+ Odgovori
Rezultati 1 do 1 od 1






  1. #1
    Filmski sektor
    Datum registracije
    24.12.2012
    Postovi
    5.648
    Sviđanja / Nesviđanja
    Zahvali
    1.044
    Pohvaljen 61.062 puta u 5.150 postova
    Moć reputacije
    581

    Eva Ras / Eva Ras

    Svet filma (Synopsis & Filmografija)


    Eva Ras / Eva Ras

    IMDb



    Eva Ras (pravo ime Eva Marija Balaš Stević) srpska je filmska, pozorišna i televizijska glumica, slikarka i književnica. Po nacionalnosti je mađarska Jevrejka.

    Diplomirala je na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju u Beogradu 1963. godine, u klasi Mate Miloševića.

    Sa mužem Radomirom Stevićem Rasom, slikarom i grafičarem, 1964. je osnovala Teatar nacionalne drame, gde su se izvodila dela isključivo domaćih pisaca.

    Između ostalih, igrala je i u filmovima Dušana Makavejeva, Aleksandra Saše Petrovića, Živka Nikolića, Emira Kusturice, Đorđa Kadijevića, Srđana Dragojevića...

    Sa filmom Dušana Makavejeva ''Ljubavni slučaj ili tragedija službenice PTT'' (1967) postigla je svetsku slavu i jedna je od prvih glumica sa ovih prostora koja se skinula na filmu. Po mnogim filmskim kritičarima i teoretičarima, najbolju ulogu je ostvarila igrajući Gocu u filmu Aleksandra Saše Petrovića ''Biće skoro propast sveta'' (1968). Igrala je u velikom broju mađarskih filmova, koje su režirali: Livija Đarmati, Janoš Roza i Ferenc Kardoš.

    Dobitnica je mnogih značajnih filmskih nagrada u zemlji i inostranstvu: ''Zlatni leptir'' (1996) u Mađarskoj, povodom proslave stogodišnjice filmske umetnosti; ''Veliki pečat'' Jugoslovenske kinoteke za životno delo (2001).

    Bila je učesnica treće sezone rijaliti programa Farma 2010. godine.

    wikipedia
    Svet filma (Synopsis & Filmografija)

    Filmografija:

    1. Ne diraj u srecu (1961)
    2. Zemljaci (1963)
    3. The Yellow One (1964)
    4. Treasure of the Aztecs (1965)
    5. Covek nije tica (1965)
    6. Adam i Eva 66 (1966)
    7. Ljubavni slucaj ili tragedija sluzbenice P.T.T. (1967)
    8. Parnicari (1967– )
    9. Bice skoro propast sveta (1968)
    10. Ima ljubavi, nema ljubavi (1968)
    11. TV Bukvar (1968– )
    12. Ljubav na seoski nacin (1970– )
    13. Zarki (1970)
    14. La betìa ovvero in amore, per ogni gaudenza, ci vuole sofferenza (1971)
    15. Majstor i Margarita (1972)
    16. Kuzis stari moj (1973)
    17. Álljon meg a menet! (1973)
    18. Álmodó ifjúság (1974)
    19. Autó (1975)
    20. Babino unuce (1976– )
    21. Ékezet (1977)
    22. Gruppenbild mit Dame (1977)
    23. Bestije (1977)
    24. Otac ili samoca (1978)
    25. Trofej (1979)
    26. Minden szerdán (1979)
    27. Stan (1980)
    28. Kruzna putovanja (1980)
    29. Kasno, natporucnice! (1981)
    30. Zalazak sunca (1982)
    31. Mennyei seregek (1983)
    32. Otac na sluzbenom putu (1985)
    33. Der eiserne Weg (1984–1985)
    34. Lepota poroka (1986)
    35. Sivi dom (1984– )
    36. Uvek spremne zene (1987)
    37. Poslednja prica (1987)
    38. Vuk Karadzic (1987– )
    39. Put na jug (1988)
    40. Za sada bez dobrog naslova (1988)
    41. Spijun na stiklama (1988)
    42. Drugarica ministarka (1989– )
    43. Iskusavanje djavola (1989)
    44. Cudna noc (1990)
    45. Granica (1990)
    46. Hajde da se volimo 3 (1990)
    47. Bolji zivot (1987–1991)
    48. Sve Zene Se Zovu Kiki (1991)
    49. Holivud ili propast (1991)
    50. Teatar u Srba (1991– )
    51. Velika frka (1992)
    52. Mi nismo andjeli (1992)
    53. Gorila se kupa u podne (1993)
    54. Vizantijsko plavo (1993)
    55. Policajac sa Petlovog Brda (1993– )
    56. Srecni ljudi (1993– )
    57. Dnevnik uvreda (1994)
    58. Vukovar, jedna prica (1994)
    59. Najvise na svetu celom (1994– )
    60. Oridjinali (1995– )
    61. Nasledje (1995)
    62. Srecni ljudi: Novogodisnji special (1996)
    63. Gore dole (1996–1997)
    64. Porodicno blago (1998–2005)
    65. Senke uspomena (2000)
    66. Senke uspomena (2000– )
    67. A sad adio (2000)
    68. Drzava mrtvih (2002)
    69. Bolygótüz (2003)
    70. Jesen stize, dunjo moja (2004)
    71. Stizu dolari (2004– )
    72. Drugo stanje (2006– )
    73. Sinovci (2006)
    74. Sejtanov ratnik (2006)
    75. I figli strappati (2006)
    76. Seljaci (2006– )
    77. Bela ladja (2006– )
    78. Gorki plodovi (2008– )
    79. Hitna pomoc (2009)
    80. Jesen stize, dunjo moja (2009– )
    81. Ma nije on takav (2010)
    82. Inspektore Gavricu, nije on takav (2010– )
    83. Parada (2011)
    84. Parada (2011– )
    85. Die Brücke am Ibar (2012)
    86. Zvezdara (2013– )
    87. Koza ce nam postati siva (2014)
    88. Urgentni centar (2014– )
    89. Nine Days (2015)
    90. Brat Deyan (2015)
    91. Elena (2016)
    92. Saga o 3 nevina muskarca (2017)
    93. Petak 13 (2018)
    94. Blizanci
    95. Tezgarosi




    Izmenjeno od: mir-lav; 01.08.2019 u 20:59.

  2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora mir-lav:



Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Oznake za ovu temu

Ovlašćenja postavljanja

  • Vi ne možete postavljati nove teme
  • Vi možete postavljati odgovore
  • Vi ne možete postavljati priloge
  • Vi ne možete menjati vaše poruke
  •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 23:59.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1