+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor dimic avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    Ratkovo
    Postovi
    1.422
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    482
    Pohvaljen 3.417 puta u 969 postova
    Moć reputacije
    158

    Ed Harris / Ed Haris

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Ed Harris / Ed Haris

    IMDb



    Edvard Alen „Ed“ Haris američki je glumac rođen 28. novembra 1950. godine u Tenaflaju, Nju Džerzi, SAD.

    Pohađao je Univerzitet Kolumbija. Dve godine kasnije se seli u Oklahomu i tamo uči dramu na Univerzitetu Oklahoma. Nakon nekoliko uspešnih uloga u loklnom pozorištu, seli se u Los Anđeles (Kalifornija) i upisuje Kalifornijski institut umetnosti.

    Prvu veću ulogu ostvaruje u filmu Granica (Borderline) u kom je igrao sa Čarlsom Bronsonom. Postaje zveda nakon uloge astronauta Džona Glena u filmu iz 1983. godine Put u kosmos/Prava stvar (The Right Stuff) Filipa Kaufmana. Kasnije je igrao u filmovima kao što su: Ambis, Firma, Apolo 13, Stena, Apsolutna moć, Blistavi um i drugim. Oženio se 1983. godine se sa glumicom Ejmi Madigan, sa kojom ima kćerku Lili.

    Osvojene nagrade:
    • Dobitnik Zlatnog globusa kao najbolji sporedni glumac u filmu Trumanov šou, 1999. godine.


    Nominacije
    • Nominovan za Oskara kao najbolji sporedni glumac u filmu Apolo 13, 1995. godine.
    • Nominovan za Oskara kao najbolji sporedni glumac u filmu Trumanov šou, 1995. godine.
    • Nominovan za Oskara kao najbolji sporedni glumac u filmu Sati 2003. godine.
    • Nominovan za Oskara kao najbolji glavni glumac u filmu Polok, 2003. godine.
    • Nominovan za BAFTA kao najbolji sporedni glumac u filmu The Hours 2003. godine.
    • Nominovan za BAFTA kao najbolji sporedni glumac u filmu Trumanov šou, 1995. godine.
    • Nominovan za Zlatni globus kao najbolji sporedni glumac u filmu Apolo 13, 1996. godine.
    • Nominovan za Zlatni globus kao najbolji sporedni glumac u filmu Nož (Jacknife), 1990. godine.
    • Nominovan za Zlatni globus kao najbolji sporedni glumac u filmu Sati, 2003. godine.
    • Nominovan za Zlatni globus (mini-serije ili TV-film) kao najbolji glavni glumac u filmu Empire Falls, 2006. godine.

    Wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Gibbsville (1976– )
    2. Delvecchio (1976–1977)
    3. The Amazing Howard Hughes (1977)
    4. Coma (1978)
    5. The Rockford Files (1974–1980)
    6. David Cassidy - Man Undercover (1978–1979)
    7. Barnaby Jones (1973–1980)
    8. The Seekers (1979)
    9. The Aliens Are Coming (1980)
    10. Borderline (1980)
    11. Paris (1979–1980)
    12. Lou Grant (1977–1982)
    13. Knightriders (1981)
    14. CHiPs (1977–1983)
    15. Dream On! (1981)
    16. Hart to Hart (1979–1984)
    17. Creepshow (1982)
    18. Cassie & Co. (1982)
    19. Under Fire (1983)
    20. The Right Stuff (1983)
    21. Swing Shift (1984)
    22. Places in the Heart (1984)
    23. American Playhouse (1981– )
    24. Alamo Bay (1985)
    25. Code Name: Emerald (1985)
    26. Sweet Dreams (1985)
    27. The Last Innocent Man (1987)
    28. Walker (1987)
    29. To Kill a Priest (1988)
    30. Jacknife (1989)
    31. Field of Dreams (1989)
    32. The Abyss (1989)
    33. State of Grace (1990)
    34. Paris Trout (1991)
    35. Glengarry Glen Ross (1992)
    36. Running Mates (1992)
    37. The Firm (1993)
    38. Needful Things (1993)
    39. China Moon (1994)
    40. The Stand (1994)
    41. Milk Money (1994)
    42. Just Cause (1995)
    43. Apollo 13 (1995)
    44. Frasier (1993–2004)
    45. Nixon (1995)
    46. Eye for an Eye (1996)
    47. Riders of the Purple Sage (1996)
    48. The Rock (1996)
    49. Absolute Power (1997)
    50. The Truman Show (1998)
    51. Stepmom (1998)
    52. The Third Miracle (1999)
    53. Waking the Dead (2000)
    54. The Prime Gig (2000)
    55. Pollock (2000)
    56. Enemy at the Gates (2001)
    57. Buffalo Soldiers (2001)
    58. A Beautiful Mind (2001)
    59. Just a Dream (2002)
    60. The Hours (2002)
    61. Masked and Anonymous (2003)
    62. The Human Stain (2003)
    63. Radio (2003)
    64. A History of Violence (2005)
    65. Empire Falls (2005)
    66. Winter Passing (2005)
    67. Two Tickets to Paradise (2006)
    68. Copying Beethoven (2006)
    69. Gone Baby Gone (2007)
    70. Cleaner (2007)
    71. National Treasure: Book of Secrets (2007)
    72. Touching Home (2008)
    73. Appaloosa (2008)
    74. Once Fallen (2010)
    75. The Way Back (2010)
    76. Virginia (2010)
    77. Call of Duty: Black Ops (2010)
    78. Salvation Boulevard (2011)
    79. That's What I Am (2011)
    80. Man on a Ledge (2012)
    81. Game Change (2012)
    82. Sweetwater (2013)
    83. Phantom (2013)
    84. Pain & Gain (2013)
    85. Snowpiercer (2013)
    86. Gravity (2013)
    87. The Face of Love (2013)
    88. Frontera (2014)
    89. Planes: Fire & Rescue (2014)
    90. Cymbeline (2014)
    91. Run All Night (2015)
    92. The Adderall Diaries (2015)
    93. Buried Child (2016)
    94. In Dubious Battle (2016)
    95. Rules Don't Apply (2016)
    96. A Crooked Somebody (2017)
    97. Mother! (2017)
    98. Kodachrome (2017)
    99. Geostorm (2017)
    100. The Last Full Measure (2019)
    101. Westworld (2016– )
    102. Resistance (2020)
    103. Top Gun: Maverick (2020)
    Izmenjeno od: dimic; 08.03.2020 u 14:41.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora dimic:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 01:54.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1