Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja
Rezultati 11 do 20 od 30


 1. #11
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.334
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.045 puta u 3.660 postova
  Moć reputacije
  1059
  ..
  "Новости" на проби за филм "Заспанка за војнике": Пријатељство у великом рату


  "Новости" на првој костимираној проби за филм "Заспанка за војнике" Предрага Антонијевића. Ликове главних јунака играју млади глумци Марко Васиљевић, Вук Јовановић, Стефан Радоњић


  ЕПОПЕЈА Део глумачке екипе филма,Фото Н. Скендерија

  ФИЛМ "Заспанка за војнике" редитеља Предрага Гаге Антонијевића (са Наташом Дракулић потписује и сценарио), први велики пројекат о српској епопеји у Великом рату, почиње да се снима 5. септембра у Белој Цркви.

  "Новости" су у уторак имале ексклузивну прилику да у студију "Авала филма" прате прву пробу костима и шминке за пројекат који је још од конкурса Филмског центра Србије 2015, поводом обележавања стогодишњице Првог светског рата на којем је добио подршку, пратила велика пажња јавности. Прича "Заспанке за војнике" инспирисана је "Српском трилогијом" Стевана Јаковљевића, који је и један од главних јунака филма, а игра га млади глумац Марко Васиљевић.

  - Радња почиње када Јаковљевић, професор биологије и учесник Првог светског рата, дође на отварање спомен-костурнице у село у ком је некада боравио заједно са својом првом ратном јединицом, на обележавање двадесет година од ових догађаја. Он жели да сазна шта је било са његовим првим ратним саборцима, посебно са надређеним поручником Александром, али сусреће само команданта. Кроз њихове флешбекове отвара се судбина пете батерије која је престала да постоји баш у том селу - каже Васиљевић, коме је Јаковљевић прва главна улога у каријери, и прва улога на филму. - Ова прича о храбрости и пријатељству Александра и Јаковљевића, показаће и зашто је српска војска успела да оствари такво херојство у Великом рату.

  Млади глумац истиче да је његов јунак скроман, поштен, и врло уплашен, али да кроз рат стиче храброст, захваљујући Александру који му и неколико пута спасава живот...

  - Овај филм је за мене и нека врста омажа тој незапамћеној српској епопеји, великој храбрости и међусобној пожртвованости младих људи које данас више, нажалост, нема, и верујем да ће подсетити људе на неку нашу традицију која не сме да се заборави.

  Лик поручника Александра, његовог пријатеља, Антонијевић је поверио Вуку Јовановићу.

  - Александар је сироче, отац му је умро од тифуса, а мајка на порођају кад га је родила, и он од рођења има тешку судбину. Одгајала га је војска, она је његова породица, најбољи пријатељ, и он Велики рат посматра другачије од осталих војника. Дубоко у себи једва је чекао да се негде зарати, школовао се за то, поготово што је његов отац имао највећа ратна одликовања, и човек као што је Стеван Јаковљевић јако га интригира. Они су по свему различити, вероватно се никада не би срели у животу да се није десио Велики рат, и свестан је да у Стевану постоји нешто што други војници немају. Кроз огромно пријатељство, они ће један другога научити ономе што имају у себи и што знају - истиче Јовановић.

  У овом, готово потпуно "мушком филму" (у подели је засад извесна само глумица Наташа Нинковић), као престолонаследника Акександра Карађорђевића гледаћемо глумца Стефана Радоњића, који истиче да је улога историјских личности врло одговорна.

  - Први такав лик био ми је Радослав у "Немањићима", сада и млади Карађорђевић, а ове улоге носе и неку врсту посебног уживања у глумачком раду. Моја улога обухвата почетак Великог рата, док је он још престолонаследник, али и командант војске. Тада је имао двадесет шест година, колико имам и ја сада, био је врло рационалан, имао је осећај одговорности за своје људе, бринуо је и ратовао заједно с њима. Он у филму не каже напред, него за мном - каже Радоњић -Имам неку врсту страхопоштовања према тим ликовима, они заиста јесу наши хероји о којима ми, нажалост, мало знамо, зато је добро да се раде овакви пројекти.


  ДЕБИТАНТ Марко Васиљевић,Љубомир Бандовић

  Љубомир Бандовић је командант батерије, нема име, има чин мајора који се помиње само у једној сцени, а он је, како каже, оно што су већином и били команданти тог времена - човек за пример, неоспоран, непоткупљив, правичан, који другима улива страхопоштовање, поверење, сигурност...

  - Имамо и данас таквих људи, ево, генерал Милосав Симовић, кога лично познајем, а има их и у другим професијама. Али, они се данас у јавности мало чују, мало виде, јер ово што сада живимо мање-више прераста у неки Дивљи запад. Бахати и неваспитани су најгласнији, па нам се чини и да су јачи, а није тако. Ја ћу у филму пробати да направим нешто, условно речено, за шта је у Холивуду довољно да позовете Дензела Вошингтона, укључите камеру, и не бринете - каже Бандовић.


  ПРАУНУК МИЛУНКЕ САВИЋ

  Ненад Окановић игра Тасу, војника, редова, везисту, који је преживе и рат са Турцима, Бугарима, и сада је у Великом рату. Ккао каже, Таса воли да једе, храбар је, а као "спадало" одржава добар дух међу војницима, као и Јанкуља, кога игра Марко Гверо.

  - Мени је цела прича око Великог рата и "Српске трилогије" приватно веома важна, ја сам праунук Милунке Савић, и много сам срећан што сам у овом пројекту. Мислим да се наша држава, наше друштво, током ових деценија не само није довољно одужило том херојству, него се оно није довољно ни афирмисало у нашим уџбеницима историје.


  СВЕТСКИ УЏБЕНИЦИ

  Слична осећања има и Александар Ђурица, који игра наредника Милутина, учитеља у цивилу, једини лик који има филозофске осврте на рат, и симбол је, како истиче, почетка неког либералног покрета у Србији. Ђурица истиче да нове генерације не знају много о Великом рату, да смо у школама прошли све партизанске победе и офанзиве, али да смо остали дужни управо тој највећој српској голготи и херојству Првог светског рата, а оно се, кроз пробој Солунског фронта и битке на Церу и данас изучава у светским војним уџбеницима.  Извор: Новости

 2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 3. #12
  Početnik
  Datum registracije
  04.08.2017
  Postovi
  12
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  26
  Pohvaljen 30 puta u 24 postova
  Moć reputacije
  3
  Ја мислим да смо један од ретких народа на свету који толико тога из своје историје могу да екранизују да уопште нису потребни сценаристи и измишљени ликови и дешавања, већ само они који познају историју, на жалост таквих је јако мало.

  Немањићи не смеју бити као игра престола, јер она је фикција док су Немањићи историјске личности.

  Такође што се тиче митских ликова, мало је ружно што су тако историјске личности дефинисали, јер они нису митови. Да су рекли Милош Обилић митска личност, то би имало смисла.
  За оне који не познају историју, нема ни један писани траг да је Милош убио Мурата, историја пише да је српски јунак/војник убио мурата, али нигде не пише његово име и презиме.

 4. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Skjavonesk:


 5. #13
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.334
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.045 puta u 3.660 postova
  Moć reputacije
  1059
  ..
  Биковић и Михаиловић у "Балканској линији"


  Милош Биковић и Иван Михаиловић предводе екипу филма "Балканска линија" у режији руског редитеља Андреја Волгина, а који се снима у руско-српској копродукцији. Тема овог документарно-играног остварења је НАТО бомбардовање на Косову, а о доброј атмосфери која влада на сету у селу Штитково најбоље сведоче фотографије које је на Инстаграму објавио Иван Михаиловић. Милош Биковић се у овом филму појављује и у име своје продуцентске куће "Архангел", а у остварењу ће се појавити и српски глумци Александар Радојичић и Гојко Митић, који је публици познат и као најславнији Винету. Екипа борави у Србији до 2. октобра, после се снимање наставља на Криму.


  Извор: Српски телеграф

 6. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 7. #14
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.334
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.045 puta u 3.660 postova
  Moć reputacije
  1059
  ..
  Радош Бајић на ТВ Пинк


  Чувени редитељ и сценариста Радиш Бајић, творац култне серије "Село гори, а баба се чешља", аутор је нове игране телевизијске серије "Шифра Деспот", чије је снимање започело јуче у Београду, а приказивеће се на ТВ Пинк.

  Након настојањаа менаџмента и првог човека ружичасте телевизије Жељка Митровића да покрене продукцију и емитовање најквалитетнијег домаћег серијског програм, Пинк интернатионал је почео рад на "Шифри Деспот".

  "Шифра Деспот" је амбициозна телевизијска серија од 60 епизода, у укупном трајању од преко 2.400 минута, чије ће приказивање почети у фебруару 2018. године, премијерно у ударном термину на програмима ТВ Пинк и у целом региону. Реч је о социјалној комедији смештеној у амбијент метрополе, али подједнако и у аутентична српска предграђа, варошице, градове, села, засеоке. Не напуштајући ниједног тренутка животне вратоломије главног јунака серије, помало неспретног и таличног, али веома талентованог компјутерског програмера Деспота Деспотовића (Ђорђе Марковић), од оца Животе (Радослав Миленковић), пензионисаног потпуковника, и мајке Руменке (Бранка Шелић), кондуктерке у инвалидској пензији, серија ће у тематском, визуелном и социјалном смислу осликати време у ком живимо.

  Настојање главног лика да преживи и да обезбеди сопствену егзистенцију као једини запослени у својој софтверској кући "Деспот & Цо" у свакој од 60 епизода водиће њега и гледаоце серије на најразличитије локације и социјалне средине - на фарму ћурака, у фитнес-центар, болнице, фабрике, адвокатске канцеларије, у невладине организације, политичке партије, старачке домове, спортске клубове, кладионице, банке, школе плеса, модне салоне и многа друга места - што представља изванредан драматуршки и сценаристички оквир за развој комедиографских односа, којим ће поред друштвеноодговорних тема, које ће серија третирати, гледаоци бити у прилици да се забаве, релаксирају уз здрав хумор на темељима српског менталитета, који аутор Радош Бајић изванредно добро познаје.

  У ТВ серији "Шифра Деспот" играже више од 150 значајних и афирмисаних српских глумаца, али и младих талената и дебитаната, међу којима су: Радош Бајић, Лидија Вукићевић, Бранислав Лечић, Маријана Мићић, Софија Рајовић, Ива Штрљић, Иван Босиљчић, Сузана Манчић, Даница Максимовић, Милан Калинић и многи други.  Извор: Српски телеграф

 8. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 9. #15
  Početnik
  Datum registracije
  04.08.2017
  Postovi
  12
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  26
  Pohvaljen 30 puta u 24 postova
  Moć reputacije
  3
  Јесте ли гледали синоћ Сенке над Балканом, мени изгледа врхунски.

 10. #16
  Banovan
  Datum registracije
  24.12.2012
  Postovi
  3.758
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  7.125
  Pohvaljen 8.714 puta u 5.181 postova
  Moć reputacije
  0
  Počeo sam da gledam Mamini sinovi, šteta što nisu duže epizode, konačno nešto iole kvalitetno što može da me zasmeje, smučilo mi se da gledam neduhovite tv voditelje koji se proseravaju misleći da su duhoviti.

  Kad već spomenuh voditelje, onaj Bulevar 92 sam gledao i jecao od muke, imao sam transfer blama od onih idiota ali sam gledao jedino zbog Anđelke, ona im je jedina držala emisiju i nju sam odmah prepoznao kao simpatičnu, inteligentnu i duhovitu. Gledam sada ovog mlohavog isto valjda na O2 ili N1, ne znam tačno, onaj sa bradom, pa zar ti ljudi ne pogledaju reprizu svoje idiotske emisije...
  Izmenjeno od: Vule; 23.10.2017 u 09:21.

 11. #17
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.334
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.045 puta u 3.660 postova
  Moć reputacije
  1059
  ..
  TIHOMIR STANIĆ SNIMA FILM: Da svet čuje istinu o Diani Budisavljević


  Akcija koju je Diana Budisavljević organizovala bila je po svom obimu, broju učesnika i spasene dece jedna od najsloženijih i najhumanijih akcija takve vrste tokom rata  Prošle nedelje je u Zagrebu počelo snimanje igrano-dokumentarnog filma „Akcija DB“ o jednoj od najvećih akcija spasavanja dece u Drugom svetskom ratu i izuzetnoj ženi koja ju je pokrenula - Diani Budisavljević.


  U toj akciji spaseno je više od 10.000 dece, uglavnom pravoslavne, a zbog istorijskih preokreta njena priča ostala je neispričana.


  Film o Diani Budisavljević govori o hrabrosti i snazi pojedinca u najtežim vremenima. Obuhvata igrane rekonstrukcije, dokumentarna svedočenja i vredne arhivske snimke, nastale na temelju Dianinog dnevnika i istraživanja istorijske građe.


  Glavnu ulogu Diane tumači Alma Prica, dok će svoj doprinos dati i glumci Mirjana Karanović i Tihomir Stanić.

  - Više od 10 godina pokušavao sam da snimim kao producent film o ženi koja je spasla mnogo dece iz logora Jasenovac, ali nisam uspeo. Vratio sam se glumi, kao veliku nagradu za taj korak u sopstvenom životu doživljavam to što su me pozvali da igram. Akcija koju je Diana Budisavljević organizovala bila je po svom obimu, broju učesnika i spasene dece jedna od najsloženijih i najhumanijih akcija takve vrste tokom rata, kako na području NDH, tako i u čitavoj okupiranoj Evropi. Naš zadatak je da se odužimo jednoj takvoj heroini - kaže Stanić.


  Film će se snimati na lokacijama u Hrvatskoj i Sloveniji.  Izvor: Kurir

 12. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 13. #18
  Senior zonic avatar
  Datum registracije
  06.09.2016
  Postovi
  215
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  531
  Pohvaljen 1.063 puta u 504 postova
  Moć reputacije
  24

  За завршетак филма који ће екранизовати српску историју и бити део стварања нове, потребна нам је ваша помоћ! Окупили смо чињенице, историју, сјајну глумачку екипу и уложили заиста много ентузијазма и љубави.
  Средства која нам недостају једино су што нас дели од тога да овај филм стигне до вас!
  Уколико вам се допало оно што сте видели или прочитали и делите ентузијазам и идеју свих нас, укључите се у његову реализацију:

  Kod:
  https://www.filmknezlazar.rs/
  Kod:
  https://www.indiegogo.com/projects/film-history#/


  Izmenjeno od: zonic; 28.10.2017 u 17:20.

 14. Sledeća 3 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora zonic:


 15. #19
  Senior zonic avatar
  Datum registracije
  06.09.2016
  Postovi
  215
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  531
  Pohvaljen 1.063 puta u 504 postova
  Moć reputacije
  24
  Sramota da drzava nema 40.000 evra za ovako nesto a ima 2.000.000 evra za fontanu

  Zato statisti nose kofe umesto slemova , da nije tuzno bilo bi smesno


 16. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora zonic:


 17. #20
  Aktivan član Sirup avatar
  Datum registracije
  27.10.2016
  Postovi
  67
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  88
  Pohvaljen 91 puta u 55 postova
  Moć reputacije
  9
  Snima se uveliko, film se očekuje sredinom sledeće godine, jedva čekam da izađe!


 18. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Sirup:Strana 2 od 3 PrvaPrva 123 PoslednjaPoslednja

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 01:58.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1