Strana 1 od 5 123 ... PoslednjaPoslednja
Rezultati 1 do 10 od 46


 1. #1
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.312 puta u 3.764 postova
  Moć reputacije
  1061

  Онако успут... чисто да се зна

  ..
  СОРОШ У БЈРМ И МЕЂУ СРБИМА


  „Не учествујем у уништавању Македоније. Фондацијом за отворено друштво у Македонији руководе македонски држављани, они одлучују о профилу деловања и они би требало да одговоре на то питање“. Тако је Џорџ Сорош ономад у Бриселу одговорио на директно питање новинара поводом галопирајуће кризе у БЈРМ у којој су препознали његове прсте.  Сорош је изричито рекао само да он лично не учествује у уништавању Македоније, али при том није искључио да то чини његов фонд у Македонији, јер њиме управљају држављани Македоније. Ако је при томе дозволио могућност да „македонски сорошевци“ то раде мимо његовог знања, не значи ли то да за паре које им даје они могу да раде што год хоће. Укључив чак и активности које су у супротности са мисијом коју је дефинисао сам оснивач и финансијер Фонда. Тешко да би то толерисао било који разуман човјек, а бизнисмен попут Сороша, поготово. Да су новинари из Брисела отишли у Скопље и обратили се тим „врлим патриотама“, добили би одговор да управо организовањем џумбуса по институцијама, медијима и улицама БЈРМ, они раде на развоју отвореног друштва, демократије и људских права.
  Свјежија домаћа искуства

  Прошлог мјесеца, уочи одржавања протеста и митинга у Бањалуци, освануо је у медијима факсимил уплатнице од пола милиона долара која је од Фонда за отворено друштво адресирана СЗП-у, намјенски и на лична имена. Послије се и у Бањалуци и Београду спорило да ли је то био фалсификат или оригинал и коме је и како стигао у руке, а Сорош се није огласио. Сада постаје јасније зашто су Додик и Вучић безмало прогласили ванредно стање поводом изјаве једног опозиционера да се демократски изабрана власт може срушити и ванпарламентарном путем.

  Српски лидери очито нису заборавили да се у вријеме отимања Косова од Србије у Београду незванично појавио Џорџ Сорош, са понудом Србији да Албанцима прода тада још своју јужну покрајину. За такву међународну трансакцију, он је морао добити дискретан климоглав степеницу изнад нивоа тада једине суперсиле, у камуфлираном глобалном центру финансијке моћи који контролише и најмоћније националне владе. Количина новца вјероватно није била проблем јер му је на располагању био уходан прилив од дроге, трафикинга, трговине органима и сл. који се иначе трошио на лобирање за незваисности Косова. А о висини и врсти посредничке провизије може само да се нагађа.

  Тај посао није направио, али су се многи наши касније вајкали да смо Косово свакако изгубили, не само без надокнаде него и уз огромне људске губитке и материјалне штете од бомбардовања. Како не посумњати да је Џорж илити Ђерђ, при сличним невољама за Српску потајно свратио у Сарајево да појединим српским представницима у заједничким органима понуди откуп „мањег ентитета“. У сиромашним земљама попут Македоније, Србије, Босне, лако се нађе довољан број младих незапослених који ће се за ситне хонораре укључити у Сорошеве НВО пројекте уз искрено увјерење да доприносе демократији и људским правима. Једнако као што има и предовољно муслиманске сиротиње да за добру мјесечну хранарину од саудијског двора ступи у селафијске одреде, такође искрено увјерена да доприноси ширењу ислама. На обје стране у позадини стоје исте трансатлантске газде, сукобљавају их и мире, удружују и усмјеравају, већ према својим интересима кад и гдје им затреба.
  Откриће Норе Белов

  Постоји и једно нешто раније искуство Срба са Сорошем које се код нас ријетко помиње, а забиљежила га је Нора Белов, угледна британска публицисткиња и новинарка, дописница Ројтерса, Обсервера и Њујорк Тајмса, из Париза, Москве и земаља источне Европе.

  „Темеље Међународног суда за ратне злочине у Хагу припремила је тзв. експертска комисија којој је био повјерен задатак да унакрсно испитују Муслимане и Хрвате како би се прибавила сведочења о злочинима које су починили Срби. Човјек који је стајао иза ове комисије био је америчко-мађарски милијардер Џорџ Сорош. ( …) Сорош је био више него спреман да помогне Клинтону у демонизацији Срба. Његова експертска комисија је била потпуно одвојена од УН и није дјеловала у Њујорку, него при католичком универзитету Де Пол у Чикагу. Од зверстава која је наводила експертска комисија до оснивања Суда за ратне злочине, требало је учинити само један мали корак“ (Југославија – рат који се могао избећи, Плато, Бгд., 1999, стр. 75).


  Зашто нас Ђерђ не воли

  Тај мали корак је и направљен и Хашки трибунал је добио надимак „Суд за Србе“. Нора Белов даје и своје објашњење за Сорошево ангажовање против Срба: „Као и многи Мађари, Сорош је имао анимозитет према Србима, који је постојао још од времена неслагања Мађарске са стварањем Југославије када јој је одузета Војводина“. Могло би да се дода и да су Срби интервенисали против мађарске грађанске револуције. Затим да је Тито испоручио Имре Нађа НКВД-у из Амбасаде СФРЈ у Будимпешти, у коју се био склонио. Итд., итд.

  Најзад можда се не ради само о анимозитету према нама него и афинитету према Албанцима. Они нису само хтјели да купе КиМ него чине и главнину „држављана Македоније који руководе Фондом за отворено друштво у Скопљу“. Или пак о афинитету према муслиманима што би обухватило и Бошњаке који би хтјели да преузму РС, а то се уклапа у политику САД да се Западни Балкан (Македонија, Црна Гора, јужна Србија и БиХ) ставе под неоосманску контролу америчког регионалног фаворита Турске.


  Прозаични мотиви и мега пројекти

  Сорош је прије свега антируски расположен, што очито подразумијева и проруске Словене и православце, али његови мотиви су ипак прозаичнији и везани су за згртање богатства и ширење меке моћи. Читава прича о берзанском шпекуланту и мултимилијардеру, фасцинираном дјелом Исаије Берлина „о отвореном друштву и његовим непријатељима“, који је постао филантроп и сипао милионе за финансирање мреже невладиних организација за глобализацију западних виједности – дјелује као бајка за дјецу и инфантилне. Највећи пословни успон и популарност стекао је након пада Берлинског зида када су народи Источне Европе вапили да комунистичке илузије замијене неолибералним. Згодно је што је „филантропија“ била ослобођена опорезивања.

  Сорош није ни Рокфелер ни Ротшилд, али јесте придружени члан ове посљедње глобалне династије, која се никада не појављује у врху редовне годишње Форбсове листе најбогатијих и најутицајнијих личности на свијету. Међу првима се налазе скоројевићи попут Гејтса и Бафета и др. мултимилијардера чије приливе држава прати и опорезује. Ови пак ексклузивни породични кланови, чије богатство се гомила и капиларно грана вијековима у комбинацији са неупоредивим утицајем преко Савјета за спољне послове САД, Билдерберга, Трилатерале и других међународних НВО, свугдје су присутни и нигдје упадљиви. Они не уносе у националне буџете, него из њих захватају и њима управљају, како је лијепо показала кризу на Вол Стриту 2008. Држава је једноставно социјализовала губитке Голдман Сакса и других инвестиционих банака и спасла их од посљедица њихових лоших пословних одлука, а на терет пореских обвезника. Они су јунаци теорија завјере.
  Руски гас и кинеска свила

  Сорош у своје име и за њихов заједнички рачун на свјетским берзама купује злато јер „предсказује“ трећи свијетски рат и продаће га када достигне максималну цијену, али и сијече руске гасоводе и кинески пут свиле преко Балкана. Ако Русија и Њемачка прескоче наметнуте им санкције и Кинези изграде трасу у Европу, можда на Балкану заиста потпале још један велики рат. Русија је Сорошевом ланцу НВО отказала боравак. Кина је ставила под строги надзор њихове активности и финансије. Владе малих и нејаких држава, међутим, не само да су прихватиле да угосте своје иностране непријатеље и тетоше домаће колаборанте него чак и обавезу да нека министарства повјере представницима тзв. невладиног сектора. Преостаје нам једино да се надамо да Сорош оно у вези са немијешањем у Македонији можда ипак није слагао и да преживимо до опадања америчке (све)моћи.  Извор: Фонд стратешке културе; Ненад Кецмановић

 2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 3. #2
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.312 puta u 3.764 postova
  Moć reputacije
  1061
  ..
  Први масон Србије ради за Британце!


  Чланови Регуларне велике ложе настављају са оптужбама на рачун њеног старешине. РВЛС: Вујачић увео политику у масонерију, близак je Лондону


  Вујачић (десно)са британском браћом

  НАКОН што је недавно постао амбасадор Црне Горе у Немачкој, а и пошто се превише приклонио британској масонерији, наш старешина др Ранко Вујачић је увео политику у масонерију, што је нашим уставом најстроже забрањено. Почео је као велики мајстор Србије да ради против наше земље. Било би зато поштено да се др Вујачић достојанствено повуче са места старешине Регуларне велике ложе Србије и са функције великог мајстора Србије.

  Ово су, укратко, главне примедбе и предлози чланова Великог већа највеће српске масонске организације РВЛС, који су током прошле недеље осам сати расправљали о иницијативи да се смени њихов старешина др Ранко Вујачић. Он је на овај положај изабран у јуну 2012. године, али се, како данас тврди већина српских масона, Вујачић показао као слободни зидар који крши основна правила овог братства.

  - Када је изабран за великог мајстора РВЛС, обећао је да ће проводити време у Београду, посећивати масонске ложе широм Србије и помагати у оснивању нових ложа како би се доброчинство наших масона ширило. Требало је изградили домове за незбринуту децу, школовати сиромашне ђаке и помоћи људима у невољи. Обавезао се да ће изградити "братски масонски ланац", како у Србији и региону, тако и на међународном плану. То је делимично урадио, јер није био довољно присутан у Београду и Србији, али јесте у свету, где је градио своју политичку каријеру - критикују српски масони свог старешину, који данас живи у Берлину као црногорски амбасадор и не оглашава се на ове примедбе.

  Његови критичари из Великог већа РСЛВ тврде да је др Вујачић последњих година правећи своју светску политичку каријеру радио најмање за Србију, коју је представљао као велики мајстор, а највише за Црну Гору и посебно за Велику Британију. Реч је о три државе и три интересне групе.

  - Добио је српски дипломатски пасош да би се бавио политиком, али никада нам није рекао шта је то радио као политичар за државу Србију. Када је добио пасош Црне Горе, постао је политички заступник Мила Ђукановића у Немачкој и свету. Као црногорски амбасадор, али и као највиши српски масон, др Вујачић је вероватно принуђен да призна тзв. независно Косово, јер га је признала Црна Гора. И напокон, Вујачић је српску масонерију подредио утицају слободних зидара из Велике Британије, чиме је опет увео политику у масонерију - сматрају поједини слободни зидари из Србије.

  Они оштрији критичари великог мајстора Србије усуђују се да тврде да је др Ранко Вујачић заправо британски човек!? За ту тврдњу понудили су следећу причу:

  - Вујачић је постао масон 1998. године, када је примљен у британску ложу Хајгет у Лондону. Њени чланови су утицајни Британци, међу којима је масон Хасу Ћошу постао Вујачићев асистент. Ћошу је снажно лобирао да др Вујачић постане старешина РВЛС и велики мајстор Србије. После тога Ћошу је примљен за члана једне ложе у Србији и често посећује Београд.


  Обред слободних зидара у Београду

  Масони највеће српске обедијенције признају да је бити члан Уједињене велике сложе Енглеске велика част. Међутим, они тврде да је као енглески масон у Србији, др Вујачић у суштини више окренут ка енглеској масонерији.

  ТИШИНА

  ЧЛАНОВИ највеће српске велике ложе РВЛС су очекивали да ће им се обрати њихов старешина др Ранко Вујачић. Велики мајстор је само поручио да ће упутити захтев Великом већу РВЛС да се повуче са места старешине и великог мајстора. Многи масони о томе нису хтели да се изјасне. О повлачењу или избацивању великог мајстора из Регуларне велике ложе Србије биће речи на наредној седници Великог већа српских масона.


  ЛОЖА НА КОСМЕТУ
  КАО старешина РВЛС др Вујачић је недавно отворио прву српску масонску ложу на Космету. Том чину је присуствовао и енглески масон Хасу Ћошу, што говори о политичкој ноти овог догађаја. Масонима у РВЛС је нејасно ко је старешина масонске ложе на Космету и како она функционише.  Извор: Новости

 4. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 5. #3
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.312 puta u 3.764 postova
  Moć reputacije
  1061
  ..
  Српске масоне на КиМ воде странци


  Ложа слободних зидара у нашој јужној покрајини већ пуне две године ради за туђе интересе. Чланови из земаља које су признале Косово. Спорна улога Ранка Вујачића  ПОСЛЕ потреса поводом захтева чланства Регуларне велике ложе Србије да њихов старешина др Ранко Вујачић због сукоба интереса поднесе оставку на фунцкију великог мајстора Србије или буде искључен из српске масонерије, нови проблеми потресају ову најважнију организацију слободних зидара. Чланови Великог већа РВКЛС-а, њих тридесеторо, траже од свог старешне да им открије истину о оснивању и раду прве масонске ложе на Космету.

  Београдски масони из РВЛС-а тврде да годину дана нису обавештавани о активностима своје браће у јужној покрајини, јер је велики мајстор прећуткивао истину о овој ложи. Како "Новости" сазнају, прва српска масонска ложа РВЛС-а на Космету основана је крајем 2014. у Београду. Формирана је на предлог великог мајстора др Вујачића, што је подржало и Велико веће ове највеће српске обедијенције. Било је предвиђено да ложа "Хармонија" има седиште у Приштини, потом у Косовској Митровици, али како за то није било техничких услова, прорадила је у масонском храму у Београду.

  У њеним почецима рада учествовао је, поред Ранка Вујачића, и Тахир Хасановић, задужен за масонску дипломатију, али и Хасу Ђоша, британски масон индијског порекла из Лондона. За старешину ове ложе именован је странац, Паскал Грегорије, који је у то време био први секретар Амбасаде Белгије на Космету.

  - Циљ оснивања прве српске масонске ложе на Космету био је да се РВЛС прошири и на овај део Србије, као и да допринесе националном помирењу Срба и Албанаца. Али уместо Срба, међу двадесеторо слободних зидара у ложи "Хармонија" највише је странаца, из Енглеске, Белгије, Холандије, Немачке, као и Албанаца. Тако испада да је ова прва српска ложа формирана за странце и Албанце, а не за Србе - кажу београдски масони из РВЛС-а.

  Политички гледано, чланови ложе "Хармонија" су држављани земаља које су признале тзв. независно Косово. Зато међу члановима нема Срба и људи из Румуније, Грчке, Русије или Шпаније, држава које не признају Косово.

  - Избором странца за старешину и примањем странаца у РВЛС на Космету, а не Срба и Албанаца, није испуњен циљ формирања ове ложе, а то је национална сарадња двају народа из ове покрајине. Тиме су, међутим, отворена врата за директни утицај Велике Британије и њене масонерије на Космету - кажу критичари великог мајстора Ранка Вујачића.

  Овакво понашање старешина РВЛС-а имало је за последицу оснивање партнерске албанске масонске ложе у Приштини. Њени оснивачи су Велика ложа Албаније и њен велики мајстор Елтон Чачи. Ова ложа је формирана без сагласности Италије, која је масонски покровитељ Албаније. На Конференцији великих мајстора света у Београду у јуну 2015. године, која је била највећи масонски скуп после 1926. године, чланство РВЛС-а се побунило против оснивања албанске ложе на Космету. С обзиром на то да према масонском уставу на територији једне земље може да постоји само једна велика ложа, а то је РВЛС у Србији, Албанија нема право да формира своју масонску ложу на Космету, па је зато и угашена. Тада је, међутим, одлучено да се угаси и српска ложа "Хармонија", али се то до данас није догодило.

  - Одлуку Конференције великих мајстора у Београду, др Вујачић, велики мајстор Србије и амбасадор Црне Горе у Немачкој, одбија да изврши, јер би тиме изгубио свој углед међу странцима које је учланио у српску ложу "Хармонија" - кажу у РВЛС-у.


  БЕЛГИЈСКИ БРИТАНАЦ  ГРЕГОРИЈЕ Паскал, старешина српске масонске ложе "Хармонија" на Космету, британски је масон и белгијски држављанин. Радио је као шеф Британске мисије у Приштини и био амбасадор Краљевине Белгије у Авганистану (2014-2015). Данас је директор протокола у Министарству спољних послова ове краљевине у Бриселу. Као први српски масон у јужној покрајини, одржао је само два пута масонске ритуале, у Београду и у Косовској Митровици.  Извор: Новости

 6. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 7. #4
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.312 puta u 3.764 postova
  Moć reputacije
  1061
  ..
  Потукли се масони!


  У сарајевском насељу Радава у уторак увече несвакидашњи догађај. Полиција не зна за тучу, један од наводних актера негира чланство. Разлог наводно, етничка подела, на једној страни Бошњаци на другој Срби и Хрвати  НЕСВАКИДАШЊИ догађај у Сарајеву у уторак увече! Како је јуче пренела Срна, вишегодишње међуетничке напетости у Великој масонској ложи Босне и Херцеговине, које су се, пре свега, огледале у потпуној бошњачкој доминацији у овом прилично затвореном братству, ескалирале су у отворени физички сукоб и масовну тучу у масонској згради, у насељу Радава.

  Извор Срне, близак масонском братству у БиХ, испричао је да се сукоб догодио на годишњој Скупштини Велике масонске ложе БиХ, а да је резултат свега неколико повређене "браће", тољагама и камењем полупани скупоцени аутомобили и дефинитивни распад масонског братства у БиХ, које је на овај начин, уместо толеранције и космополитизма, демонстрирало да је БиХ "немогућа и ненормална држава".

  Наводни, главни актери туче били су професор доктор Изет Рађо, члан Олимпијског комитета БиХ, професор доктор Едиб Делић и доктор Ади Рифатбеговић из Клиничког центра Тузла, високи званичници СДА, са једне стране, а с друге стране група Срба и Хрвата у чију заштиту је стао професор доктор Едвин Дервишевић са Универзитета у Љубљани, који је наводно вођа масона у БиХ.

  - Ко зна како би се све завршило да се после неколико минута није појавило обезбеђење из суседне виле Ларса Гунара Вигемарка, шефа Делегације ЕУ у БиХ, где је управо био велики пријем за стране дипломате у БиХ - каже извор Срне.

  "Новости" су покушале да дођу дo актера туче и њихових изјава, али су телефони остали "неми". Ипак "Новости" су сазнале да се један од споменутих, проф. др Рађо налази већ неколико дана у Палерму у Италији.

  У полицији Кантона Сарајево су нам потврдили да немају пријављену било какву тучу у насељу Радава.

  Према наводима Срне, наговештаји међуетничких подела и непомирљивих разлика су почели пре шест година, кад су челни људи Велике ложе БиХ из Сарајева спречили намеру бањалучких масона да новоформираној ложи у Бањалуци дају име Николе Тесле.

  - Ма колико су доктор Александар Лазаревић и професор доктор Ненад Бабић из Бањалуке били упорни да бањалучкој ложи дају име по највећем научнику - Николи Тесли, бошњачки масони су их надгласали и ложа у Бањалуци је добила безлично име "Феникс" - наводи Срна.

  "Новости" су контактирале са професором др Ненадом Бабићем, али нам је он рекао да не зна откуд уопште његово име у контексту масона.

  - Стварно не знам о чему је реч и откуд уопште моје име у тој причи - каже за "Новости" др Бабић.


  ЧЛАНОВИ
  Према наводима Срне, у БиХ има 160 чланова масонског братства. Од тог броја је 12 Хрвата и 27 Срба, а остало су Бошњаци.


  ШЕСТ ЛОЖА У БиХ
  Масонска ложа у БиХ основана је 2000. године, а све кључне позиције у Великој ложи обављали су наводно Бошњаци. Пет ложа се налазе у Федерацији БиХ - "Иво Андрић", "Лукс Босние", "Веритас", "Свјетлост Балкана" и Ложа "Тузла-Европа", док се у Републици Српској налази само једна ложа - у Бањалуци, где више од половине њених чланова опет чине Бошњаци из Бихаћа, Цазина, Кладуше и Санског Моста.  Извор: Новости

 8. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 9. #5
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.312 puta u 3.764 postova
  Moć reputacije
  1061
  И један текст старијег датума, тачније од 05. јула 2015. године.

  ..
  За наше на Косову бори се 200 темпларских витезова


  Темплари у Србији свечаним обредом проширили свој ред и најавили већу активност


  Српски темплари

  У КУЛТНОЈ Кући краља Петра на београдском Сењаку тихо и у дискрецији прошле ноћи обављена је инвестура, односно обред примања нових чланова у Ред витезова темплара Србије. После обреда у овом здању бившег српског монарха и темплара јавности је представљен први број листа “Темплар”. На промоцији је учествовало шездесетак темплара, њихових симпатизера и гостију из земље и иностранства. Тиме су српски темплари први пут јавно представили историју свог реда.

  - Ми се не кријемо. Нисмо тајно друштво, јер смо регистровани као удружење грађана. Радимо тихо и у дискрецији, јер наш циљ је помоћ и сарадња са људима добре воље, а не показивање у јавности. Ми српски темплари негујемо традицију српског витештва из времена Немањића, али уместо мача користимо плашт, црвени равнокраки крст и речи - рекао нам је Драгутин Загорац, старешина реда.

  Ред витезова темплара Србије основан је 2000. године у Београду од стране Великог приората Аустрије. Прва велика инвеститура и свечана церемонија оснивања Великог приората Србије одржана је у манастиру Рајиновац. Темплари Србије су аутономни саставни члан светске организације са још једанаест Великих приората из Аустрије, Финске, САД, Француске, Италије, Енглеске и Велса, Мексика, Канаде, Немачке и Грчке. Данас Велики приорат Србија има близу 200 чланова, укључујући командерије у Црној Гори и на Кипру.

  - Наш пуни и званични назив је Врховни војни ред Јерусалимског храма. Део смо светске организације која има око 10.000 чланова у 40 држава и своју столицу у УН и Светском савету цркава. Наши витезови су угледни људи, чланови Владе Србије, посланици Народне скупштине, чланови Владе Војводине, дипломате, уметници, професори, бизнисмени, припадници БИА и Војске Србије - набраја велики приор Драгутин Загорац, али нам не открива њихова имена.

  Српски темплари нису масони, са којима их често пореде. Њихов Ред витезова темплара није црква, ни фундаменталистичка група или мисионарска организација.

  - Не пружамо духовно усмерење, нити осуђујемо оне који следе друге путеве вере. Ми нисмо “крсташи” савременог доба - појашљава Загорац.

  Историјски гледано, темплари су заштитници хришћанства, због ког су некад давно водили крсташке ратове. Данас је суштина деловања српских темплара заштита хришћанства и милосрђе. Тим поводом наши темплари су објавили Декларацију о заштити хришћанске културе на Косову и Метохији и Изјаву о потреби ефикасније заштите хришћанских страдалника у кризним жариштима света и превенцији верски мотивисаног насиља.

  - Помажемо свим људима у невољи, без обзира које нације и вере били. При том сарађујемо са Владом Србије, са Црвеним крстом Србије, са центрима за социјални рад и са Српском православном црквом. Већ осам година реализујемо програм повремених родитеља занемарене деце из Центра за социјални рад Београда. Узимамо малишане код себе кући и проводимо викенде са њима, да би осетили чари и љубав породице - каже Загорац.  Организација Ред витезова темплара Србије прва је чланица светског Врховног војног реда Јерусалимског храма из једне православне земље. Њено руководство чине велики приор Драгутин Загорац, угледни бизнисмен, његови заменици Милан Лајхнер и Зоран Радман, велики маршал Петар Борачев и велики секретар Ненад Михајловић. Српски темплари се окупљају у свом храму у Београду, у манастиру Велика Ремета, у дворцу Фантаст и Соко-граду. Ред се издржава од чланарине и донација својих чланова и симпатизера. Сами финансирају обреде, активности и издавање свог часописа.


  ПОМОГЛИ БУГАРИМА И ГРЦИМА

  СРПСКИ витезови темплари имају углед и утицај у свету. Поставили смо основе Реду витезова темплара у Бугарској и у Грчкој. Угостили смо, својевремено, Велико магистрално веће светских темплара и очекујемо да им опет будемо домаћини. Спремамо се да сакупимо и донацију за изградњу цркве у Јордану, на месту Христовог крштења - каже старешина Драгутин Загорац.


  НЕМАЊИЋИ И КАРАЂОРЂЕВИЋИ

  У ГАЛЕРИЈИ српских значајних личности које су директно повезане са темпларима су рашки жупани Уроша Први Вукановића и Стефан Немања, цар Душан, краљеви Петар и Александар Карађорђевић. Кнегиња Јелисавета Карађорђевић је радо виђен гост српских темпларе.


  Са церемоније увођења нових чланова у ред темплара


  ДЕКЛАРАЦИЈА У УН
  ДОКУМЕНТ који су о Космету усвојили српски темплари, биће разматран на Великом магистралном већу. Потом ће светски темплари Декларацију о КиМ послати у УН.  Извор: Новости

 10. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 11. #6
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.312 puta u 3.764 postova
  Moć reputacije
  1061
  ..
  Српска Национална група Трилатералне комисије: Најважнија регионална сарадња земаља Западног Балкана
  На састанку, који је одржан вечерас, изражена су очекивања да ће тренутни проблеми који владају у Европској унији бити брзо превазиђени.
  Регионална сарадња међу земљама Западног Балкана и успостављања што ближих економских и политичких односа постаје императив за будући развој и безбедност региона, с обзиром на тешке изазове проузроковане најновијим догађајима у Европи, један је од најважнијих закључака са вечерашњег радног састанка Српске националне групе Трилатералне комисије са придруженим члановима из Црне Горе и Босне и Херцеговине са премијером Црне Горе Милом Ђукановићем, у Подгорици.

  Српска Национална група Трилатералне комисије очекује се да ће тренутни проблеми који владају у Европској унији бити брзо превазиђени и да ће се пут евро интеграција целокупног Западног Балкана успешно наставити.  Извор: Пинк.рс

 12. #7
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.312 puta u 3.764 postova
  Moć reputacije
  1061
  ..
  Бинички најпознатији масон међу Крушевљанима


  Велико интересовање влада у Крушевцу за изложбу “Слободно зидарство у Србији 1785-2016”, чија поставка кроз фотографије и различите предмете реконструише историјат “домаће” масонерије  КРУШЕВАЦ – ВЕЛИКО интересовање влада у Крушевцу за изложбу “Слободно зидарство у Србији 1785-2016”, чија поставка кроз фотографије и различите предмете реконструише историјат “домаће” масонерије и њихових најистакнутијих представника. Славни композитор Станислав Бинички (1872-1942), рођен у селу Јасика код Крушевца, најпознатији је масон из ових крајева.

  Интересовање за “чланство” у масонској организацији не јењава ни данас у Лазаревом граду. Аутор Мирољуб Филиповић, наш истакнути уметник, пореклом из Трстеника, напомиње да је циљ изложбе у организацији Регуларне Велике Ложе Србије био да се помогне разбијању предресуда о масонима као о тајанственој групи која кује завере и влада светом.

  - Мислим да се успело у тој демистификацији, јер влада велико интересовање и коментари посетилаца су у знатној мери позитивни – напомиње “Новости” Мирољуб Филиповић, аутор изложбе која ће у Кући Симића бити до 12.октобра. - Слободно зидарство код нас има дугу и славну традицију. Води порекло још од нама, прве познате, масонске ложе “Пробитас” у Петроварадину створене давне 1785, само 68 година по оснивању Прве Велике Ложе у Лондону, 1717.године.  Филиповић истиче да је покушао да реконструише историјат развоја слободног зидарства у Србији, најпре од 1785. до 1941.године, као и да да представи славне српске масоне, период “успаваног” покрета од 1945. до 1989. и коначно, буђења овог специфичног културног феномена, који траје и данас.

  Припадност реду који окупља слободумне људе свих раса, народа и религија овдашњих припадника доказала се, подвлачи наш саговорник, у сачуваним архивама. Отуда се место на изложби нашло и за Стевана Мокрањца, Бранислава Нушића, Иву Андрића, Војводу Живојина Мишића, Кнеза Михаила Обреновића, Стевана Сремца, Слободана Јовановића, Владимира Ћоровића, Јована Дучића. Име хуманог индустријалца Ђорђа Вајферта је неизоставно.

  - Према усменим сазнањима, међу Крушевљанима је било масона још у предратном периоду, али циљ ове изложбе, која је први пут у већем обиму виђена 2013.године у “Прогресу”, није да утиче и пропагира, већ да омогући разумевање масонства – каже Филиповић, додајући да је за предрасуде најодговорнија антимасонска изложба коју су нацисти организовали 1941.године са циљем да покажу да су главни непријатељи Срба: Јевреји, комунисти, масони. - Та изложба је имала за оне прилике невероватних 88.000 посетилаца.

  Процењује се да данас у свету постоји више од пет милиона слободних зидара. Регуларна Велика Ложа Србије једна је од активнијих. Напомињу да се данас пре свега баве просветитељским и хуманитарним радом, да су патриоте и да негују моралне вредности, као и да су признати у интернационалним контекстима. Као доказ прилажу чињеницу да је управо Београд био домаћин Европске конференције Великих Мајстора јуна 2015.године.


  ЗАСЛУГЕ
  СТАНИСЛАВ Бинички био је један од оснивача Српске музичке школе, хоровођа више певачких друштава, диригент у позоришту, аутор прве српске опере „На уранку“ и директор ове куће. Оставио је на десетине значајних композиција, међу њима најславнију, корачница „На Дрину“, чији се оригинални нотни запис чува у Народном музеју у Крушевцу.  ДАНАС У СРБИЈИ

  РЕГУЛАРНА Велика Ложа Србије данас броји више од 1.000 браће и 39 ложа, девет хуманитарних друштава. Мирољуб Филиповић објашњава да се члан постаје по препоруци, али да није тачно да се масони бирају само из богатог света, већ да је реч о неосуђиваним, човекољубивим особама, спремни да усавршавају и друштво и себе.  Извор: Новости

 13. #8
  Top poster zexxxx avatar
  Datum registracije
  22.06.2013
  Postovi
  2.612
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  558
  Pohvaljen 1.521 puta u 896 postova
  Moć reputacije
  274
  Kao prvo masoni ne organizuju nista i nemaju veza sa nicim, ta tajna organizacija je napravljena da bi bila "gromobran" onih ljudi koji to odlucuju. Masoni su nekada primali pametne ljude koji zele da idu dalje sa istrazivanjem i ucenjem, medjutim u poslednjih nekoliko godina su poceli da primaju raznorazne propalitete "po preporuci" kako oni kazu.

  Takodje bi se nadovezao na prvi post o Sorosu, to tamo sta pise je cisto lupetenje jer je Sorosev zadatak pravljenje haosa u svetu. Prica, da on nema veze sa tim sta se desava je potpuna izmisljotina, sav haos sto se desava on finansira. Cak i zutu patku ovde u Srbiji.

 14. #9
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.312 puta u 3.764 postova
  Moć reputacije
  1061
  ..
  Темплари подижу Храм Светог Саве на Менхетну


  Дејл Старкс, генерални секретар Међународног реда чувених витезова, за "Новости". Светиња, подигнута из пепела, биће симбол развоја хришћанства у САД  ВЕОМА смо заинтересовани да помогнемо да се православна црква Светог Саве, која је изгорела за Васкрс у Њујорку, подигне из пепела и постане симбол развоја хришћанства у Америци. Ускоро ћемо ступити у контакт са владиком источноамеричким Иринејом из Њујорка и договорити се како да, као заштитници хришћанства, заједно подигнемо нови храм на Менхетну.

  Овако, ексклузивно за "Новости", говори Дејл Старкс, генерални секретар Међународног реда витезова темплара са седиштем у САД.

  Старкс, који се у Београду обрео после Софије, где је присуствовао Годишњој конференцији светских витезова темплара, каже да је њихова активност на заштити хришћанске баштине у свету део пројекта који води Међународни ред витезова темплара. У питању је не само заштита православног храма у Њујорку, већ и српске баштине на Косову и Метохији.

  - Снимићемо у 3Д све манастире и цркве у покрајини и презентовати Уједињеним нацијама реалну слику о рушењу и скрнављењу хришћанске културе на Косову и Метохији. Наш циљ је да спасемо светиње Српске православне цркве од даљег уништавања - каже Старкс.

  Међународни ред витезова темплара (ОСМХТ), који окупља заштитнике хришћанства из четрдесетак земаља света, има своје почасно место у УН и НАТО. Прошле године су заједно са српским темпларима, односно члановима Врховног војног реда Јерусалимског храма из Београда, поднели Уједињеним нацијама и Унеску посебну Декларацију о потреби заштите хришћанске културе на Косову и Метохији.


  Дејл Старкс

  Србија и њен ред ОСМХТ су иначе прва организација витезова темплара у православном свету. Темплари из Србије су данас, указује наш саговорник, градитељи хришћанског моста између Запада и Истока. Имају велики утицај на развој нашег реда у Русији, Бугарској, Румунији, Грчкој, Македонији, Црној Гори, Републици Српској и на Косову и Метохији.

  Старкс најављује да ће Београд у октобру 2018. бити центар свих темплара света.

  - У оквиру прославе 900 година од оснивања Реда витезова темплара, у Београду ће бити одржана Годишња конференција ОСМХТ. Том приликом ћемо промовисати монографију "Девет векова темплара", у којој ће бити објављена 33 стучна рада о нашем реду. Једно поглавље биће посвећено и темпларима у Србији - каже други темплар света.

  Велики секретар Међународног реда витезова темплара је бивши државни тужилац чикашког округа, а данас адвокат. Члан је ОСМХТ већ шест година. О Реду витезова темплара говори као о великој хуманитарној организацији, чији је задатак да штити, развија и унапређује хришћанство у свету. Тврди и да су темплари допринели недавним сусретима папе Фрање са руским патријархом Кирилом, али и са лутеранским владиком Јанакијем. Наговештава и папине сусрете са свим патријарсима православних цркава и осталих хришћанских верских заједница, "како би се у свету учврстио мир међу хришћанима".


  СУМЊЕ У ИСТРАГУ

  САБОРНА црква у Њујорку готово до темеља изгорела је првог маја ове године, после васкршње литургије. Иако је у домаћим и америчким медијима било различитих виђења узрока пожара, званична верзија каже да су паљевину изазвале неугашене свеће, паљене током дана у храму. Дозу сумње у овај закључак изнео је патријарх Иринеј, али и Стејт дипартмент, који је затражио документацију о истрази. Упркос сумњама да иза несреће стоји албанска мафија, хрватски лоби, као и њујоршки кругови мафије који су бацили око на локацију, ови наводи до данас нису потврђени.


  На Годишњој конференцији светских витезова темплара у Софији било је више од 500 учесника


  ПОМОЋ

  ДА бисмо реализовали пројекат на Косову и Метохији, ОСМХТ и Светско археолошко друштво из Енглеске обратиће се за дозволу и помоћ Влади Србије и Патријаршији СПЦ у Београду - наговештава Старкс.  Извор: Новости

 15. #10
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.331
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.434
  Pohvaljen 7.312 puta u 3.764 postova
  Moć reputacije
  1061


Strana 1 od 5 123 ... PoslednjaPoslednja

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 04:31.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2020 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1