..
Нови мобилни оператер стиже у Србију


У Србији би у септембру требало да почне да ради нови, виртуелни мобилни оператор британске компаније "Мундио мобајл", под брендом "Вектон мобајл"У СРБИЈИ би у септембру требало да почне да ради нови, виртуелни мобилни оператор британске компаније "Мундио мобајл", под брендом "Вектон мобајл", најављено је данас у Републичкој агенцији за електронске комуникације и поштанске услуге (РАТЕЛ).

Како је саопштено, "Мундио" ће радити као виртуелни мобилни оператор, што значи да ће у Србији закупљивати приступ мрежној инфраструктури оператора "Вип мобајл", како би корисницима пружио услуге мобилне телефоније. Директор "Мундио мобајла" у Србији Чана Курера изјавио је да ће на тржишту Србије претежно пружати услуге међународних припејд позива и да ће користити бренд под којим наступа и на другим тржиштима - "Вектон мобајл".

- Наше услуге биће доступне крајем лета, а у току је процес додељивања броја - рекао је Курера. - Планирамо инвестиције и да отварамо нова радна места у Србији, а сигурно ћемо бити конкурентни са ценама.

Објаснио је да ће позиви између корисника "Вектон мобајла" у Србији бити бесплатни, као и позиви ка корисницима те мреже у другим земљама и додао да ће се та компанија трудити да ојача конкуренцију на српском тржишту.Извор: Новости