    6. Gdy spadaja anioly (1959)
    7. Lampa (1959)
    8. Le gros et le maigre (1961)
    9. Ssaki (1962)
    10. Nóz w wodzie (1962)
    11. Les plus belles escroqueries du monde (1964)
    12. Repulsion (1965)
    13. Cul-de-sac (1966)
    14. Dance of the Vampires (1967)
    15. Rosemary's Baby (1968)
    16. The Tragedy of Macbeth (1971)
    17. Weekend of a Champion (1972)
    18. Che? (1972)
    19. Chinatown (1974)
    20. Le locataire (1976)
    21. Tess (1979)
    22. Pirates (1986)
    23. Frantic (1988)
    24. Bitter Moon (1992)
    25. The King of Ads (1993)
    26. Death and the Maiden (1994)
    27. Vasco Rossi: Gli Angeli (1996)
    28. The Ninth Gate (1999)
    29. The Pianist (2002)
    30. Oliver Twist (2005)
    31. Chacun son cinéma ou Ce petit coup au coeur quand la lumière s'éteint et que le film commence (2007)
    32. GREED, a New Fragrance by Francesco Vezzoli (2009)
    33. The Ghost Writer (2010)
    34. Carnage (2011)
    35. A Therapy (2012)
    36. La Vénus à la fourrure (2013)
    37. D'après une histoire vraie (2017)
    Izmenjeno od: Shane; 27.09.2018 u 21:57.


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 03:35.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1