Ubistvo petnaestomesečnog dečaka Pavla u Podgorici pokrenulo proteste građana. Tužilaštvo istražuje da li je i Pavle početkom januara bio na pregledu

OČUHU Nerminu Šišiću (28) i majci Jeleni Jovović (33) osumnjičenima za ubistvo dečaka Pavla Jovovića starog samo 15 meseci određen je pritvor do 30 dana. Policija je podnela krivičnu prijavu protiv Šišića sumnjajući da je on ubio nesrećno dete koje je i ranije tukao, dok se majka Jelena tereti za kršenje porodičnih obaveza.

Ceo grad je zgranut zločinom koji nije zabeležen na ovim prostorima, posebno što je u sredu procurila informacija da je dete početkom januara već bilo na pregledu u Kliničkom centru, ali da lekari povrede nisu prijavili policiji. Istraga će utvrditi da li se i majka može dovesti u vezu sa ovim ubistvom koje je šokiralo Podgoričane. U utorak veče nekoliko stotina građana okupilo se na Trgu nezavisnosti u znak protesta i sa porukom da se nasilje ne sme tolerisati.

Jelena je kazala lekarima i policiji da je dete pre mesec dana palo i da su otud modrice po glavi i telu, tvrdeći da su mu tako i zubići polomljeni. Nezvanično, pred istražiteljima je delovala prilično hladnokrvno. Na pitanje ko je otac deteta odgovorila je - neznani junak!
PROČITAJTE JOŠ - Ubicu bebe niko neće da brani
Kod:
http://www.novosti.rs/vesti/planeta.300.html:710377-Ubicu-bebe-niko-nece-da-brani


Veliki broj advokata odbio je da po službenoj dužnosti brani Šišića i majku deteta koji su živeli u vanbračnoj zajednici, ali je Više državno tužilaštvo u sredu odredilo dva advokata čija imena zbog specifičnosti slučaja nisu saopštena.

Izvršna direktorka Centra za ženska prava Maja Raičević je nakon protestne šetnje, saopštila da je ta nevladina organizacija dobila anonimnu informaciju da je dečak početkom januara bio zbrinut u KC, te da su i tada na njegovom licu bile vidljive povrede, ali da to policiji nije prijavljeno.

Direktorka Kliničkog centra Zorica Kovačević, sumnja u ove navode da bi lekari mogli da naprave takav propust.

- Ispitaćemo te tvrdnje i ukoliko se ispostave tačne obavestićemo javnost i preduzeti rigorozne mere. To podrazumeva i krivičnu prijavu protiv odgovornih ukoliko bude propusta - kazala je dr Kovačevićeva.

Vrlo brzo je usledila i reakcija Ministarstva zdravlja koje je zatražilo od Višeg tužilaštva da utvrdi osnovanost ovih navoda.

- Nismo dobili nikakvu prijavu da je početkom januara tražena lekarska pomoć za povređeno dete, koje je preminulo od posledica brutalnog prebijanja, ali zbog tragedije koja se dogodila očekujemo od Kliničkog centra hitnu informaciju o ovom slučaju - poručili su iz Ministarstva
.


ČITULjA

BROJNE čitulje našle su se u crnogorskim novinama u kojima se građani i prijatelji opraštaju od malog Pavla. Posebno se izdvaja jedna:
"Nova rano, raspetog života, i naroda! Bez majčine suze, očevog ramena, roditeljskog obraza, ti si se u sredu upokojio sam! Ti si krvava svetlost naših dana, zajednička molitva Gore Crne, najmlađi oltar božjeg neba. Kao da te podizao Vule Neškov, ili Novak Ramov, tako si dočekao svoj vaskrsli početak!
извор:novosti.rsДуша ме боли, суза сузу стиже !