Strana 1 od 5 123 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1 do 10 od 41


 1. #1
  Početnik cika-mile avatar
  Datum registracije
  30.12.2012
  Lokacija
  S.F.R.J.
  Postovi
  7
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  38
  Pohvaljen 26 puta u 11 postova
  Moć reputacije
  0

  EU zabranjuje obične sijalice gajenje povrća čije seme oni nisu testirali…

  MIRJANA BOBIĆ – MOJSILOVIĆ: EU zabranjuje obične sijalice, pušenje, gajenje povrća čije seme oni nisu testirali…


  Piše: Mirjana Bobić-Mojsilović

  Potpuno je jasno zašto Srbija obožava EU i zašto sa tog puta nećemo skrenuti. Jer, Evropa nema alternativu. Jasno je i zašto nam niko ne saopštava šta sve još treba da učinimo da bi nas primili u EU, ali nije jasno zašto nas malo ko obaveštava o blagodetima uređenog života u novoj državi u koju ćemo ući 2020.

  Malo istraživanje po internetu biće nam dragoceno da spremni uđemo u carstvo briselskih birokrata. Osim što su zabranili obične sijalice, pušenje, jake fenove i usisivače jače od 1.600 vati, a upravo se spremaju da donesu i zakon o novim „štedljivim tuševima“ – inicijativa je, logično, potekla iz Nemačke, evo samo nekih primera genijalnosti briselskog uređivanja života.

  Možda niste znali: 1995. Evropska unija je izdala uputstvo za gajenje banana i krastavaca. U tom uputstvu se kaže da banane sa ekstremnim ili ružnim oblinama treba da budu odbačene. A takođe i krastavci. Oni koji nisu dovoljno pravi, to jest krivi, da se ne prodaju. Inicijativa je ukinuta 2008. pošto su primetili da krivim krastavcima i bananama ništa ne fali, ali je krivi ipak stekao lošu reputaciju.

  Iako su se svi smejali, EU je odlučila da proizvođači vode ne smeju da objavljuju u svojim reklamama i na etiketama na flaširanoj vodi da voda služi hidrataciji organizma. EU je ostala pri svom i sada je zabranjeno svim proizvođačima vode da objavljuju da voda ima ikakve veze sa sprečavanjem dehidratacije.

  Od EU brige nisu zaštićene ni suve šljive. EU je, naime, odlučila da je protivzakonito bilo gde objaviti, a naročito ne na pakovanju suvih šljiva, da one pomažu boljoj pokretljivosti creva i da su dobro prirodno sredstvo protiv zatvora. EU je ispitivala delovanje suvih šljiva i zaključila da „dokazi kojima se raspolaže nisu dovoljni da izazovu i utiču na postojanje bilo kakve veze između konzumiranja suvih šljiva (Prunus domestica) i normalnog funkcionisanja rada creva“.

  Iako se 2005. godine digla prašina jer se pisalo da je EU donela zakon po kome su konobarice dužne da pokriju dekoltee, kako bi grudi zaštitile od štetnog delovanja UV zraka, a zbog toga su se posebno pobunili u Bavarskoj, poznatoj po pivu, dekolteima i veselim konobaricama, ispostavilo se da dobronamerna preporuka EU nije baš najbolje shvaćena. Direktiva iz EU je naime nalagala šefovima da procene da li su im zaposleni prikladno obučeni kada se izlažu suncu i nije se posebno odnosila na konobarice.

  EU je 2010. donela i propis po kome se mora napraviti tačna razlika između repe i švedske repe jer se radi o dva različita povrća (iako su skoro potpuno ista, s tom razlikom što švedska repa trpi mraz), pa je korniška pita ostala zaštićena kao brend. Iako lokalni seljaci običnu repu zovu švedska, Brisel im je progledao kroz prste.

  Možda niste znali, ali nedavno je pokrenuta inicijativa da se ubuduće u EU dijabetičarima zabrani da voze kola, jer su briselske birokrate tako u mogućnosti, a direktiva je direktiva. Što znači da bi najmanje nekoliko desetina miliona vozača moglo da ostane bez dozvole.

  A 2010. EU je objavila da prehrambeni proizvodi ne mogu više da se prodaju na komad, nego isključivo po težini. To znači da će jaja moći da se kupe na komad, ali da će im cena biti određivana po težini, pa posle 2020. mogu slobodno da kažem da idem da kupim pola kile jaja, ukoliko Brisel ne ustanovi novu mernu jedinicu.

  U maju 2013. Evropska komisija je objavila takozvani Zakon o gajenju biljaka, još jednu orvelovsku direktivu koja proglašava nelegalnim gajenje i prodaju bilo kog povrća čije seme nije „testirano, odobreno i prihvaćeno od strane EU Plant variety agency.“ Brisel tako postaje gazda semenja koje će prodavati u zemljama članicama. Monopol na prozvodnju hrane, malo je reći, ali to je sve za naše dobro, zar ne? U maju 2013. EU komisija je obznanila plan da zabrani staklene boce u kafanama koje se pune maslinovim uljem i stoje na stolovima kojima se zalivaju salate i hleb. Zanimljivo, od 1. januara 2014. u restoranima je dozvoljeno da se koriste samo boce u originalnom pakovanju na kojima stoji briselski pečat.

  Brisel je obznanio i kriterijum da standardizuje cug u klozetima i pisoarima. Odluka je usledila posle višegodišnjeg istraživanja eksperata koji su se bavili količinom vode u klonjama i navikama korisnika. Rezultat je bila studija na 60 strana, koja je ustvrdila da postoje dva ključna elementa prekomernog trošenja vode – oblik klozetske šolje i navike korisnika, pa su eksperti došli do zaključka da treba da se cug smanji na jednu trećinu.

  Dobro došli u Vrli novi svet.

  (Večernje novosti)
  JEDINI NORMALAN U SVETU LUDIH....ILI....JEDINI LUD U SVETU NORMALNIH

 2. #2
  Fast Serbia v2 Caffe Singer avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  4.247
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  1.856
  Pohvaljen 10.967 puta u 6.368 postova
  Moć reputacije
  446
  Sad smo gotovi, užas. Zamislite da se pridružimo ovoj bandi koja propisuje zakrivljenost banana.
  Mnogo je bolje kod nas gde trgovci mogu da prodaju zelene, trule, zelene i trule banane po ceni koja im odgovara a uglavnom je dva do tri puta veća nego u EU.
  Recimo NE evropskoj uniji, mi želimo i dalje da našoj deci kupujemo trule banane šeste klase, uaaaa evropa !!!

  Uzgred, sasvim je logično da na flaširanoj vodi piše da ona hidrira organizam jer kako bismo inače znali čemu voda služi, jel. Samo to je već dovoljan razlog da nikako ne stremimo EU, uaaaaa evropo, uaaaaaa

 3. #3
  Top poster
  lily avatar
  Datum registracije
  07.01.2013
  Postovi
  3.695
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.305
  Pohvaljen 3.675 puta u 1.701 postova
  Moć reputacije
  379
  da krivim krastavcima i bananama ništa ne fali,ali je krivi ipak stekao lošu reputaciju.
  Svi koji imaju krive ( banane i krastavce - razume se ) da se dignu na ustanak protiv ulaska srbije i srba ( kao i svih drugih naroda i narodnosti koji zive u ovoj zemlji a poseduju krive) u eu.

  idem da kupim pola kile jaja
  Pod hitno da se u majci srbiji pocnu gajiti nojevi kako bi se i nasi domaci mogli hvaliti tako velikim jajima.


 4. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora lily:


 5. #4
  Senior tihobl avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  225
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  1.417
  Pohvaljen 474 puta u 236 postova
  Moć reputacije
  31
  Citirati Originalno postavljeno od Singer Pogledati poruku
  Mnogo je bolje kod nas gde trgovci mogu da prodaju zelene, trule, zelene i trule banane po ceni koja im odgovara a uglavnom je dva do tri puta veća nego u EU.
  Recimo NE evropskoj uniji, mi želimo i dalje da našoj deci kupujemo trule banane šeste klase, uaaaa evropa !!!
  Pretpostavimo hipotetski da jednoga dana u ovom vijeku Srbija udje u uniju. Da li mislis da bi doslo ujednacavanja cijena ili nekim cudom do ujednacavanja plata?

  Na osnovu hrvatskih iskustava mislim da se nista nebi promijenilo. I dalje bi imali izbor izmedju zelenih i trulih banana, po 3x vecoj cijeni. Jedina novost bi bila da drzava mora uplacivati kvotu za Brisel, kako bi stekla pravo da pristupi EU fondovima (kazem pravo da aplicira za pare, a ne pravo i da dobije dio para nazad).

  Sto se tice briselske birokratije oni su posebna prica. Sovjeti su bili mala maca za ove. Ni Kafka nebi mogao smisliti takav aparat. Brisel je odavno logici rekao laku noc.

 6. #5
  Fast Serbia V2 Caffe gardoim avatar
  Datum registracije
  24.12.2012
  Postovi
  9.193
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  15.773
  Pohvaljen 86.646 puta u 10.850 postova
  Moć reputacije
  947
  Citirati Originalno postavljeno od tihobl Pogledati poruku
  Brisel je odavno logici rekao laku noc.

  Gresis Tiho - sve to ima i te kakvu logiku.

 7. #6
  Fast Serbia v2 Caffe Singer avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  4.247
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  1.856
  Pohvaljen 10.967 puta u 6.368 postova
  Moć reputacije
  446
  Ja znam jedno, dodirnuli smo dno. Gore od ovoga gotovo da ne može da bude, dakle svaka promena je dobra promena.
  Sem toga, većina tih navoda iz prvog posta je iskarikirano, jednako kada mi navodimo neke čudne reći koje hrvati navodno koriste ali im se zapravo *ebe da helikopter nazivaju zrakomlatom.
  Jako puno odredbi u evropi ima i te kako smisla i bilo bi odlično da se primene u celom svetu a ne samo kod nas.
  Uostalom treba samo pogledati gde su oni a gde smo mi. Kakva prava imamo mi tu da pametujemo da oni ne umeju da urede svoju zajednicu?

  Osim toga, sit sam da slušam kako ne valja ovo, ne valja ono a nema nikakvog predloga kako da uredimo da bi nam valjalo. Znači da ne umemo i da to neko pametniji od nas treba da uradi.

  Uzgred, banane u hrvatskoj nisu tri puta skuplje nego u EU nego su upola jeftinije nego u Srbiji, jedino ne znam da li su krive ili prave, msm po EU standardu, mada me i zabole za to jer ja to ne jedem.

 8. #7
  Junior besnicvrcak avatar
  Datum registracije
  24.12.2012
  Postovi
  115
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  176
  Pohvaljen 279 puta u 101 postova
  Moć reputacije
  18
  2020. godina...

  - deca crtaju zivotinje sa mindjusama
  - krava je iskljucivo ljubicasta (sve ostale boje krava su zabranjene)
  - ljudi uce majmune kako da otvore bananu
  - krastavci su se pobunili i ispravili od muke
  - repa se vika krastavac
  - konobarice nemaju grudi
  - toaleti nisu potrebni, zatvor evropskih razmera pogodio Evropu, sve vrste fekalija zakonom zabranjene
  - Srbi se ponovo pored sljiva drze za opanke (ko jos veruje deklaraciji i zakonu)
  - voda u svetu poprimila kvalitet tekucine iz Vojvodine
  .
  .
  .

  Zakljucak, svi pod jedan maslacak i bez da se guramo (posto sljiva nije sljiva)

 9. #8
  Aktivan član pac man avatar
  Datum registracije
  24.12.2012
  Lokacija
  novi sad
  Postovi
  62
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  47
  Pohvaljen 92 puta u 35 postova
  Moć reputacije
  13
  kraj je blizu
  pokajte se 10. #9
  Fast Serbia v2 Caffe Singer avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  4.247
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  1.856
  Pohvaljen 10.967 puta u 6.368 postova
  Moć reputacije
  446

 11. #10
  Senior tihobl avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  225
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  1.417
  Pohvaljen 474 puta u 236 postova
  Moć reputacije
  31
  Citirati Originalno postavljeno od Singer Pogledati poruku
  Ja znam jedno, dodirnuli smo dno. Gore od ovoga gotovo da ne može da bude, dakle svaka promena je dobra promena.
  Sem toga, većina tih navoda iz prvog posta je iskarikirano, jednako kada mi navodimo neke čudne reći koje hrvati navodno koriste ali im se zapravo *ebe da helikopter nazivaju zrakomlatom.
  Jako puno odredbi u evropi ima i te kako smisla i bilo bi odlično da se primene u celom svetu a ne samo kod nas.
  Uostalom treba samo pogledati gde su oni a gde smo mi. Kakva prava imamo mi tu da pametujemo da oni ne umeju da urede svoju zajednicu?

  Osim toga, sit sam da slušam kako ne valja ovo, ne valja ono a nema nikakvog predloga kako da uredimo da bi nam valjalo. Znači da ne umemo i da to neko pametniji od nas treba da uradi.

  Uzgred, banane u hrvatskoj nisu tri puta skuplje nego u EU nego su upola jeftinije nego u Srbiji, jedino ne znam da li su krive ili prave, msm po EU standardu, mada me i zabole za to jer ja to ne jedem.

  Znam da te je stisla muka, ali nemoj misliti da nema gore.
  Ima itekako.
  Cak i kad vi Srbija usla u uniju stanje bi se pogorsalo. Ali nece uci vec ce vjecito biti na putu "bez alternative".

  Stav "posto ne umemo da vodimo drzavu pa dajmo drugome da je vodi umjesto nas" i doveo nas je dovde. Nemoj biti naivan, Srbija je protektorat kao i BiH, stranci vode glavnu rijec i donose propise ovde, a ne visestranacki klovnovi.


Strana 1 od 5 123 ... PoslednjaPoslednja

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 07:12.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2019 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1