Strana 4 od 4 PrvaPrva ... 234
Rezultati 31 do 37 od 37


 1. #31
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.192
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.262
  Pohvaljen 6.564 puta u 3.395 postova
  Moć reputacije
  1044
  ..
  "АГЕНДА 21" - ПЛАН СВЕТСКИХ САТАНИСТА ЗА ПОКОРАВАЊЕ ЧОВЕЧАНСТВА


  По извршној одредби из 1993. године, Председник Бил Клинтон створио је Председничко Веће за Одрживи Развој како би приближили УН-ову Агенду 21 јавности, преко федералне владе. Познати амерички аутор и историчар др Џон Колеман, бивши оперативац обавештајних служби у својој књизи ‘Комитет 300’ навео је које су то тачке према којима се иде до успоставе Новог светског поретка, којем је депопулација, односно решавање вишка становништва, примарни циљ.

  1. Стварање Новог светског поретка с једном светском владом и новом црквом односно религијом која би требала послужити због лакше манипулације људима и њиховом слободном вољом која се развија понајвише кроз духовност.

  2. Сатирање националног идентитета, обичаја, вредности а понајвише националног поноса. То је један од главних циљева којим ће се лакше промовисати глобализација.

  3. Уништење вере, посебно хришћана – уз ширење Њу ејџа.

  4. Трансхуманизам – чиповање и пребацивање света у виртуалу преко чега ће човечанство бити подвргнуто невиђеној манипулацији и менталном програмирању.

  5. Уништење индустрије. Створиће се нова компјутерско-покретна индустрија с роботима као радницима с тим да се тешка производња сели у сиромашне земље што треба резултовати повећањем зависности и смањењем броја становника на земљи.

  6. Декриминализација и легализација свих дрога уз порнографију која ће се представити човечанству као ‘уметност’. Ово ће се проширити на све друштвене нивое. Циљ ове тачке је људе навести на самоуништење по принципу: ’Ако је довољно глуп да се уништи дрогом, нека се уништи’.

  7. Депопулација у великим градовима – по узору на Пол Потову политику у Камбоџи, која је као скица настала из пера Римског клуба годинама раније.

  8. Сузбијање независних научних истраживања – онемогућавање било каквих неконтролисаних научних истраживања путем тоталне дискредитације помоћу плаћених научника с циљем да само и искључиво профитабилана решења остану у опцији.

  9. Смањење глобалног становништва за три милијарде до 2050. – извештај ‘Глобал 2000’ говорио је о смањењу броја становништва у САД-у током истог временског раздобља за трећину, а исти план се настоји провести и шире, путем мањих ратова, глади и болести, абортуса и контрацепције.

  10. Незапосленост – уништавање радничког слоја чиме се разара породица и заједништво, с циљем побуне младих која ће омогућити лакши надзор и контролу становништва.  11. Онемогућавање становништва у доношењу властитих одлука – стварање системских криза збуњује и демотивише људе до тачке масовне апатије и игноранције властитих проблема.

  12. Стварање нових ‘култова личности и идола’ – наставак тренда започетог са Беатлесима којим се и данас стварају нове ‘звезде’ и затим се путем њих одгајају млади и уводе нове важне ствари за НВО пројекат.

  13. Јачање религијског радикализма који је супротан љубави – све снажнији екстремни елементи у Исламу, Јудаизму и Хршћанству добиће финансијску подршку, те се на тај начин иде на распад религија какве до сада знамо и успоставу једне нове а која ће ширити само “љубав”.

  14. Ширење религијских култова и улазак у политику – странке Муслиманско братство, муслимански фундаменталисти и остале странке с религијским призвуком улазе у високу политику. (Подржавају их ЦИА, МИ6, Гоогле, Фацебоок и слични обавештајни апарати, с циљем додатног радикализма.)

  15. Идеја ‘религијског ослобођења’ и ‘научног атеизма’ – стварање нерелигијских власти и стални сукоби са њиховим религијским опонентима чиме се производе кризе и ратови по узору на политичке експерименте из Средње Америке и Африке.

  16. Стварање глобалног економског колапса у којем ће доћи до потпуног уништење светске економије, односно ресетовања како би се лакше увела нова валута и монопол.

  17. Потпуна контрола над геополитичком сценом, над свим државама света које ће свесно својом слободном вољом на то пристати.

  18. Све већа промоција наднационалних институција попут УН-а, ММФ-а, Светског суда, ЕУ или бонитетних организација, Светске полиције итд. Уништавање локалних и градских институција (децентрализација која служи управо томе, једном контролном центру).

  19. Поништавање суверености држава односно омаловажавање Устава, традиције и закона путем владајућих структура које ће разбити суверенитете држава изнутра.

  20. Ширење панике због константних светских претњи у облику тероризма иако те “терористе” плаћају Владе попут оне у САД-у. Циље је стварање полицијске државе.

  21. Потпуна контрола човечанства може се спровести само кроз индоктринацију и манипулацију људи од намањих ногу тако да је контрола образовног система један од примарних циљева Агенде 21.  Извор: православнапородица.орг.ср б

 2. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 3. #32
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.192
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.262
  Pohvaljen 6.564 puta u 3.395 postova
  Moć reputacije
  1044
  ..
  Проф. др Смиља Аврамов: „Између САД, Ватикана и Немачке склопљен је 1976. године тајни споразум у 11 тачака. Једна од тачака, била је – тотално уништење Православља“
  Србија и Трилатерална комисија – округли сто, 30.10.2014. (видео)

  О овом тајном споразуму и уништењу православља проф. др Смиља Аврамов говори од 39-ог минута  Округли сто је организовао покрет за Србију, поводом заседања европске групе Трилатералне комисије у Београду од 31. октобра до 2. новембра 2014.

  Учествовали су:

  – проф. др Смиља Аврамов
  – Милан Видојевић
  – Љубомир Кљакић
  – Горан Петронијевић, адвокат

  Модератор: Оливер Вуловић

  Када је Трилатерална комисија у питању, нема недоумица, нема тајне и нема мистерије.

  Ово стога, што је од свог оснивања 1973. до данас, Трилатерална комисија једна од оних неколико утицајнијих организација које идеолошки, политички и пропагандно сервисирају америчку корпоративну олигархију, њен транснационални савез моћи и њен агресивни програм светске доминације. Реч је о традицији дугој читав један век.  Ограничена демократија, тотални друштвени надзор и тотална контрола, системско и систематско искључење човека из одлучивања о властитом животу, перманетни класни рат корпоративне олигархије против човечанства и, нарочито, неприкосновеност корпоративних и геополитичких интереса САД у светским пословима, јесу догме којих се током протеклих четрдесет година Трилатерална комисија доследно држи. То је доктрина либералног фашизма са својим бројним дериватима. Београдски састанак европске групе Трилатералне комисије има да још једном потврди такво стање чињеница…  Проф. др Смиља Аврамов: „Између САД, Ватикана и Немачке склопљен је 1976. године тајни споразум у 11 тачака. Једна од централних теза овог споразума била је идеја о федерализацији света… Једна од тачака која је мене посебно погодила, кад сам читала тај споразум, била је – тотално уништење Православља.

  Православље мора бити избачено из светских комуникација, као религија, јер је то једини хомогенизирајући моменат православних земаља који има политичке димензије, и глобализација уз Православље тешко да ће успети. Отуда уништење Православља, али и продор у Православну Цркву и бацање тешких пара да би се придобили поједини руководиоци Православља и да би се на тај начин уништила срж теологије православне. Јер оно што су констатовали, а што нама православцима, који верујемо у Православље, што је врло значајно, и што је констатовано на једном од њихових састанака, – да је једина теолошка мисао – православна, која се може везивати са цивилним схватањем друштва и са оним што они зову глобализација, уз онај минимум социјалног момента.“  Извор: србинаокуп.инфо
  Као и 00:42:40.

 4. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 5. #33
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.192
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.262
  Pohvaljen 6.564 puta u 3.395 postova
  Moć reputacije
  1044
  ..
  ПАКЛЕНИ ПЛАН ЗАПАДА КРЕЋЕ ОД ИЗЕТБЕГОВИЋА: Србију одвојили од мора, сад хоће да јој отму Дрину, Дунав и Газиводе
  Британски стручњаци тврде да су Дрина и језеро Газиводе од непроцењиве вредности. Газиводе су највећи резервоар питке воде у Европи. Хидропотенцијали реке Дрине су огромни. Дунав је од великог геополитичког значаја. Све игре око Војводине за циљ имају удаљавање Србије од те стратешки важне реке. Србију су удаљили од мора, сада је удаљују од вода.

  Све је више информација да је Изетбеговић добио наредбу да затеже и опструише сваки договор са Србима, како би дугорочно одвојио Српску од Србије, и отежао било какво уједињење Срба. Британски стручњаци тврде да су Дрина и језеро Газиводе од непроцењиве вредности.

  Изетбеговићево хвалисање достигнућима наменске индустрије која производи за извоз, али ради и "за недај Боже", изазвало је оправдане реакције из Српске па је чак и, када је реч о Бакировим испадима, иначе ћутљива међународна заједница морала да се огласи и скрене му пажњу да је овог пута претерао.

  Одмах након таламбасања у Ахићима, Изетбеговић је од генералног секретара НАТО, Јенса Столтенберга, добио позив да дође у седиште Алијансе на "чашицу разговора", а медијима је наговештено да након састанка неће бити изјава, тако да ће шира јавност бити ускраћена за информацију да ли је Изетбеговић позван да би био прекорен, или се ради о неком другом поводу за овај позив.

  Постоје и дилеме у погледу Бакирових разлога за испаљивање ратничких изјава, који би могли бити у сфери дневнополитичких потреба: Денис Звиздић је најавио да је све ближи одлуци да се не кандидује испред СДА за члана Председништва БиХ "због ровитих односа унутар највеће бошњачке политичке странке"; општепознато је да Бакир странку не води ни приближно успешно као рахметли Алија - проблеми нису само у странци већ су нарушени односи и са коалиционим партнерима те је Савет министара остао без стабилне већине у Парламенту БиХ; већ данима не јењавају протести ратних ветарана па је и полиција морала да интервенише како би спречила њихов насилан упад у зграду Скупштине Федерације; решење за Изборни закон се не назире.

  Укратко, Изетбеговићу не цветају руже, а показало се да у сличним приликама "окретање воде на национални млин" може помоћи.


  Језеро Газиводе

  Међутим, Бакирови мотиви би могли бити и стратешке природе.

  Све је више информација да је Изетбеговић добио наредбу да затеже и опструише сваки договор са Србима, како би дугорочно одвојио Српску од Србије, и отежао било какво уједињење Срба.

  У прилог наведеној могућности говори и да је објављивање деклерације о опстанку српског народа најављено за Сретење, према изјави председника Србије Вучића, пролонгирано како би се за овај документ "добила шира међународна подршка а не широка међународна осуда".

  Изостанак те подршке види се и из Бакировог односа према договору о границама између Србије и БиХ. Бакирово понашање била је чиста опструкција.

  Иначе, на Западу се ништа не ради напамет.

  У сфери спољне политике стратегија се трасира деценијама унапред у познатим тинк-танк организацијама као што су Брукинг институт и Ранг корпорација. Тако је у наведеним центрима оцењено да је "грешка коју треба исправити" то што је ријека Дрина скоро целим током припала Србији а не БиХ.

  Бакир је добио наредбу да са Вучићем не пристане на договор о граници како би се као решење за спор понудила међународна арбитража, која би, наравно, била негативна по Србију и Србе.


  Да ли би Бакир посегао за "малим прљавим ратом" како би отео Дрину од Србије?

  Самоходна хаубица, тактичка пушка, вишецевни бацачи, и шта је све још Бакир набројао у Ахмићима - могли би да буду и у тој функцији.

  Британски стручњаци тврде да су Дрина и језеро Газиводе од непроцењиве вредности. Газиводе су највећи резервоар питке воде у Европи. Тачи у дипломатским круговима упорно истиче да су Газиводе за будућност Косова важније од свих његових руда.

  Хидропотенцијали реке Дрине су огромни. Дунав је од великог геополитичког значаја. Све игре око Војводине за циљ имају удаљавање Србије од те стратешки важне ријеке.

  Бакировим опструкцијама нема краја. Није отишао на Мостарски сајам где је требало да се види с Вучићем и Човићем, јер је са челним људима Исламске заједнице у БиХ имао договорен састанак. Највише речи је било о стратешком деловању СДА, али се расправљало и о захтеву Саудијске Арабије да се параџематима одобри статус екстериторијалности (по узору на статус Џамије Краљ Фахт на Мојмилу) и да се вехабизам као интерпретација ислама озваничи у БиХ.

  Закључци и одлуке по овом питању за сада нису познати јавности.

  Бакиров однос према Србима је сувишно коментарисати. Он никада неће признати реалност у којој је Република Српска. Бакир се нада да ће НАТО успети да "прогута" БиХ.

  Марини Пендеш, министарки одбране, "са становитог места" је речено да ће ове године БиХ бити примљена у виши статус, односно, практично стати пред врата Алијансе. Хтела - не хтела.

  Што се тиче сламања отпора у Српској, по Бакиру, ствари иду добро. У Бањалуци се не стишавају протести поводом смрти двадесетједногодишњег младића. Чак се у никад реализованом плану разбијања владајуће коалиције виде помаци.

  То је једина нада јер су од Савеза за промене и странци дигли руке.

  Бакиров највећи проблем је што су протести у Сарајеву далеко озбиљнији и што осиромашени и изварани грађани немају разумевања за његову "високу политику".

  Игре око ресурса, тј. вода и имовине ће тек почети.

  Србију настоје удаљити и од Дунава. У спору око границе са Хрватском такође се нуди међународна арбитража. Исход сваке "међународне арбитраже" унапред знамо. Србију су удаљили од мора, сада је удаљују од вода.  Извор: Новости

 6. Sledeća 2 člana su izrazila svoju zahvalnost na ovom postu i time podržali autora Серб_Степа:


 7. #34
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.192
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.262
  Pohvaljen 6.564 puta u 3.395 postova
  Moć reputacije
  1044
  ..
  DUGO SMO ŽIVELI U ZABLUDI: Srbija nije bila 500 godina pod Turcima


  Neretko se čuje da su Srbi pod Turcima bili 500 godina. I to mu dođe kao neupitna istina. Ali da li je zaista tako?

  Istorijski podaci ukazuju da je zapravo samo jug Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju, bio nepunih pola veka pod Otomanskim carstvom. Na Kosmetu su bili 485 godina, u istočnoj Srbiji, ispod Zaječara, 482 godine. U ostalim delovima Srbije nisu se zadržali duže od 350 godina. Ne kažemo da je to malo, daleko bilo. Nego kažemo da je ono izrečeno na početku teksta jedna od najvećih srpskih zabluda i da je to jasno uočljivo na mapi koju vam pokazujemo.


  Brojevi označavaju koliko je godina koja teritorija bila okupiranafoto: Ilustacija

  Tu su prikazane i ostale republike bivše Jugoslavije. I zapravo, jedino Makedonci mogu da kažu da su bili pod Turcima 500 godina, jer zaista i jesu.


  Prodiranje u 15. veku

  Istoričar Mile Bjelajac kaže za Kurir da se priča o pet vekova u narodu odomaćila.

  - Ta priča od 500 godina je postala predanje. Računa se da je Srbija pala posle bitke na Kosovu 1389. godine, ali se Turci posle Kosovskog boja, narednih 50 godina, nisu ni pojavljivali na ovom prostoru jer su bili zaokupljeni Mongolima.

  Negde od prve polovine 15. veka počinje polako prodiranje Turaka na ovaj prostor, dok su Beograd i Smederevo pali tek u 16. veku. Delovi Srbije koji su oslobođeni srpskim ustancima bili su pod Turcima oko 300 godina, a najduže su bili Raška, Kosovo i Metohija, oko 400 godina. Nešto malo više, oko 450 godina, današnja Makedonija i nekada južna Srbija - objašnjava Bjelajac.  Ogromne posledice

  Iako su Turci na srpskim prostorima bili daleko manje nego što se u narodu ustalilo, oni su imali ogroman uticaj na kulturu i razvoj zemlje. Akademik i istoričar Vasilije Krestić kaže da njihov uticaj nikako ne treba zanemarivati.

  - Posledice vladanja Turaka su ogromne. Nije slučajno što se toliko razlikujemo od drugih zapadnih država. Sigurno da je ostavljen veliki trag - kaže Krestić.


  Ratko Božović
  TRAUME ROPSTVA NE PROLAZE

  Sociolog Ratko Božović kaže da su Turci ostavili kulturološki uticaj koji je i dalje primetan. Primer je i to što često govorimo da nismo mogli da imamo prosperitet zbog toga što smo, kako se najčešće kaže, pod Osmanlijama bili pet vekova.

  - Nama je uvek neko drugi kriv. Turci nas jesu pretvorili u raju, ali ipak smo morali u međuvremenu to da promenimo. Izgleda, to se teško menja. Kad jednom postaneš raja, traume ropstva ne prolaze lako, teško se posle postane slobodan građanin. Ono što nam je još ostalo od Turaka jeste da smo za vreme njihove vladavine stalno tražili neku rupu u zakonu. To nam je toliko prešlo u naviku da se i sada radi.  Izvor: Kurir

 8. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 9. #35
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.192
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.262
  Pohvaljen 6.564 puta u 3.395 postova
  Moć reputacije
  1044
  ..
  Како се данас живи у престоници Душановог царства: Српски град у коме се не говори српски!


  Косовска скупштина 17. маја усвојила је закон о главном граду Косова - Приштини, и истовремено прогласила Призрен историјским главним градом. Будући да Косово још није држава у пуном смислу те речи, између осталог није ни чланица УН, мора се приметити да је одређивање чак две престонице - „праве“ и „историјске“ - био преамбициозан потез. И да је проглашење „историјске престонице“ - дневнополитички потез.


  Имају ли Срби због тога право да се љуте?

  Имају, наравно, мада је за љутњу сада касно. Много више имају разлога да жале... Да жале за свим оним споменицима историје и културе који су сада у Призрену остали. А споменика и те како има: до дана данашњег остало је предање да је у Призрену „било цркава колико је у години дана“, а и путописци Призрен називају „царским градом“.


  Да се зна

  Ово се зна: у Византији је Призрен седиште хришћанске епископије; у доба краља Милутина, најзначајније је трговачко место у Србији; за владавине цара Душана, повремено је престоница царевине... Милутин је у овом граду подигао цркву Богородицу Љевишку (1307), а Душан манастир Светих архангела (1352)... Ту је, у Архангелима, и сахрањен.

  Под Турке пада 1450. и неке. Они дижу турбета, медресе и џамије, између осталих и Синан-пашину џамију (1615) од камена из порушених Светих архангела.


  У 19. веку опет доживљава процват. Зна се да је 1868. године у Призрену живело више од 40.000 становника, и да су његове занатлије биле чувене по умећу. Турци дају већа права националним мањинама, па је 1871. године почео да излази лист Призрен на српском и турском језику, а основана је и Богословско-учитељска школа као задужбина угледног призренског трговца Симе Андрејевића Игуманова. То је била прва средња школа на српском језику у целом Турском царству.
  Од балканских ратова, од 1913. град је опет у саставу Србије, а кад се 1918. формира Југославија, Срби хрле у Београд и друге велике градове због бољих школа и бољих плата, Турци се селе у Турску јер то више није њихово царство, а Албанци се насељавају у Призрен. Године 1981. они имају апсолутну већину, а Срба има 12.000, да би 1999. године сви Срби побегли из града, а њихове куће су запаљене. Паљевине и рушења поновљени су у марту 2004, кад страдају Свети архангели, Саборна црква и Црква Богородице Љевишке.


  Сви под пратњом

  Крајем прве деценије овог века петнаестак породица, већином старачких домаћинстава, вратило се у домове обновљене новцем европских држава. Почела је обнова Светих архангела, у Саборну цркву Светог Ђорђа вратио се свештеник с породицом, а обновљен је и рад Богословије, у којој живи 55 ученика из целе Србије и десет професора. Кад неки ђак мора у град, прати га професор, у пратњи иду и на службу божју у цркву, иначе не напуштају ограђено двориште, које чува полиција... Истини за вољу, ове мере су само „за сваку случај“, јер Призрен је опет толерантан град.

  Потписник овог текста питао је једном тамошњег Албанца да ли говори српски.
  - Какав бих ја био Призренац кад не бих знао српски - узвратио је уз осмех.


  Проблем је само то што српски у Призрену сада може да говори само с гостима...


  „Историјска престоница Косова“
  ЗАШТО ЈЕ ПРИЗРЕН ВАЖАН АЛБАНЦИМА

  Уочи почетка Берлинског конгреса 1878. године, на којем су исцртане границе држава у Европи, а Србија добила независност, у Призрену су се 10. јуна окупили представници свих крајева у којима су живели Албанци: из Скадра, Подгорице, Сјенице, Приштина, Скопља и тако даље... Циљ овог скупа, названог Призренска лига, био је да преко Аустроугарске од Конгреса затраже да се сви Албанци нађу у једној, својој, држави. Конгрес није удовољио њиховим жељама, а Бизмарк је рекао: „Познато ми је да постоји неко албанско племе, али ми није позната територија која би изискивала стварање независне Албаније.“  Извор: Видовдан.орг

 10. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 11. #36
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.192
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.262
  Pohvaljen 6.564 puta u 3.395 postova
  Moć reputacije
  1044
  ..
  .
  .
  .


  Ramuš dva puta bio na nišanu srpskih snajpera, ali...

  Ramuš Haradinaj dva puta je bio na nišanu srpskih snajperista. Prvi put, devedesetih godina, upucao ga je pripadnik srpskih snaga bezbednosti, koji ga je nanišanio na udaljenosti od nekoliko stotina metara. Tada je spasao glavu zahvaljujući brzoj intervenciji američkih lekara, ispričao je jedan bivši operativac za portal Embargo.

  Prema njegovim rečima, Haradinaj se nekoliko meseci nakon ranjavanja vratio u svoju zločinačku jedinicu na Kosovu i tada se igrom slučaja ponovo našao na meti srpskih vojnika, ali ga nisu "skinuli", poštujući obećanje dato zapadnim mirovnim misijama da neće biti oružanih sukoba.

  Učesnik vojnih operacija na Kosovu prepričao je kako je tačno izgledao trenutak kada je Haradinaj drugi put gledao smrti u oči.

  - Imam Haradinaja na nišanu, baš ga lepo vidim! Pa da ga tresnem - upitao je srpski snajperista preko radio-stanice, dodajući da je meta na manje od 200 metara udaljenosti i da drži obe ruke naslonjene na cev od kalašnjikova koji mu visi na grudima.

  Međutim, s druge strane, komandant se brecnuo i glasno rekao:

  - Ni slučajno da nisi pucao! Obećali smo da će sve proteći mirno, bez incidenata. Garantovali smo bezbednost svim akterima. I mi i oni.  Izvor: Srpski telegraf

 12. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:


 13. #37
  Softverski sektor - PC Klinika Серб_Степа avatar
  Datum registracije
  23.12.2012
  Postovi
  10.192
  Sviđanja / Nesviđanja
  Zahvali
  2.262
  Pohvaljen 6.564 puta u 3.395 postova
  Moć reputacije
  1044
  Интервју са Миломиром Марићем...

  ..
  .
  .
  .

  - Alija Izetbegović mi je delovao kao Srbin. On mi je rekao: "Sine, ja sam nekad bio Srbin". Pitam: "Do koje godine", a on odgovara: "Do 1972. sam se pisao kao Srbin." Bio je iz ugledne beogradske porodice.

  .
  .
  .

  ■ Miloševića su često posećivali strani političari, svašta su mu nudili.
  - Sećam se kada se ovde pojavio francuski general Galoa, koji je bio šef kabineta De Gola, otac nuklearne strategije Francuske. On je Miloševiću nudio da kupi neku atomsku bombu. Mi smo mislili kakav je ovaj - sirotinji nudi atomsku bombu. A onda shvatimo da nijedna zemlja koja je imala atomsku bombu, koja je imala neko ozbiljno oružje, nije bombardovana. Bombardovani su oni za koje je izmišljeno da imaju neko smrtonosno oružje - Sadam Husein, Gadafi... Pa neće Amerika da bombarduje Kim Džong Una, Iran ili neku zemlju koja je stvarno naoružana.

  ■ Zašto Milošević nije tada kupio atomsku bombu?
  Nije džabe Tito pravio atomsku bombu u Vinči. Šta su prvo uradili oslobodioci? Sav nuklearni otpad su poslali odakle je i došao - u Rusiju, a to je vredelo nekoliko milijardi. Moglo je deset godina da bude gorivo za atomske centrale. Ali nismo jer je Zapad odmah tražio da se razoružamo, kao što je "Ju-Es still" došao da pretopi naše oružje i da postanemo bezopasni.

  .
  .
  .

  ■ Šta mislite da je pozadina tog atentata? (na Đinđića)
  - Bilo je ko zna koliko faktora, oni su se sklopili. Ni Zapad nije bio s' njim zadovoljan. Sećam se kada je postavljao pitanje Kosova na diplomatskim prijemima. U Beogradu su svi bili šokirani i govorili ovaj je gori od Miloševića, samo što je pametniji i sposobniji.

  .
  .
  .  Izvor: Srpski telegraf

 14. Sledeći član je izrazio svoju zahvalnost na ovom postu i time podržao autora Серб_Степа:Strana 4 od 4 PrvaPrva ... 234

Informacije teme

Korisnici koji pretražuju ovu temu

Trenutno je 1 korisnik(a) koji pretražuje(u) ovu temu. (Članova: 0 - Gostiju: 1)

Ovlašćenja postavljanja

 • Vi ne možete postavljati nove teme
 • Vi ne možete postavljati odgovore
 • Vi ne možete postavljati priloge
 • Vi ne možete menjati vaše poruke
 •  
Vreme je GMT +1. Trenutno je 06:49.
Pokreće vBulletin®
Autorsko pravo © 2018 vBulletin Solutions, Inc. Sva prava zadržana.
Srpski vBulletin prevod: Nicky
Image resizer by SevenSkins

Forum Modifications By Marco Mamdouh

Search Engine Friendly URLs by vBSEO 3.6.1