Rezultati 1 do 4 od 4


 1. #1
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.296 puta u 3.757 postova
  Moć reputacije
  1061

  O Nikoli Tesli... │ О Николи Тесли...

  Поред већ постојећих тема:
  http://fastserbia.com/fast-serbia-v2...%BB%D1%83.html
  http://fastserbia.com/fast-serbia-v2...%BB%D1%83.html
  Тесла и мистериозна девојка направили оружје смрти!
  Тесла предвидео „паметне" телефоне 1926. године!
  још занимљивих тема - претпоставки, чињеница и сл.


  ..
  Тесла знао за тајну летећих тањира још 1911. године


  Наш чувени научник своју генијалност дуговао је древним цивилизацијама. Сусрети са хиндуистичким "свецем" Вивеканандом изоштрили интуицију нашег генија. Теслине машине имале антигравитационе карактеристике  КАДА је 2014. амерички Конгрес уклонио ознаке тајности са докумената ФБИ старих више од 100 година, истраживачи су се докопали Патента летећих машина Николе Тесле из 1911. године. Ове летелице, према идејама српског научника, имале су неинерцијалне и антигравитационе карактеристике идентичне онима на које указују истраживачи феномена НЛО. Предвиђене су да лебде, али и да невероватно убрзавају.

  У новинарском трагању за везом између Тесле и технологија којима људска врста још није овладала, које је уследило после 2014, дошло се до интервјуа који је наш научник дао 15. октобра 1911. "Њујорк хералд трибјуну":

  - Моја машина за летење неће имати ни крила, ни пропелере. Можете је видети на земљи и да никада не погодите да је то летелица. Биће у стању да се креће по вољи кроз ваздух у свим правцима савршено безбедно.

  ПРИЧА о Теслиним летећим машинама, међутим, отишла је и другим током и дошла је до ведских списа старих више од 30.000 година. У Ведама се говори о више врста летећих машина које раде на истим принципима.

  Тесла се са хиндуизмом сусрео 1893. године. Изрониле су фотографије нашег научника са Свами Вивеканандом, хинду просветитељем и реформатором, који је у Чикаго дошао из Бенгала на Светски парламент религија, а остао је три године. Хинду светац западној цивилизацији донео је јогу, медитацију, оформио је неколико центара у САД и био је прва спона две цивилизације. На његовим предавањима о древним знањима некадашњих цивилизација и хинду поимању природних закона Тесла је био редован гост. Када се Индијац вратио са Запада у пртљагу је носио само заједничку фотографију са Николом Теслом, која и данас стоји у његовом храму.

  - Упркос бројним аналогијама између Теслиних принципа и ведске науке и несумњивом утицају хиндуистичких учења на њега, сасвим је несумњиво да је он дошао до својих спознаја самостално. Сусрети са Вивеканандом вероватно су само иницирали његову машту, изоштрили интуицију и усмерили га на исту адресу Морфогентског поља - објашњава инжењер Горан Марјановић, истраживач и следбеник Теслиног дела у Србији.  Он додаје да је српски научник био упознат са терминологијом и основним поставкама ведске филозофије. О томе, каже Марјановић, сведочи и његова преписка са хинду учитељем током 1895. У њој Тесла и Вивекананда расправљају о Теслиној идеји да математички демонстрира могућност да се сила и материја могу свести на потенцијалну енергију. Истина је и да је Вивекананда боравио у Теслиној лабораторији у Њујорку...

  НАШ саговорник објашњава да се у чудесној Санкији, ведском спису старом око 12.000 година, налазе описани структурни механизми природе коју наука тек проверава или наслућује. Санкија сведочи да су раније цивилизације знале за вредности масе свемира, његов пречник, Планкове константе за брзину светлости... У ведским списима црне рупе у свемиру описане су баш како их данас тумачи наука. Укратко, Санкија је јединствена теорија поља заснована на вечном хармоничном осцилаторном стању простора који нас окружује. Резонанца у којој живимо је израчунљива по нумеричким аксиомима, а до истог "рачуна" дошао је и Тесла.

  - Све своје дилеме и недоумице решио сам у Колорадо Спрингсу - подсећа Марјановић на речи Николе Тесле. Његове машине и сва Теслина нова физика која је настајала од 1890. до 1943. указује да је геније апсолутно добро знао како функционише космос, Сунчев систем, биљни и животињски свет.

  КАДА су у питању летелице Николе Тесле, инжењер Марјановић се враћа на записе из Санкије. Тврди да су у ведским списима описани процеси "стицања масе објеката чија се структура мења од неманифестованих и недетектибилних до материјалних структура" и под којим условима се то догађа. Тајна је у космичким законима резонанце.


  Никола Тесла са Свами Вивеканандом, хинду просветитељем и реформатором, у Чикагу, 1893. године

  - Сам Тесла развијао је и патентирао више врста летећих машина и то у годинама када су први авиони летели једва неколико стотина метара - прича инжињер. - Позната су и у америчкој штампи илустрована његова решења летелица које се напајају преко енергетских торњева какав је био у Вондерклифу, а који су према нацртима нашег инжењера требало да буду размештени од Америке преко Русије и Амстердама до Латинске Америке. Сличне торњеве Тесла је планирао да поставља и по бродовима на океану. У каснијој фази, торњеви му за лет нису били потребни јер је предвиђао да се летелице напајају енергијом из јоносфере. Летелице које би користиле антигравитацију последње су решење генија...


  ИНВАЗИЈА НЛО ЗБОГ НАШЕГ ГЕНИЈА?!

  ТЕСЛУ је амерички новинар Френк Едвардс у делу "Летећи тањири - озбиљан бизнис" (1966) оптужио да је "ванземаљцима јавио да на Земљи постоје разумна бића". Едвардс каже да су се 11 година после Теслиних експеримената у Колорадо Спрингсу летећи тањири појавили у јатима, у толико великом броју као никада до тада.

  У овој књизи угледни новинар пише о томе како је српски научник први и једини човек у историји који је, накратко, пореметио електростатичку равнотежу Земље што је било довољно да на све стране космоса, брзином светлости, појуре електромагнетни таласи. Према Едвардсу, ванземаљци су зато поново кренули да "стражаре" над планетом због нашег научника и не искључује да су ступили са њим у контакт.


  Горан Марјановић


  САНКИЈА

  ИНЖЕЊЕР Марјановић за "Новости" каже да скоро три године проучава странице ведског списа Санкија и да не може да се начуди сагласности древних аксиоматских принципа и космогоније какву је развио наш научник.

  - На Коларцу на јесен одржаћу предавање на ову тему. Тесла, највећи интуитивни геније у историји човечанства, за свог живота успео је да стигне до спознаја које су раније цивилизације сакупљале можда и милион година - каже Марјановић.  Извор: Новости

 2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 3. #2
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.296 puta u 3.757 postova
  Moć reputacije
  1061
  ..
  TESLIN AUTO NA KOSMIČKU ENERGIJU


  U knjizi "Tajne tehnologije hladnog rata - projekat Haarp i dalje", Gerija Vasilatosa, pominje se i Teslin prijemnik energije koji je on izgleda veoma uspešno 1930. testrirao na automobilu.

  Vasilatos piše da je Tesla već ranije proučavao stanje naelektrisanih čestica u čvrsto nabijenom vrtlogu etera (jonosfere). Snaga koja se ispoljavala u blizini takve vrtložne eterične konstrukcije bila je ogromna, a eterska težina održavala je izvanrednu stabilnost.

  U takvu konstrukciju postavljena kristalna rešetka stvorila bi električni napon. Sa izvesnim metalnim rešetkama unutaratomsko polje energije koje bi se tada stvaralo bilo je neizmerno.

  Zna se da je Tesla u svom radu tražio napon kojim bi ove eterske izlive energije pokrenuo, a kada bi takva energija pokuljala trebalo ju je jednostavno uhvatiti specijalno kontsruisanim prijemnikom i sprovesti u električni motor.

  Jedan takav prijemnik je Tesla očito veoma uspešno isprobao na automobilu 1930.

  Priču o tome zabeležio je aeronautički inženjer Derek Alhers, koji je stupio u kontakt sa Teslinim rodjakom iz Jugoslavije, Petrom Savom, koga je Tesla pozvao u Bufalo da zajedno testiraju automobil "na struju". U druge očito nije imao poverenja.
  To je bio auto marke Pierce Arrow, jedan od luksuznih automobila tog perioda. U autu se nalazio električni motor dužine oko 1 metra i obima oko 60 cantimetara. Iz njega su vodila dva debela kabla vezana za prednju kontrolnu tablu. Dodato je bilo i skladište za 12 Voltne baterije.

  Maksimalna brzina rotora je bila 30 okretaja u sekundi sa vučom od 80 konjskih snaga. Bila je tu i antenska cev visoka 1,8 metara uglavljena u zadnji deo auta.

  Tesla je seo na mesto suvozača I počeo da podešava prijemnik energije na komandnoj tabli koji nije bio veći od kratkotalasnog običnog radija. U njemu se nalazilo 12 specijalnih cevi koje je Tesla poneo sa sobom u maloj kutiji u obliku kofera.

  Savo je rekao Ahleru da je Tesla prijemnik sastavljao u hotelskoj sobi. Ove neobične cevi tačno su ulegle u svoja ležišta kada ih je postavio. Kada je gurnuo dve cevi Tesla je rekao da sada imaju struju i da može da okrene kontakt ključ. Savo je to učinio, ali nikakv s zvvuk nije se čuo. Ali, čim je pritisnuo gas automobil je krenuo. Sve vreme vožnje nikakav zvuk motora se nije čuo.

  Nije poznato koliku su dužinu puta prešli, za osam dana koliko su se vozili, ali gorivo nikada nisu sipali.

  Brzina koju su dostizali je bila od 90 do 120 milja na sat.

  Osmog dana zaustavili su se na nekoj staroj farmi 20 milja od Bafala. Auto su tamo ostavili u jednom ambaru, a Tesla je poneo svojih 12 cevi iz prijemnika i ključ za pokretanje.

  Dok su se vozili gradom i kroz predgradja Tesla nije želeo da odgovara na Petrova pitanja. Tek kada su bili daleko izvan grada rekao je rodjaku da je pokretačka snaga auta povezana sa "misterioznom radijacijom koja dolazi iz etera" i da je "energija na raspolaganju u neograničenim količinama". Savo se prisetio i reči da on "ne zna odakle ona dolazi, ali da čovečanstvo treba da bude zahvalno za njeno postojanje". Mala spravica na suvozačevoj strani očito je primala tu misterioznu energiju.

  Savo je još stekao utisak da se Tesla plašio da neko ne otkrije njegova istraživanja. Uspeo je samo da saznao kako Tesla očekuje da će se njegova sprava uskoro koristiti na velikim brodovima, čamcima, vozovima i u automobilima.

  Kasnije je Savo načuo da je prijemnik sa cevima i ključem ubrzo nakon vožnje spaljen zbog sigurnosti "jer su procurile neke informacije".
  Mesec dana nakon vožnje Petra Savu je pozvao čovek koji se predstavio kao Lee de Forest I pitao ga kako mu se dopala vožnja? Savo je odgovorio da je bio veoma radostan zbog te misteriozne vožnje, a de Forset mu je rekao je da njegov ujak Tesla najveći živi naučnik na svetu.

  Kada je kasnije Savo pitao ujaka Teslu da li će njegov "prijemnik" biti negde upotrebljen, Tesla je šturo odgovorio da je bio u pregovorima sa nekim od najvećih kompanija za izgradnju brodova. Kako je Savo dalje zapitkivao ujak je postajao ljut I neveoljan za priču. Savo je saznao da je bio veoma zabrinut za sigurnost svojih pronalazaka i sve testove je radio uz veliku predostrožnost i tajnovitost jer je nekoliko puta bio žrtva manipulacija.

  Danas se na Aljasci pod pokroviteljstvom Pentagona u okviru projekta HAARP vrši zagrevanje čestica jonosfere (na visini od 65 do 950 km) radio talasima ekstremno visoke i niske frekvencije gde se delovi jonosfere pretvaraju u viskotemperaturnu plazmu. Posledica su promene klime iznad odredjenog područija. Veruje se da su mnoge suše i poplave poslednjih godina, posebno u zemljama koje je američka administracija proglasila "osovinom zla", posledica ovog zastrašujućeg savremenog oružija.

  Ivona Živković

  Objavljeno u NIN-u,06.07.2006.  Izvor: NIN

 4. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 5. #3
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.296 puta u 3.757 postova
  Moć reputacije
  1061
  ..
  Срби и Руси на Ртњу праве Теслин торањ уз који се достиже пета димензија


  Планина Ртањ одувек је била Мека за научнике. Бројни светски научници последњих година истражују необично магнетно поље ове планине, као и необична струјања енергије која се не може научно објаснити. Јавила се и нова теорија да је Ртањ - пирамида! И то не било каква, већ једна од најстаријих на планети, са јасним пропорцијама, истим као и египатске пирамиде.

  Деценијама се сумња да Срби поседују Теслине нацрте помоћу којих је могуће изградити чак и најсмртоноснија оружја на планети, али и остварити Теслине тврдње о бежичном преносу енергије, коју је могуће остварити управо помоћу Теслиног торња. Међународни научни центар за истраживање Теслиног наслеђа намерава да на овој мистериозној српског планини, у сарадњи са руским научницима, подигне Теслин торањ са Лонг Ајленда и изгради највеће Козирјево огледало, помоћу ког се достиће пета димензија о којој је Тесла говорио.

  Спасоје Влајић, научник и бивши члан "Групе 69" у ЈНА, која се бавила парапсихолошким и физичким истраживањима, каже да се већ дуже време на Ртњу спроводе научна испитивања која указују да он као да није са овог света. Пројектом је руководио НАТО генерал Слободан Миздрак, иначе доктор електротехничких наука, а учествовао је у њему руски пуковник космичке ракетне одбране Виталиј Правдвицев.

  - У склопу великог међународног истраживања 2013, на врх Ртња изнели смо најсавременију опрему и њом деловали на енергетску подлогу планине. Знали смо да ће се појавити одређени напон, али нисмо мислили да ће он бити четири пута већи од очекиваног. Јонизометар је потпуно полудео. Почео је да се окреће и распао се. Од 11 акумулатора девет је одмах прегорело, а од четири камере три су уништене - каже Влајић.

  Истраживања су открила да се планина понаша као акумулатор енергије.

  - Ртањ има невероватан тространи пирамидални облик са страницама у геометријском прираштају дужине 750, 1.500 и 3.000 метара. Углови који заклапају те странице су по 105 степени, што одговара молекулу воде, због чега он привлачи облике, црпи им енергију и делује као огромна електрична централа која користи кружно кретање воде. Исто тако, основни врхови на Ртњу образују правилна Фибоначијев низ или чудесну логаритамску спиралу - објашњава Влајић.

  Посебност Ртња научници су искористили и да пошаљу мисаоне поруке у Њујорк и Новосибирск, у шта је веровао и чувени Никола Тесла.

  - Тесла је причао да је добио поруку са Марса. То не значи да тамо и даље има живих бића, већ да су она ту живела и створила енергетско поље ума, свој запис. Мерења огледа на Ртњу и у Винчи показала су да је пренос мисли могућ - каже Влајић.

  Следећи подухват групе научника која је купила земљиште на чудесној планини јесте да на њу поставе такозвано Козирјево огледало како би достигли пету димензију, о чијем постојању вековима говоре највећи умови, па и Тесла.

  - Помоћу Козирјевог огледала човек излази из материјалне стварности и улази у свет виших димензија и вишесвесности. Та димензија је ванпросторна и ванвременска, а улазак у њу помоћи ће нам да остваримо Теслин сан дизања знатног дела човечанства до виших облика свесности, односно просветљености - сматра наш саговорник.


  Тесла имао решење за бесплатну струју

  Тесла је, поред својих многобројних открића, имао и нацрт за свој торањ, који је требало да донесе невероватну корист свету. Помоћу овог торња енергија би бежичним путем могла да се преноси, што би знатно олакшало и смањило њену цену. Ипак, због другачијих економских планова, Теслин торањ није добио признање какво заслужује. Међутим, трачак наде се појавио, и то баш у нашој земљи.


  Вратио се у Римско царство

  Како Влајић каже, није само слање мисли могуће већ и путовање кроз време. Тако је, каже, човек из Новосибирска завршио као гладијатор у римској арени, а када се вратио, имао је ране од мачева, што су лекари и потврдили.  Извор: Српски телеграф

 6. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 7. #4
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.296 puta u 3.757 postova
  Moć reputacije
  1061
  ..
  ТЕСЛА ЈЕ ТВРДИО: Земља није планета, већ машина


  Сва његова невероватна открића везана за бесплатну енергију мистериозно су завршила у поседу власти  - Земља је такође машина. Сунце и Месец се напајају бежично преко електромагнетног поља. Ово поље држи небеске сфере путем електромагнетне левитације. Она побија гравитацију, јер једина сила којој се треба супротставити је електромагнетна сила, а не гравитација. Звезде су прикачене на своду…

  Овако је Никола Тесла дефинисао Земљу и гравитацију у оквиру своје динамичке теорије гравитације.

  Вилијам Р. Лајн у својој књизи „Окултна етарска физика“ навео да је Тесла за конференцију из 1938. године припремао предавање о тој теорији која се базира на тези да постоји поље силе које утиче на кретање тела у свемиру, а које емитује енергију у квантима.

  Тесла је у документима навео да етар испуњава свемир, да се он креће брзином сличном брзини светлости, да материја прелази у етар када нестану сила и кретање и да човек може да искористи ове процесе како би:

  — створио материју из етра

  — променио величину Земље

  — контролисао годишња доба (временске прилике)

  — водио Земљу кроз универзум попут свемирског брода

  — стварао нова сунца, звезде, топлоту и светлост сударањем планета

  — развио живот

  Тесла је заправо говорио о неограниченој енергији, бесплатној енергији која би дошла директно из околине.

  Сва његова невероватна открића везана за бесплатну енергију мистериозно су завршила у поседу власти, која је онемогућила да ти документи доспеју у јавност.  Извор: Новости


Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 22:32.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1