+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor Tikilimikili avatar
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    1.916
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    5.319
    Pohvaljen 2.621 puta u 1.034 postova
    Moć reputacije
    206

    Leonardo DiCaprio / Leonardo Dikaprio

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)
    Leonardo DiCaprio / Leonardo Dikaprio

    IMDb



    Leonardo Vilhelm Dikaprio (Leonardo Wilhelm DiCaprio; Los Anđeles, 11. novembar 1974) američki je glumac i producent.

    Pet puta je nominovan za nagradu Oskar, za najboljeg glumca u glavnoj ulozi u filmovima Avijatičar (2004), Krvavi dijamant (2006), Vuk sa Vol Strita (2013) i Povratnik (2016) i za najboljeg glumca u sporednoj ulozi u filmu Šta izjeda Gilberta Grejpa (1994), četiri puta za nagradu BAFTA a jedanaest puta za nagradu Zlatni globus. Dobitnik je nagrade Oskar 2016. godine za najboljeg glumca u glavnoj ulozi za ulogu Hju Glasa u filmu Povratnik. Takođe je dobitnik nagrade BAFTA za najboljeg glumca u glavnoj ulozi u filmu Povratnik (2016). Dobitnik je i tri Zlatna globusa — za najboljeg glavnog glumca u drami za ulogu Hauarda Hjuza u filmu Avijatičar (2004), za najboljeg glavnog glumca u komediji ili mjuziklu za ulogu Džordana Belforta u filmu Vuk sa Vol Strita (2013) i za najboljeg glavnog glumca u drami za ulogu Hju Glasa u filmu Povratnik (2016). Bio je nominovan i za nagrade Satelit, Nagradu Udruženja filmskih glumaca i Saturn.

    Glumačku karijeru je započeo devedesetih godina prošlog veka nastupajući u reklamama i sapunicama kao što su Santa Barbara, Roditeljstvo, te u sitkomu Od muke do nauke. Prvu zapaženiju filmsku ulogu ostvario je u filmu Dečakov život iz 1993, gde mu je partner bio Robert de Niro. U drami Šta izjeda Gilberta Grejpa iz 1993. godine imao je sporednu ulogu, a u biografskom filmu Košarkaški dnevnici iz 1995. glumio je zavisnika Džima Kerola. Postaje popularan 1996. zahvaljujući ulozi u modernoj adaptaciji Šekspirovog dela Romeo i Julija u režiji Baza Lurmana. Međunarodnu slavu stiče glavnom ulogom u ljubavnom filmu Titanik iz 1997. režisera Džejmsa Kamerona, koji je u to vreme bio film sa najvećom zaradom u istoriji kinematografije. Početkom 21. veka kritika je hvalila njegove izvedbe u filmovima Uhvati me ako možeš (2002), Bande Njujorka (2002), Avijatičar (2004), Krvavi dijamant (2006), Dvostruka igra (2006), Revolucionarni put (2008), Zatvoreno ostrvo (2010), Početak (2010), Đangova osveta (2012), Vuk sa Vol Strita (2013) i Povratnik (2016).

    Vlasnik je producentske kompanije Apijan vej prodakšons (engl. Appian Way Productions). Često sarađuje sa režiserom Martinom Skorsezeom i do sada je nastupio u pet njegovih filmova. Kao posvećenog filantropa i borca za očuvanje životne sredine pohvalile su ga organizacije za zaštitu životne sredine.

    Dikaprio je blizak prijatelj Tobija Megvajera, koga je upoznao na audiciji za seriju Roditeljstvo 1990.[86] Takođe se godinama druži sa Kevinom Konolijem, Lukasom Hasom i koleginicom iz filmova Titanik i Revolucionarni put, Kejt Vinslet. Tokom detinjstva bio je prijatelj glumca Kristofera Pedita, koji je preminuo 2000.

    U medijima se često pisalo o njegovom ljubavnom životu. Dikaprio se nekoliko godina zabavljao sa manekenkom Kristen Zang, mada su raskidali više puta, a takođe se viđao i sa britanskom manekenkom Emom Miler. Početkom 2000. godine upoznao je brazilsku manekenku nemačkog porekla Žizel Bindšen, sa kojom je bio u vezi sa nekoliko prekida sve do konačnog raskida 2005. U novembru iste godine, Dikaprio je počeo da se viđa sa izraelskom manekenkom Bar Refaeli koju je upoznao na žurci u Las Vegasu koju su organizovali članovi muzičke grupe U2. Zajedno su putovali u Izrael, gde su upoznali predsednika Šimona Pereza i posetili manekenkin rodni grad Hod Hašaron.[96] Iako su raskinuli u junu 2009, početkom 2010. obnovili su vezu i bili su zajedno sve do 2011. U avgustu 2011. mediji su pisali o Dikapriovoj vezi sa Blejk Lajvli, koja je počela sredinom maja, a završila se u oktobru iste godine.[98] Dikaprio se potom zabavljao sa manekenkom Erin Hederton od decembra 2011. do oktobra 2012. Tokom maja 2013. započeo je ljubavnu vezu sa nemačkom manekenkom Toni Garn.
    Dikaprio je ozbiljno povređen 2005. godine, kada ga je manekenka Areta Vilson pogodila u glavu polomljenom staklenom flašom na jednoj holivudskoj žurci. Nakon priznanja krivice 2010, Vilsonova je osuđena na zatvorsku kaznu u trajanju od dve godine.

    Vlasnik je kuće u Los Anđelesu i stana u Bateri Park Sitiju na Donjem Menhetnu. Godine 2009. kupio je ostrvo u tropskoj državi Belize, od koga namerava da napravi ekološko odmaralište. Početkom 2014. kupio je i rezidenciju glumice i pevačice Dajne Šor u Palm Springsu koju je dizajnirao arhitekta Donald Veksler.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Filmografija:

    1. Romper Room / Romper Room and Friends (1953–1994)
    2. The New Lassie (1989–1992)
    3. Fred Meyer: You'll Find it at Freddy's (1989)
    4. Bubble Yum: Keeps it Poppin' (1989)
    5. The Outsiders (1990)
    6. Santa Barbara (1984–1993)
    7. Street Safe, Street Smart (1990)
    8. Roseanne (1988–2018)
    9. Parenthood (1990–1991)
    10. Critters 3 (1991)
    11. Kraft: Kraft Free Singles (1991)
    12. Poison Ivy (1992)
    13. Growing Pains (1985–1992)
    14. This Boy's Life (1993)
    15. What's Eating Gilbert Grape (1993)
    16. The Foot Shooting Party (1994)
    17. The Basketball Diaries (1995)
    18. The Quick and the Dead (1995)
    19. Total Eclipse (1995)
    20. Honda: Miracle Civic (1995)
    21. Romeo + Juliet (1996)
    22. Marvin's Room (1996)
    23. Titanic (1997)
    24. The Man in the Iron Mask (1998)
    25. Celebrity (1998)
    26. The Beach (2000)
    27. Don's Plum (2001)
    28. Gangs of New York (2002)
    29. Catch Me If You Can (2002)
    30. The Aviator (2004)
    31. The Departed (2006)
    32. Blood Diamond (2006)
    33. Body of Lies (2008)
    34. Revolutionary Road (2008)
    35. Shutter Island (2010)
    36. Inception (2010)
    37. Inception: The Cobol Job (2010)
    38. J. Edgar (2011)
    39. Wild Aid: Leonardo DiCaprio and Jackie Chan (2011)
    40. Oppo: Find Me (2011)
    41. Django Unchained (2012)
    42. The Great Gatsby (2013)
    43. The Wolf of Wall Street (2013)
    44. Jim Beam: Bourbon (2013)
    45. Telecom: La tecnologia e importante ma anche tutto il resto (2014)
    46. Jim Beam: Black (2014)
    47. The Audition (2015)
    48. The Revenant (2015)
    49. BYD: Make History (2017)
    50. BYD: Build Your Dreams (2017)
    51. Once Upon a Time ...in Hollywood / Once Upon a Time... in Hollywood (2019)
    52. Killers of the Flower Moon (2021)
    53. The Black Hand
    54. The Devil in the White City
    55. Roosevelt


  2. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Tikilimikili:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 12:14.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1