+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Forum admin Мрвица avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    fastserbia.com
    Postovi
    3.250
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    13.637
    Pohvaljen 13.562 puta u 3.161 postova
    Moć reputacije
    351

    Julianne Moore / Džulijana Mur

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Julianne Moore / Džulijana Mur

    IMDb



    Džuli En Smit, rođena 3. decembra 1960. godine u Severnoj Karolini, je američka filmska i televizijska glumica i autorka knjiga za decu.

    Karijeru je započela 1983. godine sa nekoliko epizodnih uloga da bi početkom dvadeset prvog veka postala jedna od najpriznatijih i najnagrađivanijih glumica svoje generacije. Nominovana je za Oskara za najbolju sporednu glumicu za filmove Kralj pornića iz 1997, i Sati iz 2002, kao i za Oskara za najbolju glavnu glumicu za uloge u filmovima Kraj jedne ljubavne priče iz 1999, i Daleko od raja iz 2002. godine. Nominovana je za deset Zlatnih globusa, jedanaest Nagrada Udruženja filmskih glumaca i četiri BAFTA nagrade. Za uloge u TV seriji Kako se svet kreće i TV filmu Promena igre dobila je Emi za najbolju glumicu. Krunom njene dosadašnje karijere kritičari smatraju film I dalje Alis iz 2014. godine, u kojoj Murova glumi sredovečnu profesorku lingvistike koja boluje od Alchajmerove bolesti, a za koju je nagrađena Oskarom.

    Pored mnogobrojnih maestralno odigranih uloga, najčešće nekonvencionalnih žena, i to varirajući — od blokbastera do arthaus filmova — karijeru Džulijane Mur karakterišu borba za zaštitu dece i legalizaciju istopolnih brakova, kao i trostruka evropska kruna — nagrade na festivalima u Veneciji, Kanu i Berlinu.

    Džulijana je rođena u mestu Fort Brag, nedaleko od Fejetvila, Severna Karolina. Njena majka Eni Maklejn, emigrantkinja iz Škotske, radila je kao školski psiholog, a otac — Piter Mur Smit (poreklom iz Nju Džerzija), bio je sudija, advokat, pilot i vojni kapetan. Ima mlađu sestru Valeri i mlađeg brata — Pitera Mura Smita III, pisca. Odrastajući kao vojno dete, Džuli se sa porodicom selila po raznim američkim gradovima, a živela je i u Frankfurtu na Majni, Nemačka, gde je 1979. godine završila srednju školu. Diplomirala je na Univerzitetu lepih umetnosti u Bostonu.

    U oktobru, 2007. godine, Džulijana Mur je imala svoj debi kao književnica. Objavila je dečju knjigu FrackleFace Strawberry, baziranu na njenim iskustvima iz detinjstva. Dve godine kasnije izdala je još jednu zbirku priča pod nazivom Freckleface Strawberry and the Dodgeball Bully.

    Aktivan je borac za legalizaciju istopolnih brakova.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. The Edge of Night (1956–1984)
    2. Another World (1964–1999)
    3. I'll Take Manhattan (1987)
    4. Money, Power, Murder. (1989)
    5. B.L. Stryker (1989–1990)
    6. Tales from the Darkside: The Movie (1990)
    7. The Last to Go (1991)
    8. Cast a Deadly Spell (1991)
    9. The Hand That Rocks the Cradle (1992)
    10. The Gun in Betty Lou's Handbag (1992)
    11. Body of Evidence (1992)
    12. Benny & Joon (1993)
    13. The Fugitive (1993)
    14. Short Cuts (1993)
    15. Vanya on 42nd Street (1994)
    16. Safe (1995)
    17. Roommates (1995)
    18. Nine Months (1995)
    19. Assassins (1995)
    20. Surviving Picasso (1996)
    21. The Myth of Fingerprints (1997)
    22. The Lost World: Jurassic Park (1997)
    23. The Lost World: Jurassic Park - Chaos Island / Jurassic Park: Chaos Island (1997)
    24. Boogie Nights (1997)
    25. Chicago Cab (1997)
    26. The Big Lebowski (1998)
    27. Welcome to Hollywood (1998)
    28. Psycho (1998)
    29. Cookie's Fortune (1999)
    30. An Ideal Husband (1999)
    31. A Map of the World (1999)
    32. Aimee Mann: Save Me (1999)
    33. The End of the Affair (1999)
    34. Magnolia (1999)
    35. The Ladies Man (2000)
    36. Not I (2000)
    37. Hannibal (2001)
    38. Evolution (2001)
    39. World Traveler (2001)
    40. The Shipping News (2001)
    41. Far from Heaven (2002)
    42. The Hours (2002)
    43. Marie and Bruce (2004)
    44. Laws of Attraction (2004)
    45. The Forgotten (2004)
    46. Trust the Man (2005)
    47. The Prize Winner of Defiance, Ohio (2005)
    48. The Naked Brothers Band: The Movie (2005)
    49. Freedomland (2006)
    50. Children of Men (2006)
    51. Vanity Fair: Killers Kill, Dead Men Die (2007)
    52. Next (2007)
    53. Savage Grace (2007)
    54. I'm Not There (2007)
    55. Blindness (2008)
    56. Eagle Eye (2008)
    57. The Private Lives of Pippa Lee (2009)
    58. The Ballad of G.I. Joe (2009)
    59. A Single Man (2009)
    60. Chloe (2009)
    61. The Kids Are All Right (2010)
    62. Elektra Luxx (2010)
    63. 6 Souls / Shelter (2010)
    64. As the World Turns (1956–2010)
    65. Crazy, Stupid, Love. (2011)
    66. Game Change (2012)
    67. Being Flynn (2012)
    68. What Maisie Knew (2012)
    69. Don Jon (2013)
    70. 30 Rock (2006–2013)
    71. The English Teacher (2013)
    72. Carrie (2013)
    73. Non-Stop (2014)
    74. Maps to the Stars (2014)
    75. Still Alice (2014)
    76. The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 (2014)
    77. 9 Kisses (2014)
    78. Seventh Son (2014)
    79. Maggie's Plan (2015)
    80. Freeheld (2015)
    81. The Hunger Games: Mockingjay - Part 2 (2015)
    82. Inside Amy Schumer (2013– )
    83. Difficult People (2015–2017)
    84. Wonderstruck (2017)
    85. Sia: Free Me (2017)
    86. Nightcap (2016– )
    87. Suburbicon (2017)
    88. Kingsman: The Golden Circle (2017)
    89. Gloria Bell (2018)
    90. Bel Canto (2018)
    91. After the Wedding (2019)
    92. The Staggering Girl (2019)
    93. The Glorias (2020)
    94. The Woman in the Window (2020)
    95. Mothertrucker (2020)
    96. Lisey's Story
    97. Fruitcake

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Мрвица:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 02:58.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1