+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor dimic avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Lokacija
    Ratkovo
    Postovi
    1.364
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    467
    Pohvaljen 3.139 puta u 915 postova
    Moć reputacije
    150

    Juliette Binoche / Žilijet Binoš

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Juliette Binoche / Žilijet Binoš

    IMDb



    Rođena je u Parizu od oca filmskog reditelja i majke glumice. Sa petnaest godina otišla je na školovanje u specijalnu srednju školu za umetnost, posle koje je upisala Nacionalni konzervatorijum dramskih umetnosti u Parizu.[1] Sa osamnaest godina stekla je malu ulogu u nezavisnom filmu „Liberti Bele“ (Liberty Belle). Dok je pokušavala da izgradi glumačku karijeru, narednih pet godina radila je kao službenica u gradskom sekretarijatu, i kao slikarski model.

    Imala je 24 godine kada je dobila prvu veliku ulogu u filmu Filipa Кaufmana „The Unbearable Lightness of Being“. Taj performans doneo joj je mnogo nagrada i ponuda za glumu u budućim filmskim ostvarenjima, kao što je „Tri boje: plavo“ (filmska trilogija Tri boje Кristofa Кiješlovskog), zahvaljujući kom je dobila nagradu Cezar za najbolju glavnu glumicu za najbolju glumicu. Za istu nagradu bila je nomonovana pet puta u toku karijere. Godine 1996. igra Hanu, kanadsku medicinsku sestru koja leči ranjenog neznanca tokom Drugog svetskog rata, u filmu „Engleski pacijent“, zahvaljujući kom je dobila Oskara za najbolju sporednu žensku ulogu, pored favorizovane Luran Bakal. Film „Čokolada“ donosi joj 2000. godine nominaciju za Oskara po drugi put. Ovaj film je snimljen po romanu Žoane Haris.

    Žilijet Binoš je najplaćenija francuska glumica. Ima dvoje dece: Rafaela (sa Andreom Haleo) i Hanu (sa francuskom glumcem Benotom Magimelom).

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Liberty belle (1983)
    2. Dorothée, danseuse de corde (1983)
    3. Fort bloqué (1985)
    4. Je vous salue, Marie / Hail Mary (1985)
    5. Les nanas (1985)
    6. La vie de famille / Family Life (1985)
    7. Adieu blaireau / Farewell to Fred (1985)
    8. Rendez-vous (1985)
    9. Le meilleur de la vie / A Better Life (1985)
    10. Mon beau-frère a tué ma soeur / My Brother-in-law Killed My Sister (1986)
    11. Mauvais sang (1986)
    12. The Unbearable Lightness of Being (1988)
    13. Un tour de manège / Roundabout (1989)
    14. Women & Men 2: In Love There Are No Rules (1991)
    15. Les amants du Pont-Neuf / The Lovers on the Bridge (1991)
    16. Wuthering Heights (1992)
    17. Damage (1992)
    18. Trois couleurs: Bleu / Three Colors: Blue (1993)
    19. Trois couleurs: Blanc / Three Colors: White (1994)
    20. Trois couleurs: Rouge / Three Colors: Red (1994)
    21. Le hussard sur le toit / The Horseman on the Roof (1995)
    22. Un divan à New York / A Couch in New York (1996)
    23. The English Patient (1996)
    24. Alice et Martin / Alice and Martin (1998)
    25. Les enfants du siècle / The Children of the Century (1999)
    26. La veuve de Saint-Pierre / The Widow of Saint-Pierre (2000)
    27. Code inconnu: Récit incomplet de divers voyages / Code Unknown (2000)
    28. Chocolat (2000)
    29. Décalage horaire / Jet Lag (2002)
    30. Country of My Skull / In My Country (2004)
    31. Caché / Cache / Hidden (2005)
    32. Bee Season (2005)
    33. Mary (2005)
    34. Paris, je t'aime / Paris, I Love You (2006)
    35. Quelques jours en septembre / A Few Days in September (2006)
    36. Breaking and Entering (2006)
    37. Le monde n'est pas un panorama / The World Is Not a Landscape (2006)
    38. Le voyage du ballon rouge / Flight of the Red Balloon (2007)
    39. Disengagement (2007)
    40. Dan in Real Life (2007)
    41. Paris (2008)
    42. L'heure d'été / Summer Hours (2008)
    43. Shirin (2008)
    44. Copie conforme / Certified Copy (2010)
    45. The Son of No One (2011)
    46. Mademoiselle Julie (2011)
    47. Elles (2011)
    48. La vie d'une autre / Another Woman's Life (2012)
    49. Cosmopolis (2012)
    50. À coeur ouvert / An Open Heart (2012)
    51. Camille Claudel 1915 (2013)
    52. Tusen ganger god natt / 1,000 Times Good Night (2013)
    53. Words and Pictures (2013)
    54. Godzilla (2014)
    55. Clouds of Sils Maria (2014)
    56. Nadie quiere la noche / Endless Night (2015)
    57. Antigone at the Barbican (2015)
    58. 7 Letters (2015)
    59. The 33 (2015)
    60. Mara (2015)
    61. L'attesa / The Wait (2015)
    62. Ma Loute Slack Bay / Slack Bay (2016)
    63. Polina, danser sa vie / Polina (2016)
    64. Ghost in the Shell (2017)
    65. Telle mère, telle fille / Baby Bump(S) (2017)
    66. Dix pour cent / Call My Agent! (2015– )
    67. Un beau soleil intérieur / Let the Sunshine In (2017)
    68. Vision (2018)
    69. Doubles vies / Non-Fiction (2018)
    70. High Life (2018)
    71. Celle que vous croyez / Who You Think I Am (2019)
    72. La vérité / The Truth (2019)
    73. La bonne épouse / How to Be a Good Wife (2020)
    74. Le quai de Ouistreham / Between Two Worlds (2020)
    Izmenjeno od: tandrcak; 08.03.2020 u 10:32.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora dimic:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 01:53.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1